5 Kasım Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
6. Çocuk Sanat Bienali “Barış ve Çocuk” temasıyla gerçekleşti
Haberler

6. Çocuk Sanat Bienali “Barış ve Çocuk” temasıyla gerçekleşti

Nafizcan Önder
24 Mayıs 2024
3 dk okuma

Bahçeşehir Koleji ile Artkolik Sanat ve Eğitim Platformu iş birliğiyle hayata geçirilen Bahçeşehir Koleji 6. Çocuk Sanat Bienali 24 Mayıs Cuma günü Zorlu PSM Meydan Fuaye’de sanatseverlerle buluştu.

Türkiye’nin lider eğitim kurumlarından Bahçeşehir Koleji’nin Artkolik Sanat ve Eğitim Platformu iş birliğiyle gerçekleştirdiği Çocuk Sanat Bienali’nin 6’ıncısı bu yıl 24-26 Mayıs günleri arasında Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde gerçekleşiyor. “Barış ve Çocuk” temasıyla düzenlenen Bienal’de, Bahçeşehir Koleji ortaokul ve lise öğrencilerinin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ sözünden esinlenerek hayata geçirdiği eserler sanatseverlerle buluştu.

Bahçeşehir Koleji öğrencilerinin, danışman öğretmenleri ile küratör Denizhan Özer eşliğinde hazırladığı eserlerde çocukların gözünden barışın güzellikleri yansıtıldı. Bienal kapsamında düzenlenen söyleşiler ve atölye çalışmaları da sanatseverlerin yoğun ilgisiyle karşılandı.

6. Çocuk Sanat Bienali “Barış ve Çocuk” temasıyla gerçekleşti
6. Çocuk Sanat Bienali “Barış ve Çocuk” temasıyla gerçekleşti
6. Çocuk Sanat Bienali “Barış ve Çocuk” temasıyla gerçekleşti
6. Çocuk Sanat Bienali “Barış ve Çocuk” temasıyla gerçekleşti
6. Çocuk Sanat Bienali “Barış ve Çocuk” temasıyla gerçekleşti

“Sanat, sadece bir ifade aracı değil, aynı zamanda bir dönüşüm aracıdır”

Dünya çapında yaşanan tüm olumsuzlukların en büyük mağdurunun her zaman çocuklar olduğunu söyleyen Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ, “Eğitimin sadece akademik başarılarla sınırlı olmadığını, aynı zamanda çocukların duyarlılıklarını, empati yeteneklerini ve sanatsal yaratıcılıklarını geliştirmenin önemli olduğunu düşünüyoruz. Çünkü sanat, sadece bir ifade aracı değil, aynı zamanda bir dönüşüm aracıdır. Çocuklarımızın sanatsal yaratıcılıklarını beslemek, onları dünyayı daha derinden kavramaya teşvik ediyor ve böylece toplumsal barışa katkıda bulunuyor. Bu nedenle, Çocuk Sanat Bienali gibi etkinliklerin öğrencilerimizin kişisel ve sosyal gelişimine katkı sağladığına inanıyor, eğitimin sınırlarını aşarak, sanatla çocukların içsel dünyalarına dokunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

Küratör Denizhan Özer ise; “Dünyanın herhangi bir yerinde yaşanan olumsuz olayların çocuklar üzerinde yarattığı uzun soluklu hasarlar maalesef bir nesil boyu sürebiliyor. Barış dolu bir ortamda, eğitim hakkına kavuşmuş, sevgi, saygı ve hoşgörü ile sağlıkla büyüyen çocukların çoğalması için biz yetişkinlerin çocukların dünyasına daha dikkatli bakması gerekiyor. Ünlü şairimiz ve yazarımız Melih Cevdet Anday’ın meşhur “O gün gelsin neşemiz tazelensin de gör, dünyayı hele sen bir barış olsun da gör” dizelerinde geçtiği gibi barış ortamının dünyaya getireceği güzellikleri bir kez daha çocukların gözüyle göreceğiz” dedi. 

Sergide neler vardı?

Bienalde sergilenen “Oyun İçinde Hayat” adlı eser, çocukluğun neşeli oyunlarını yeniden hatırlatarak, dünyayı çocuksu bir bakış açısıyla renklendirme amacını taşıyor. Katılımcılar, bu eserle dijital performans sanatının örneklerini deneyimlerken, çocukluğun masumiyetine geri dönme fırsatı buluyor.

Atatürk’ün Yolu: “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” adlı eser,Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” sözünden ilham alıyor.

Dijital sanat yansımalarıyla hazırlanan eser, Atatürk’ün önderliğinde, barışın insanlık için ne denli hayati olduğu anlatılıyor.

Picasso’nun ünlü eseri Guernica’dan esinlenilen “Benim Guernicam” ise çocukların bakış açısıyla barışın önemini gözler önüne seriyor. Eser, çocukların yapıcı gücünü vurgulayarak, pozitif bir mesaj iletiyor.

Bahçeşehir Koleji featured
1 Zen Pırlanta'nın marka elçisi Jennifer Lopez oldu
Zen Pırlanta’nın marka elçisi Jennifer Lopez oldu
2 Düğün masraflarını karşılamak isteyen damat, damatlığına reklam aldı
Düğün masraflarını karşılamak isteyen damat, damatlığına reklam aldı
3 Cadılar Bayramı’nda MINI, rakibinin kostümünü giydi!
Cadılar Bayramı’nda MINI, rakibinin kostümünü giydi!
4 Nvidia, 5 trilyon dolar piyasa değerine ulaşan ilk şirket oldu
Nvidia, 5 trilyon dolar piyasa değerine ulaşan ilk şirket oldu
5 OpenAI, 1 trilyon dolarlık halka arz için düğmeye bastı
OpenAI, 1 trilyon dolarlık halka arz için düğmeye bastı
Güncel Haberler
TOGO, BETA Ayakkabı'nın marka haklarını satın aldı
TOGO, BETA Ayakkabı’nın marka haklarını satın aldı
Lahmacun Endeksi Ekim sonuçları açıklandı: Fiyatlar artıyor ama daha yavaş!
Lahmacun Endeksi Ekim sonuçları açıklandı: Fiyatlar artıyor ama daha yavaş!
Türkiye'de sağlık bilinci artıyor ama "iyi hissetme" oranı alarm veriyor!
Türkiye’de sağlık bilinci artıyor ama “iyi hissetme” oranı alarm veriyor!
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Starbucks Çin’de tahtını korumak için stratejik satışa gitti
Haberler
Starbucks Çin’de tahtını korumak için stratejik satışa gitti
Nafizcan Önder
2 gün önce
İK departmanlarının dikkatine: Yapay zeka ile özgeçmiş elemesi, nitelikli adayları kaybettirebilir
Haberler
İK departmanlarının dikkatine: Yapay zeka ile özgeçmiş elemesi, nitelikli adayları kaybettirebilir
Sena Tufan
3 hafta önce
Golden Drum 2025 finalistleri belli oldu! Türkiye'den çıkan yaratıcı işler 12 kategoride finale kaldı
Haberler
Golden Drum 2025 finalistleri belli oldu! Türkiye’den çıkan yaratıcı işler 12 kategoride finale kaldı
Nafizcan Önder
1 Ekim 2025
39 süt firması hakkında soruşturma başlatıldı...
Haberler
39 süt firması hakkında soruşturma başlatıldı…
Marketing Türkiye
5 Eylül 2025
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2025 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.