13 Temmuz Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
En çok konuşulan parti liderleri...
Haberler

En çok konuşulan parti liderleri…

Marketing Türkiye
12 Mart 2025
2 dk okuma

MTM Medya Takip Merkezi, Şubat 2025’te “En Çok Konuşulan Parti Liderleri“ni araştırdı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın birinci olduğu listede, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ikinci, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise üçüncü sıraya yerleşti.

MTM Medya Takip Merkezi’nin internet, sosyal medya, televizyon ve yazılı basını kapsayan 10 bini aşkın kaynak üzerinden yaptığı araştırmaya göre; Türkiye siyasetinde parti liderleri, medya ve sosyal medyada gündemi belirlemeye devam ediyor. Rapora göre AK Parti, MHP ve CHP liderlerinin yanı sıra; Ümit Özdağ, Fatih Erbakan ve Müsavat Dervişoğlu gibi muhalefet cephesinden parti liderleri de medyada geniş yer buldu.

İşte o araştırma ve ortaya çıkan çarpıcı sonuçlar:

En çok konuşulan parti liderleri...

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 8 milyon 931 bin haber ve sosyal medya paylaşımında yer alarak şubat ayının en çok konuşulan parti lideri oldu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e hitaben kullandığı “Ayaklarını denk al” sözleriyle çokça konuşulan Erdoğan gerek ekonomi politikaları gerekse İmralı süreci nedeniyle siyaset gündeminin merkezine oturdu. Öte yandan ekonomi ve dış politikada atılan adımlar da Erdoğan’ın konuşulma oranını artıran unsurlar arasında yer aldı.

Cumhur İttifakı’nın bir diğer önemli ismi MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise 4 milyon 247 bin kez konuşularak En Çok Konuşulan Parti Liderleri Listesi’nin ikinci sırasına yerleşti. Bahçeli; TÜSİAD’ın yargı bağımsızlığı konusundaki açıklamalarına karşı sert tavrı, Öcalan’a yönelik çağrısı, gerçekleştirdiği telefon trafiği ve geçirdiği kalp kapakçığı operasyonuyla ay boyunca sıkça konuşuldu.

2 milyon 480 bin konuşulmayla listenin üçüncü sırasına yerleşen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ay boyu yaptığı çıkışlarla adından sıkça söz ettirdi. Özel, Erdoğan’a ile girdiği polemikte “Ne yapacaksın, tank mı yollayacaksın?” yanıtıyla siyaset sahnesinde geniş yankı uyandırdı. Özel’in, iktidarın politikalarına karşı giderek daha sert bir muhalefet dili benimsemesi medyada sıkça yer almasına neden oldu.

“Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek” suçlamasıyla hakkında başlatılan soruşturma kapsamında Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, 1 milyon 515 bin konuşulma ile listenin dördüncü sırasında kendisine yer buldu. Türkiye’de mülteci politikalarının değiştirilmesi gerektiğine yönelik çıkışlarıyla özellikle sosyal medyada çokça konuşulan Özdağ, gözaltı ve tutuklanma süreciyle de medyada geniş yer aldı.

Özellikle Filistin ve Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, 483 bin kez konuşularak listenin beşinci sırasına yerleşti.

Geçtiğimiz ay parti içinde liderlik sürecini güçlendirme çabaları ve milletvekili transferleri bağlamında Cumhur İttifakı’na yönelik sert eleştirileriyle 408 bin içeriğe konu olan İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu ise listede altıncı sırada yerleşti.

180 bin konuşulma ile listeye yedinci sıradan giren Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, CHP’ye katılımı yönündeki iddialar ve gündeme dair yaptığı çıkışlarla kamuoyunun ilgisini çekmeyi başardı. Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici ise 178 bin konuşulma ile listede sekizinci sırada yer aldı. Destici’nin İmralı süreci, TÜSİAD ve Cumhur İttifakı’na yönelik eleştirileri özellikle muhafazakâr seçmen kitlesinde yankı buldu.

128 bin konuşulma ile listenin dokuzuncu sırasında yer alan Anahtar Parti Genel Başkanı Yavuz Ağıralioğlu, özellikle milliyetçi tabana hitap eden açıklamalarıyla medya ve sosyal medyada geniş yer buldu. Son olarak 101 bin içerik ile En Çok Konuşulan Parti Liderleri listesinde onuncu sıraya oturan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, ekonomi politikaları üzerine yaptığı açıklamalarla ekonomi basınında yoğun ilgi gördü.

En çok konuşulan büyükşehir belediye başkanları

featured
1 Haziran ayının en çok izlenen gazetecileri: Özlem Gürses zirvede, Deniz Zeyrek yükselişte!
Haziran ayının en çok izlenen gazetecileri: Özlem Gürses zirvede, Deniz Zeyrek yükselişte!
2 "Lovemark" öldü, yaşasın "Trustmark"!
“Lovemark” öldü, yaşasın “Trustmark”!
3 Miley Cyrus artık bir "Barbie"
Miley Cyrus artık bir “Barbie”
4 Toshiba, Türkiye’de beyaz eşya pazarına giriyor
Toshiba, Türkiye’de beyaz eşya pazarına giriyor
5 "Depozito fırsatçılığına" inceleme: Fiyat artışları mercek altında
“Depozito fırsatçılığına” inceleme: Fiyat artışları mercek altında
Güncel Haberler
Volkswagen çim biçme makinelerini emekliye ayırdı, koyunları işe aldı!
Volkswagen çim biçme makinelerini emekliye ayırdı, koyunları işe aldı!
Meta, tartışma yaratan yapay zeka özelliğini üç gün sonra geri çekti
Meta, tartışma yaratan yapay zeka özelliğini üç gün sonra geri çekti
Katlanabilir iPhone için yeni sızıntılar: Bataryası rekor kırabilir
Katlanabilir iPhone için yeni sızıntılar: Bataryası rekor kırabilir
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Kanada'dan ChatGPT'ye gizlilik suçlaması
Haberler
Kanada’dan ChatGPT’ye gizlilik suçlaması
Marketing Türkiye
7 Mayıs 2026
Markalar yanlış tribünde mi oturuyor?
Haberler
Markalar yanlış tribünde mi oturuyor?
Nafizcan Önder
3 hafta önce
Meta'dan tartışmalı AI hamlesi: Instagram fotoğrafları yapay zeka üretimine açıldı
Haberler
Meta’dan tartışmalı AI hamlesi: Instagram fotoğrafları yapay zeka üretimine açıldı
Nafizcan Önder
3 gün önce
Dünya Kupası ile yeni prime time: "Sabahın köründe iletişim nasıl yapılır?"
Haberler
Dünya Kupası ile yeni prime time: “Sabahın köründe iletişim nasıl yapılır?”
Nafizcan Önder
4 hafta önce
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.