25 Haziran Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
45’ten sonra "ikinci kariyeri" yapmanın sırrı ne?
Haberler

45’ten sonra “ikinci kariyeri” yapmanın sırrı ne?

Marketing Türkiye
27 Ekim 2024
3 dk okuma

Son yazımızda, “merak etmeyin, çözüm önerimizle geleceğiz” demiştik. Hazırsak, arkamıza yaslanıp, telefonların sesini kısıp, sindire sindire yazının içine girmeye başlayalım...

45’ten sonra "ikinci kariyeri" yapmanın sırrı ne?

Araştırmamız, 45+ yaş grubu kurumsal profesyonellerin bugünkü kurumsal deneyimlerine ve gelecek hayallerine dair önemli içgörüler sundu. Katılımcılar, hasat kariyerine geçişi geciktiren veya zorlaştıran etki ve tansiyonları dindirecek sosyal ve kurumsal desteğe ihtiyaç duyduklarını belirtti. Ayrıca, araştırmamıza katılanlar, hasat kariyerine geçiş için bu süreçte hangi yöne gideceklerini bilmenin ve kendilerini bu doğrultuda geliştirme fırsatı bulmanın önemine değindiler.

Bir katılımcı, “Aslına bakarsanız ikinci bir kariyerim de olmalı. Ama o ne olmalı, şimdi bilmiyorum. Şimdiden buna hazırlanmalıyım ki o dönem geldiğinde hazır olayım. Bunun için kendime eğitim anlamında yatırım yapmam, donanım kazanmam ya da yeni bilgiler edinmem gerekiyorsa, bu adımları atmalıyım. Ancak hangi yöne gideceğimi bilsem daha iyi olurdu” diyerek bu belirsizliğe cevap verebilecek destek çağrısında bulundu. 

Bu boşluğu kim dolduracak?

45+’dan sonra atıl kalmamak için engellerin etrafından nasıl dönülecek? Hasata giden yolun engelleri, araştırmada çıkan hasat kodlarının bizzat kendisiyle aşılıyor:

  • Olgunluk

Hasatta zamanlama çok önemlidir. Erken olursa ham, geç olursa hasat verimli olmaz. Bu da hasat kariyerinin olgunluk koduna karşılık geliyor. Yani hem kurumsal hem biyolojik yasta tam zamanında olma hali.

  • Sürdürülebilirlik

İyi bir hasatın ikinci koşulu teknik olarak iyi uygulanması… Araştırma bağlamımızda buna sürdürülebilirlik dedik. Yani kişilerin şimdiye kadar edindikleri bilgi ve birikimi kullanabileceği, başkalarına aktarabileceği, yeni beceriler ekleyip onları kullandığı sürdürülebilir bir metot ve dönem.

  • Kaynakların doğru kullanımı

Üçüncü koşul doğru ekipmanın kullanılması… Hasat kariyerinde biz buna kaynakların doğru kullanımı dedik. Yani zamanı, enerjiyi, parayı doğru yerlere kanalize etme, denge içinde kullanma… Bu kendin olma ve olabilme halini en çok destekleyen kriter.

  • Dayanışma

4. kriter de hasatın bilgili bir iş gücüyle yapılması. Biz buna dayanışma adını koyduk çünkü görüştüğümüz kişiler hasat kariyerini tanımlarken asla yalnız olmak istemiyorlar; yoldaşlık, ortaklık, yetkinlerin birbirini tamamladığı; riskin ve işin paylaşıldığı bir dönem olması arzu ediliyor.

Tek başına düşünmekle olmaz. Yalnız insan merdivendir, hiçbir yere ulaşmayan. Yalnız başına, işin içinden çıkılmaz.

  • Bereket

Ve son olarak da bizim kodlarımızda bereket var. İyi bir hasat zaten bereketi yüksek bir hasattır ve kişiler hasat kariyerini tanımlarken de fayda odaklı idi ve bunda da kişisel ve toplumsal fayda ön plandaydı.

Genwise’da biz bugüne kadar 100’e yakın genwise arkadaşla 7 kamp tamamladık. Şu anda 8. kampımız devam ediyor. Her kampta hala kurumsalda devam eden, çıkmaya hazırlanan veya kurumsala o ya da bu şekilde veda etmiş arkadaşlarla 3. çeyrek planlarını yapıyoruz. Ayrıca her kampta bize eşlik etmesi için iki 25 yaşlarında genç arkadaşı eşlikçi olarak kampımıza davet ediyoruz. Onlardan yeni trend, teknoloji ve yeni bakış açıları öğreniyoruz.

İşte nadas, işte hasat!

Tam da Barış Manço’nun “İşte hendek işte deve, ya atlarsın ya düşersin” şarkısının sözleri gibi. İşte biz düşmemek için en baştan başımıza gelebilecek tüm engelleri çalışıp ortadan kaldırmaya uğraşıyoruz. Ne yapmak istediğimiz, “benden ne olur”un cevabını, bizi ne durdurur, kimler bu yolculukta elimizi tutar…

42 soruluk rehberimizi tüm sorulara dikkatle cevaplayarak yanlış yollara çıkmadan yolu düzeltiyoruz. 

Linkedin’deki profil resminizin altına arslanlar gibi yazan direktör veya genel müdür unvanını silip girişimci veya kendi işinin CEO’su yazmak kolay olmaz. Ama yazdığınız anda bir cesaret ve gurur geliyor. “Yaparım ben bunu” diyorsunuz, “neler neler yapmadım ki”.

Başka ülkelerde fabrikalar kurdunuz, yeni markalar yarattınız, bütçeler yetip çıkarttınız, batırdınız, işler satın aldınız. Binlerce insanı peşinize taktınız, niye olmasın?

Biz yapmazsak kim yapacak? Kim yanacak?

Üçüncü çeyrekte de üretmeye devam, buradan çıkış YOK!

O yüzden: 45’ten sonra “İkinci Kariyer” hazırlığı için, artık Genwise var…

featured genwise
1 Sosyal medyanın etkileşimi en yüksek influencer’ları!
Sosyal medyanın etkileşimi en yüksek influencer’ları!
2 TEMU Türkiye pazarında!: “1 günde teslimat” dönemi başlıyor
TEMU Türkiye pazarında!: “1 günde teslimat” dönemi başlıyor
3 Dünyanın en iyi 10 okulu arasında Türkiye'den 3 okul var!
Dünyanın en iyi 10 okulu arasında Türkiye’den 3 okul var!
4 Instagram’dan 8 yeni özellik
Instagram’dan 8 yeni özellik
5 Şirketlerin yüzde 90’ı üretken yapay zeka uzmanı arıyor
Şirketlerin yüzde 90’ı üretken yapay zeka uzmanı arıyor
Güncel Haberler
Araştırma: Elektrikli mi yoksa hibrit mi almalı? Kararsızlar buraya!
Araştırma: Elektrikli mi yoksa hibrit mi almalı? Kararsızlar buraya!
Ünlüler sosyal medyada çaresiz: "Sussan olmuyor susmasan olmaz..."
Ünlüler sosyal medyada çaresiz: “Sussan olmuyor susmasan olmaz…”
Campaign Global Agency of the Year Awards 2024’te Türkiye rüzgarı
Campaign Global Agency of the Year Awards 2024’te Türkiye rüzgarı
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Young Lions, Marketers kategorisinde Türkiye'ye ilk Altın ödül!
Haberler
Young Lions, Marketers kategorisinde Türkiye’ye ilk Altın ödül!
Sena Tufan
5 gün önce
Yemeksepeti, Türkiye’nin Keyif Haritası’nı açıkladı: Her 3 kişiden 2’si sipariş anından keyif alıyor
Haberler
Yemeksepeti, Türkiye’nin Keyif Haritası’nı açıkladı: Her 3 kişiden 2’si sipariş anından keyif alıyor
Marketing Türkiye
4 hafta önce
Yapay zeka çağında uzmanlara göre risk altındaki 5 meslek…
Haberler
Yapay zeka çağında uzmanlara göre risk altındaki 5 meslek…
İrem Alimoğlu
12 Nisan 2025
Yılın en iyileri ödüllerine kavuştu...
Haberler
Yılın en iyileri ödüllerine kavuştu…
Marketing Türkiye
7 gün önce
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.