30 Haziran Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
İş Bankası'nda JCB dönemi başladı
Haberler

İş Bankası’nda JCB dönemi başladı

Marketing Türkiye
26 Ekim 2017
2 dk okuma

Türkiye İş Bankası ve Uzak Doğu’nun öncü ödeme sistemlerinden JCB arasında imzalanan anlaşma ile 6 bin 500’ü aşkın Bankamatik cihazı ve 10 binden fazla İş Bankası e-ticaret üye işyerinde JCB logolu kartlar kabul edilecek.

İş Bankası Bankamatik’leri ve e-ticaret üye işyerlerinde
JCB dönemi başladı

İş Bankası’nın yaklaşık 420 bin fiziki POS cihazında 2004 yılından bu yana işlem gerçekleştirebilen, Japonya, ABD, Almanya, Rusya başta olmak üzere 23 ülkede ihraç edilen ve sayısı 100 milyonun üzerinde olan JCB logolu kredi kartları ve banka kartlarının kullanım alanı genişledi. İş Bankası ve JCB arasında yapılan anlaşma kapsamında, İş Bankası, Bankalararası Kart Merkezi (BKM) üzerinden JCB ile bağlantı kurarak, JCB logolu kartları kabul edecek ve JCB logolu kartlar artık bankanın 10 bini aşkın e-ticaret üye işyerinde ve 6 bin 500’den fazla Bankamatik cihazında kullanılabilecek. E-ticaret sektöründe İş Bankası POS’larını kullanan üye iş yerleri, böylece başta Japonya olmak üzere, dünyanın dört bir yanından gelen JCB kart sahiplerine hizmet sunabilecek.

Sanal POS’larda 14 farklı para birimiyle işlem yapılabilecek
Ayrıca, Türkiye’de ilk olarak İş Bankası tarafından sağlanacak çoklu para birimi (döviz POS) özelliği sayesinde, İş Bankası Sanal POS’larında 14 farklı para birimi ile işlem yapılması mümkün olacak.
Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Sezen, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şöyle dedi: “Son yıllarda özellikle Çin, Japonya, Güney Kore başta olmak üzere Uzakdoğulu turistlerin yurtdışında yaptıkları harcamalardaki büyüme, JCB kartların dünyanın birçok noktasında kullanımını arttırdı. İş Bankası olarak, başta havayolu taşımacılığı ve turizm olmak üzere perakendeden, teknolojiye birçok sektörde girişimcilere güvenli e-ticaretin kapılarını açıyoruz. Dünyanın önde gelen ödeme sistemlerinden biri olan JCB ile yaptığımız bu işbirliği ile üye işyerlerine ve kart hamillerine sunduğumuz ürün ve hizmet çeşitliliğini artırmaktan mutluluk duyuyoruz. Lider, öncü ve güvenilir banka konumumuzu bölgesel finansal güç olarak sürdürerek, müşterilerimizin, hissedarların ve çalışanlarımızın en çok tercih ettikleri banka olma misyonumuzun yanı sıra yaptığımız uluslararası işbirlikleri ile faaliyet alanımızı genişleterek, temas ettiğimiz müşteri sayısını artırmayı amaçlıyoruz.”

E-ticarette ve Bankamatik’lerde JCB kabulü
Bu işbirliği sayesinde İş Bankası; e-ticaret kart kabul ağına VISA, MasterCard, American Express, UnionPay ve TROY’un yanı sıra JCB logolu kartları da eklemiş oldu. Banka, böylelikle 13 farklı alternatif ödeme yöntemi kabulü, Döviz POS, DCC POS gibi çözümleriyle üye işyerlerine sunduğu kart kabulü hizmetini ve e-ticaret çözümlerini daha da genişletiyor.
JCB logolu kredi kartı ve banka kartlarının, 6 bin 500’ü aşkın Bankamatik cihazı ile Türkiye’nin en yaygın ATM ağına sahip özel bankası olan İş Bankası’nın Bankamatiklerinde kabul edilmesi ile JCB kart kullanıcıları para çekme işlemlerini ülkemizde kolaylıkla gerçekleştirebilecek.

 

1 Araştırma: Elektrikli mi yoksa hibrit mi almalı? Kararsızlar buraya!
Araştırma: Elektrikli mi yoksa hibrit mi almalı? Kararsızlar buraya!
2 ÖTV düzenlemesi Meclis'ten geçti: Hangi değişiklikler geliyor?
ÖTV düzenlemesi Meclis’ten geçti: Hangi değişiklikler geliyor?
3 Amazon’un mısır tarlasındaki AI üssü 1 milyon hane kadar elektrik tüketecek!
Amazon’un mısır tarlasındaki AI üssü 1 milyon hane kadar elektrik tüketecek!
4 TGS ve RSF'nin verileriyle Türkiye'nin basın özgürlüğü karnesi...
TGS ve RSF’nin verileriyle Türkiye’nin basın özgürlüğü karnesi…
5 Ünlüler sosyal medyada çaresiz: "Sussan olmuyor susmasan olmaz..."
Ünlüler sosyal medyada çaresiz: “Sussan olmuyor susmasan olmaz…”
Güncel Haberler
Suriyeliler dönmek istemiyor! Nedeni ise Suriye değil...
Suriyeliler dönmek istemiyor! Nedeni ise Suriye değil…
Çin'de yapay zeka yeşil sahaya indi: Robotlar 3’e 3 futbol maçı yaptı
Çin’de yapay zeka yeşil sahaya indi: Robotlar 3’e 3 futbol maçı yaptı
Japon bebek bezi markası GOO.N, ekonomik gerekçelerle Türkiye'den çekildi
Japon bebek bezi markası GOO.N, ekonomik gerekçelerle Türkiye’den çekildi
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Türkiye'nin en değerli markaları açıklandı!
Haberler
Türkiye’nin en değerli markaları açıklandı!
Marketing Türkiye
29 Mayıs 2025
Teknosa'nın plastik poşetleri kartona, karton poşetleri ormana dönüşüyor!
Haberler
Teknosa’nın plastik poşetleri kartona, karton poşetleri ormana dönüşüyor!
Nafizcan Önder
9 Mayıs 2025
İş dünyasında haftanın atamaları (26 Nisan - 2 Mayıs)
Haberler
İş dünyasında haftanın atamaları (26 Nisan – 2 Mayıs)
Nafizcan Önder
2 Mayıs 2025
Suriyeliler dönmek istemiyor! Nedeni ise Suriye değil...
Haberler
Suriyeliler dönmek istemiyor! Nedeni ise Suriye değil…
İrem Alimoğlu
55 dakika önce
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.