26 Nisan Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
“Cool Gece”ye hazır mısınız?
Haberler

“Cool Gece”ye hazır mısınız?

Marketing Türkiye
1 Ekim 2018
2 dk okuma

Öncülük etmeyi, yeniyi ve gençliği ifade eden “cool” kavramının Türkiye’de hangi markalarda hayat bulduğunu gözler önüne seren “Cool Markalar Araştırması” tamamlandı. Marketing Türkiye adına Roamler Türkiye’nin bu yıl dördüncüsünü gerçekleştirdiği araştırmada 50’ye yakın kategori değerlendirildi. Halk jürisiyle belirlenen 2018’in en cool markaları ilk kez 19 Ekim’de Fairmont Otel’de gerçekleşecek “Cool Gece”de ödüllendirilecek.

Superbrands International Başkanı W. R. Colgrave, Cool Brands 2007 kitabının önsözünde cool markayı şu sözlerle tanımlıyor: “Başarılı markaların iki aşaması vardır: Herkes tarafından kabul görmüş yerleşik markalar ve cool markalar… Nadiren bu kavramların ikisi aynı markada bir araya gelir. Fakat genellikle bu markalar ayrı kavramlardır. Çünkü cool kavramı, çığır açmayı ve yeniyi ifade eder. Cool, yeni nesillerin markasının adıdır, zamanla cool marka yerleşik, bilinen bir markaya dönüşür.” Bu içgörüden yola çıkan, Marketing Türkiye ve Roamler Türkiye iş birliğinde gerçekleştirilen “Cool Markalar Araştırması” Türk tüketicilerinin “en cool bulduğu markaları” gözler önüne seriyor. Akaryakıt sektöründen Jean sektörüne, Fast Food sektöründen Kahve sektörüne kadar 50’ye yakın kategoride yapılan araştırmada Türkiye temsili bir örneklem “Yılın Cool Markaları”nı belirledi. Bu yıl dördüncü kez gerçekleştirilen araştırmada ilk kez kendi kategorilerinde cool sıfatıyla özdeşleşen markalar 19 Ekim Cuma günü Fairmont Otel’de düzenlenecek “Cool Gece”de ödüllerine kavuşacak.

Araştırmanın Metodolojisi: “Cool Markalar Araştırması” Roamler Türkiye’nin Marketing Türkiye iş birliği ile 25 Haziran-10 Ağustos 2018 tarihleri arasında Roamler Türkiye mobil uygulaması üzerinde, crowdsourcing yöntemiyle gerçekleştirildi. Araştırmaya Türkiye temsili 12 bölgeden yüzde 50 kadın, yüzde 50 erkek 750 Roamler kullanıcısı katılarak fikirlerini belirtti. Araştırmaya akıllı telefonları üzerinden katılan kullanıcılara kategori bağımsız olarak ve kategori bazında “en cool” buldukları marka soruldu ve herhangi bir cevap seçeneği sunulmadı. Tüketiciler en cool buldukları “bir” markayı cevap olarak belirledi.

Roamler Hakkında:
Roamler 2011 yılında kurulmuş merkezi Hollanda’da bulunan ve dünya üzerinde 15 ülkede faaliyet gösteren yeni nesil bir pazar araştırma şirketidir. Roamler Türkiye Ofisi faaliyetlerine 2014 yılında İstanbul’da başladı. Şirket, sahadan gerçek zamanlı bilgi almak isteyen kurumlara fotoğraf ve GPS kanıtlı, hızlı ve güvenilir veri sağlıyor. Roamler’ın klasik şirketlere göre en büyük farkı tüm saha faaliyetlerini Roamler uygulaması üzerinden hızlı, fotoğraf ve GPS kanıtlı olarak uygulamasını kullanan eğitimli kullanıcıları tarafından gerçekleştirmesidir.

1 Sabancı Holding CEO’su CarrefourSA'yı neden sattıklarını açıkladı
Sabancı Holding CEO’su CarrefourSA’yı neden sattıklarını açıkladı
2 Japonya'nın dünyaca ünlü moda markası Uniqlo, Türkiye pazarına mı giriyor?
Japonya’nın dünyaca ünlü moda markası Uniqlo, Türkiye pazarına mı giriyor?
3 Yapay zeka kullanımında kuşak farkı: Gençler daha cesur, deneyimliler daha temkinli
Yapay zeka kullanımında kuşak farkı: Gençler daha cesur, deneyimliler daha temkinli
4 "Uniqlo'yu Türkiye'ye getiriyor" iddialarına Doğuş Perakende’den net yanıt: “Gündemimizde yok”
“Uniqlo’yu Türkiye’ye getiriyor” iddialarına Doğuş Perakende’den net yanıt: “Gündemimizde yok”
5 Sabancı Holding, Akçansa Çimento'yu sattı!
Sabancı Holding, Akçansa Çimento’yu sattı!
Güncel Haberler
Algoritmalardan hayata: Rekabet artık "davranış mühendisliğinde" kazanılıyor
Algoritmalardan hayata: Rekabet artık “davranış mühendisliğinde” kazanılıyor
Orta Doğu’daki kriz küresel iflasları artırabilir: Yüzde 6 artış bekleniyor
Orta Doğu’daki kriz küresel iflasları artırabilir: Yüzde 6 artış bekleniyor
Köklü marka olmak için "tarihi" olmak yeter mi?
Köklü marka olmak için “tarihi” olmak yeter mi?
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Reklamda cinsiyet kalıplarını yıkan markalar kazanıyor!
Haberler
Reklamda cinsiyet kalıplarını yıkan markalar kazanıyor!
Marketing Türkiye
9 Mart 2026
"Akbank, son 5 yılda teknolojiye 1 milyar doların üzerinde yatırım yaptı!"
Haberler
“Akbank, son 5 yılda teknolojiye 1 milyar doların üzerinde yatırım yaptı!”
Gülben Dikmen
25 Mart 2026
Küresel CEO Araştırması: Türk CEO'ların en büyük endişesi hız ve güven
Haberler
Küresel CEO Araştırması: Türk CEO’ların en büyük endişesi hız ve güven
Marketing Türkiye
2 hafta önce
Volkswagen ve Uber Los Angeles’ta "robotaksi" testlerine başladı
Haberler
Volkswagen ve Uber Los Angeles’ta “robotaksi” testlerine başladı
Nafizcan Önder
2 hafta önce
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.