4 Nisan Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Haberler

Accenture Fjord’u satın aldı

Marketing Türkiye
8 Mayıs 2013
2 dk okuma

Accenture (NYSE: ACN), akıllı cihazlar, tabletler ve PC platformlarında dijital deneyim ve hizmet tasarımı konusunda küresel bir danışmanlık şirketi olan Fjord’un satın alınmasında anlaşmaya vardığını bugün duyurdu. Bu satın alma, Accenture’ın müşterilerine sunduğu dijital ve pazarlama alanındaki yetkinliklerini artıracak olup CMO’ların ve dijital alandaki yöneticilerin fark yaratan müşteri deneyimleri oluşturmasını ve bunları hızlı bir şekilde pazara sunabilmelerini sağlayacak. Anlaşmanın şartları açıklanmadı.

Fjord’un tasarım yetkinlikleri Accenture Interactive’in sunmakta olduğu iş stratejisi, veri analizi, teknoloji ve pazarlama faaliyeti hizmetlerini tamamlarken müşterilerinin Fjord’un mobilite yetkinliklerinden de faydalanmasına imkan sağlayacak. Bu sayede, verilen hizmetler birden çok cihaz ve platform arasında dijital servis ve deneyimlerin tasarımından geliştirme ve ölçeklendirilmesine kadar bir çok aşamayı kapsıyor olacak.

Anlaşmayla ilgili yapılan açıklamada, Accenture Interactive’in Yönetici Direktörü Brian Whipple şunları söyledi, “Müşterilerimiz, dijital dünyanın getirdiği fırsatlardan faydalanmak ve tüketicileri ile olan etkileşimlerini daha sürdürülebilir hale getirmek için teknoloji, analitik, mobil çözümler ve ölçeklendirilebilir pazarlama operasyonlarıyla desteklenen yeni servis ve deneyimlere ihtiyaç duymaktadırlar. Accenture Interactive ve Fjord, güçlerini birleştirerek, müşterilerinin pazarlama, ticaret ve hizmetler arası etkileşimi artıracak platformlarda daha yenilikçi deneyim ve daha fazla paylaşımı sağlayacak hizmetler sunmasına yardımcı olacak.”

2001’de kurulan Fjord’un servis tasarım odaklı yaklaşımı, farklı cihazlar üzerinde çalışan ve kullanıcıların duyularına hitap eden etkileşimler ve dijital deneyimler yaratmasına olanak sağlamaktadır. Fjord, mobil platformlara yönelik tasarımdaki uzmanlığıyla ve teknolojinin getirdiği yeni davranış ve beklentilere uygun hizmetler oluşturmasıyla tanınmaktadır. Eğlence, finans, telekom, seyahat ve perakende sektörlerine yönelik faaliyette bulunan Fjord’un müşterileri arasından BBC, BBVA, Citibank, Harvard Tıp Fakültesi, Nokia, PayPal, Qualcomm ve Telefónica bulunmaktadır.

Fjord CEO’su Olof Schybergson, “Fjord’da oluşturduğumuz ekiple gerçekten gurur duyuyorum. Geçtiğimiz 12 yıl içerisinde, tasarımın önemini ve sektörleri dönüştürebilme yetisini savunduk ve bu doğrultuda kullanıcılar için anlamlı deneyimler tasarladık. Müşterilerimiz ile beraber tasarladığımız hizmetler, sektörde dijital yeniliklerin yeni kriterlerini oluşturuyor. Dijital ekonominin küresel liderlerinden biri olan Accenture Interactive’in bu yetkinliğimizin farkına vararak bize yatırım yapması mutluluk verici. Beraber çok az organizasyonun yakalayabileceği bir uyum içerisinde sektörün ihtiyacı olan vizyon ve servisleri hayata geçiriyor olacağız” dedi.
Whipple, “Dijital ve Pazarlama Yöneticileri, hizmetlerimizin asıl hedef kitlesidir ve Fjord ile yaptığımız bu birleşme, bu alanlarda müşterilerimize daha iyi hizmet sunabilmek için yaptığımız stratejik yatırımları pekiştirmektedir” diye ekledi. Accenture, 2012 Ekim ayında da, dijital yapım hizmetleri tedarikçisi olan avVenta’yı satın aldığını duyurmuştu.

200’i aşkın çalışana sahip Londra merkezli bir şirket olan Fjord’un, Berlin, Helsinki, İstanbul, Madrid, New York, Paris, San Francisco ve Stockholm’de ofisleri bulunmaktadır.

Satın alma işleminin tamamlanışı mutat kapanış koşullarına tabi olacaktır.

1 Türkiye'de 10 kişiden 6'sı "mutluyum" diyor...
Türkiye’de 10 kişiden 6’sı “mutluyum” diyor…
2 "Filtresiz İnsanlık" çağı başladı: Kusursuzluk yoruyor, gerçeklik bağ kuruyor
“Filtresiz İnsanlık” çağı başladı: Kusursuzluk yoruyor, gerçeklik bağ kuruyor
3 Brandverse Awards başvuruları 14 Nisan'da sona eriyor!
Brandverse Awards başvuruları 14 Nisan’da sona eriyor!
4 İtalya’dan Polonya’ya giden 12 ton KitKat çalındı! Nestlé'den açıklama geldi
İtalya’dan Polonya’ya giden 12 ton KitKat çalındı! Nestlé’den açıklama geldi
5 Patili dostların sessiz krizi: Her 10 kedi ve köpeğin 4’ü fazla kilolu
Patili dostların sessiz krizi: Her 10 kedi ve köpeğin 4’ü fazla kilolu
Güncel Haberler
Medyada yapay zeka alarmı: Verimliliği artırırken güveni azaltıyor!
Medyada yapay zeka alarmı: Verimliliği artırırken güveni azaltıyor!
Yapay zeka artık bir araç değil, dijital ekip arkadaşı
Yapay zeka artık bir araç değil, dijital ekip arkadaşı
İş dünyasında haftanın atamaları (28 Mart - 3 Nisan)
İş dünyasında haftanın atamaları (28 Mart – 3 Nisan)
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Brandverse Awards başvurularında son tarih yaklaşıyor!
Haberler
Brandverse Awards başvurularında son tarih yaklaşıyor!
Sena Tufan
27 Şubat 2026
ABD’de pizza restoranları ardı ardına kapanıyor! Peki neden?
Haberler
ABD’de pizza restoranları ardı ardına kapanıyor! Peki neden?
Nafizcan Önder
6 Şubat 2026
Dijital platformlar ile bağımsız medya arasındaki ilişkiye rekabet otoriteleri müdahil olabilir mi?
Haberler
Dijital platformlar ile bağımsız medya arasındaki ilişkiye rekabet otoriteleri müdahil olabilir mi?
Marketing Türkiye
9 Şubat 2026
Sahadan sokağa: adidas, ABD'nin 1994 ikonik denim formasını yeniden yorumladı
Haberler
Sahadan sokağa: adidas, ABD’nin 1994 ikonik denim formasını yeniden yorumladı
Nafizcan Önder
3 hafta önce
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.