29 Mayıs Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Ünlü restoran markaları Güney'e akın ediyor
Haberler

Ünlü restoran markaları Güney’e akın ediyor

Marketing Türkiye
31 Mayıs 2021
2 dk okuma

Normalleşme süreçlerinin başlaması ve yazın gelişiyle birlikte Bodrum şaşaalı günlerine dönmeye hazırlanıyor. Turistler ve tatilcilerle birlikte ünlü restoran markalarının da ilgi odağı haline gelen Bodrum, Rus Novikov Grubu ile White Rabbit, Papermoon, Sunset ile birlikte Happy Moon’s Grubu’nun 3 markasına ev sahipliği yapacak.

Happy Moon’s Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aymutlu, Bodrum’un para harcayan Rus ve Azeri turistler için önemli bir bölge olduğunu söyledi. Bu yıl da Bodrum’a çok sayıda Rus turistin geleceği beklentisi ile harekete geçen Rus ve İstanbullu markaların bölgede restoran yatırımlarını artırdığını söyleyen Aymutlu, kendilerinin de Bodrum’da 15 milyon TL yatırım yapacaklarını ve Yalıkavak’ta İkon, merkez marinanın karşısında Happy Moon’s ve Midtown AVM’de de Bob’s’u açacaklarını belirtti.

Ünlü restoran markalarının gözdesi “Bodrum”

Aymutlu’nun verdiği bilgilere göre, her biri 100-150 şubeye sahip olan Novikov Grubu ile White Rabbit, Rusya’nın en ünlü restoran markaları arasında yer alıyor. Novikov, Yalıkavak Marina’da geçtiğimiz yıl yatırım yaparken, bir diğer Rus marka White Rabbit de yine aynı marinada hizmet verecek.

Bölge, İstanbullu markalar için de önemli bir destinasyon haline geldi. Akfen Holding’e ait olan ve geçen yılın temmuz ayında kapılarını açan Bodrum Loft’ta; Loft Elia, Papermoon ve Sunset hizmet verecek. Yine Lucca, Wu ve İnari gibi birçok İstanbullu ünlü markanın bu yaz Bodrum’da hizmet vereceği belirtiliyor. 181 bin nüfuslu Bodrum, salgın öncesi turizm sezonunda 1,5 milyona yakın turist ağırlıyordu.

Happy Moon’s Grup, sadece Bodrum’da değil, Türkiye’nin farklı noktalarında yıl sonuna kadar 13 şube açacak. Aymutlu, “5 tanesini biz, grup olarak açıyoruz; 8 tanesini de yatırımcılarımıza bayi olarak veriyoruz. 13 şube için 45 milyon TL’ye denk gelen bir yatırım yapacağız” diye konuştu. Daha önce 36 şubesinde 2 bin çalışanı bulunan grup, yeni şubelerin de katkısı ile 500 kişilik ek istihdam gerçekleştirmeyi planlıyor.

Restoranlar otellere monte ediliyor

Bodrum Loft. Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, “Geçen sene iyi bir imtihan verdik. Bu sene pazarlamamızı 6 aylık şeklinde yaptık ve villalarımız tamamen doldu. Marka restoranları da otelin içine getirdik. Kendi restoranımız var Karaköy’de Mürver diye. Çok tuttu İstanbul’da, onu getirdik. Sonra Loft Elia’yı açtık. Daha sonra Papermoon geldi. Son derece memnunuz. Son olarak Sunset’in sushi bar kısmını getirdik. Vakko da geldi. Biz bu kareyi tamamladık. Diğer oteller de benzerini yapıyorlar. Bodrum bambaşka bir kimliğe bürünecek bu yaz. Diğer oteller de marka restoranları, kendi otellerinin içine monte ettiler. Çok güzel bir yazın geçeceğini ve iyi bir sinerjinin ortaya çıkacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Rus markalar da Bodrum müdavimi

Turizm Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği (TURYİD) Başkanı Kaya Demirer, son 5-10 yılda lüks markaların Bodrum’a yerleşmesi ve otel açmalarının, söz konusu gelişmede önemli bir etken olduğunu söyledi. Otellerin uluslararası standartlarda oda fiyatı uygulaması ve bunu pazarlayabilmesinin önemli olduğuna dikkat çeken Demirer, “Bu durum İstanbullu restoran markalarının dikkatini çekti. Dışarıda tek başına yatırım yapmaktansa bölgedeki otellerin içine girdiler” dedi.

Artan ilginin bir diğer sebebinin de bölgede daha önce 45 günlerde olan sezonun uzaması olduğunu anlatan Kaya Demirer, şöyle devam etti: “Rus markaların buraya yerleşmesi de önemli bir gösterge. Rus markalar, özellikle lüks segmentteki pazarın yoğun ilgisini gördüler ki, kendi yatırımlarını yapmak üzere geldiler ve işletmelerini açıyorlar. Geçen sene önden açılan Novikov, burada önemli bir gösterge oldu. Türk ve Rusların birlikte eğlendiğini gördüler. Şimdi White Rabbit de geliyor. Yine bu iki grubun bir gece kulübü ve bir de restoran yatırımı daha olacak” diye konuştu.

Kaynak: Dünya

“Aşılandım” pazarlaması Türkiye turizmini kurtarır mı?

Turizmde pandeminin panzehri promosyon!

İtalya’dan turizm sezonunu kurtarma hamlesi: “Covidsiz ada”

Bodrum featured Happy Moon’s Papermoon Rus Novikov Sunset White Rabbit yalıkavak
1 Minik gardıroplarda büyük dönüşüm...
Minik gardıroplarda büyük dönüşüm…
2 İnsan “kıymet”leri
İnsan “kıymet”leri
3 Her beş evden birindeler: Robot süpürgede en çok hangi markalar satın alınıyor?
Her beş evden birindeler: Robot süpürgede en çok hangi markalar satın alınıyor?
4 2026'nın düğün trendleri belli oldu...
2026’nın düğün trendleri belli oldu…
5 Her 3 kişiden 1'i Kurban Bayramı’nda şehir dışına çıkmayı planlıyor
Her 3 kişiden 1’i Kurban Bayramı’nda şehir dışına çıkmayı planlıyor
Güncel Haberler
Türkiye’de her yıl 1 milyon ton e-atık oluşuyor! 
Türkiye’de her yıl 1 milyon ton e-atık oluşuyor! 
Satın almaya giden yol artık "yorumlardan" geçiyor...
Satın almaya giden yol artık “yorumlardan” geçiyor…
Hafıza yeterince okunabilir mi? Arşiv, yapay zeka ve anlam…
Hafıza yeterince okunabilir mi? Arşiv, yapay zeka ve anlam…
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Bilet platformundan "duyguların pazar yeri"ne
Haberler
Bilet platformundan “duyguların pazar yeri”ne
Marketing Türkiye
13 Nisan 2026
LEGO’dan Monet’e saygı duruşu: 60 bin parçalık dev enstalasyon
Haberler
LEGO’dan Monet’e saygı duruşu: 60 bin parçalık dev enstalasyon
Sena Tufan
6 Mart 2026
Haftanın marka-ajans iş birlikleri (8-15 Mayıs)
Haberler
Haftanın marka-ajans iş birlikleri (8-15 Mayıs)
Sena Tufan
2 hafta önce
Nurçin Koçoğlu, kariyerine Beymen Group'ta devam ediyor
Haberler
Nurçin Koçoğlu, kariyerine Beymen Group’ta devam ediyor
Nafizcan Önder
3 Mart 2026
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.