30 Nisan Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Şirketler, çalışanlarının verisini istediği gibi toplayamayacak!
Haberler

Şirketler, çalışanlarının verisini istediği gibi toplayamayacak!

Gizem Yıldız
10 Aralık 2020
2 dk okuma

2020’yi geride bırakırken “güven” duygumuz zedeledi. Kişisel verilerin korunması da bu konulardan biri… Şirketlerin ve tanınmış kişilerin siber saldırılara uğraması gündemdeyken, üçüncü parti çerezlerin kaydettiği bilgilerin kullanımı internet deneyimini güvensiz hale getiriyor. Son dönemde geliştirilen bazı teknolojilerse “çalışan mahremiyeti” konusunu gündeme taşıyor. Bundan böyle şirketler de çalışanlarının verisini istediği gibi toplayıp kullanamayacak!

Pandeminin kasıp kavurduğu 2020, kişisel verilerin de siber saldırılara sıkça uğradığı bir yıl oldu. Ayrıca hackerlerin kişisel verilere amansızca düzenlediği saldırılar, gelecek yıllarda şirketleri nelerin beklediğini de gösteriyor. Teknolojik gelişmelere ve yeni normalin oluşturduğu uzaktan çalışmaya dayalı organizasyonel yapılara alışmaya çalışan şirketler müşteri ve kişisel verileri korumada yetersiz kalıyorlar. Kişisel verileri koruma konusunda uzman Siberasist, gelecek yıldan itibaren kişisel verilerin güvenliği konusunda şirketleri bekleyen 5 öngörüyü paylaşıyor.

    • Çalışanların mahremiyetiyle ilgili düzenlemeler artacak. Pandemi yönetimi, iş gücü analitiğini ve öngörülerini iyileştirmeye yönelik artan arzunun yanı sıra şirketler çalışanların daha çok verisini toplamaya yönlendirecek. Önümüzdeki 12 ay içinde kanun koyucu ve düzenleyicinin, çalışan verilerine özenli bir yaklaşım benimsemeyen şirketleri köşeye sıkıştıracağını göreceğiz. Şirketler, çalışanlarının kişisel verilerinin toplanmasını, işlenmesini ve paylaşılmasını gerektiren girişimlerine yönelik bir gizlilik yaklaşımı geliştirmelidir.
    • Şeffaflığın önemi artacak. PwC tarafından gerçekleştirilen bir ankete göre tüketicilerin yüzde 84’ü, bir şirketin veri koruma sisteminin kırılgan ve zayıf olduğunu düşündüğünde hizmet almayı sonlandıracağını raporluyor. Başta teknoloji şirketleri olmak üzere kişisel verilerin emanet edildiği birçok şirketten şeffaflığın üst düzeyde bekleneceği bir yıl kapıda duruyor.
    • Kişisel verileri korumada güvenlik otomasyonu ön plana çıkacak. Veri güvenliği konusundaki artan korku, otomasyon teknolojisi kullanılarak hafifletilecek. Pandemiyle ilgili komplikasyonlar, normal güvenlik kontrollerinin yetersiz kaldığını gösterirken, şirketlerin ilgi duyacağı çözüm, veri güvenliği otomasyonu olacak. Siber tehditleri insan müdahalesi olmadan programlı olarak algılama, araştırma ve püskürtme gücüne sahip güvenlik eylemlerinin makine tabanlı yürütülmesi, şirketlerin en çok başvuracağı çözümlerden olacak.
    • Üçüncü taraf hizmetleri değerlendirmek kritik hale gelecek. Araştırmalar, tüm veri ihlallerinin yüzde 63’ünün üçüncü taraf satıcılarla ilişkilendirildiğini gösteriyor. Tüketiciler, verilerini üçüncü taraf erişimine izin veren şirketlere temkinli yaklaşacak. Şirketler, üçüncü taraf ortaklarını değerlendirmeye ve daha fazla risk değerlendirmesi yapmaya zorlanacak.

*Siberasist bir siber güvenlik danışmanlığı şirketidir.

 

çalışan mahremiyeti kişisel verilerin korunması siber güvenlik
1 Nike yeniden yapılanma kapsamında 1400 çalışanıyla yollarını ayırmaya hazırlanıyor
Nike yeniden yapılanma kapsamında 1400 çalışanıyla yollarını ayırmaya hazırlanıyor
2 Yapay zeka rüzgarı milyarder sayısını katlayacak
Yapay zeka rüzgarı milyarder sayısını katlayacak
3 FIFA ile YouTube anlaştı: Dünya Kupası'nın merkez üssü artık YouTube olacak...
FIFA ile YouTube anlaştı: Dünya Kupası’nın merkez üssü artık YouTube olacak…
4 Teknoloji devleri için “haber vergisi” dönemi başlıyor
Teknoloji devleri için “haber vergisi” dönemi başlıyor
5 Köklü marka olmak için "tarihi" olmak yeter mi?
Köklü marka olmak için “tarihi” olmak yeter mi?
Güncel Haberler
Turizmde mükemmel deneyim markası yaratmanın kodları Brandverse Horizons'da ele alınacak
Turizmde mükemmel deneyim markası yaratmanın kodları Brandverse Horizons’da ele alınacak
Haftanın marka-ajans iş birlikleri (23-30 Nisan)
Haftanın marka-ajans iş birlikleri (23-30 Nisan)
Dijital pazarlamanın görünmeyen dinamikleri: Kimlik, sürdürülebilirlik ve yapay zeka
Dijital pazarlamanın görünmeyen dinamikleri: Kimlik, sürdürülebilirlik ve yapay zeka
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Satın alma yarışında denge değişti: Netflix çekildi, Paramount kazandı
Haberler
Satın alma yarışında denge değişti: Netflix çekildi, Paramount kazandı
Nafizcan Önder
27 Şubat 2026
A&B İletişim’den iletişim sektöründe bir ilk: Vakıf çatısı altında yeniden yapılanma
Haberler
A&B İletişim’den iletişim sektöründe bir ilk: Vakıf çatısı altında yeniden yapılanma
Marketing Türkiye
11 Şubat 2026
Küresel iflaslarda artış beklentisi: Büyük ölçekli şirketler de kaçamıyor!
Haberler
Küresel iflaslarda artış beklentisi: Büyük ölçekli şirketler de kaçamıyor!
Gülben Dikmen
9 Şubat 2026
Herkes ondan "bir parça" istiyor!
Haberler
Herkes ondan “bir parça” istiyor!
Nafizcan Önder
4 hafta önce
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.