
İş dünyasında haftanın atamaları (11-17 Nisan)
SabancıDx’in Operasyonlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı (COO) Devrim Zımba oldu

Devrim Zımba, SabancıDx’teki COO’luk görevine Nisan 2026 itibarıyla başladı.
Devrim Zımba, kariyerine telekomünikasyon sektöründe başlayarak yaklaşık 10 yıl boyunca Turkcell bünyesinde farklı liderlik rolleri üstlendi. Turkcell’de Senior Program Manager, Manager of IT Governance Financials & Outsource Management ve son olarak Manager of Technology Group Governance Financials & Performance Management pozisyonlarında görev yapan Zımba; teknoloji yatırımları, BT yönetişimi, performans yönetimi, finansal planlama ve proje yönetimi alanlarında deneyim kazandı.
1998 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun olan Zımba, ardından Marmara Üniversitesi’nde MBA yüksek lisansını tamamladı.
2016 yılında AvivaSA Emeklilik ve Hayat ailesine katılan Devrim Zımba, burada önce IT Governance & Security Division Head, ardından Infrastructure & Security Division Head ve son olarak Business Intelligence & Governance Division Head görevlerini üstlendi. Kariyeri boyunca iş zekâsı, veri analitiği, BT altyapısı, güvenlik, yönetişim ve ekip liderliği alanlarında önemli sorumluluklar üstlenen Zımba, Nisan 2026 itibarıyla SabancıDx Operasyonlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı (COO) olarak görevine başladı.
Sabancı Vakfı’nın Kurumsal İletişim Direktörü Kenan Gökduman oldu

Sabancı Vakfı’nın Kurumsal İletişim Direktörlüğü görevine, stratejik iletişim, marka yönetimi ve etki odaklı projelerde 20 yılı aşkın deneyime sahip Kenan Gökduman atandı. 1 Nisan 2026 itibarıyla görevine başlayan Gökduman, Vakfın stratejik iletişim vizyonuna liderlik edecek.
Kenan Gökduman yeni görevinde; Sabancı Vakfı’nın kurumsal itibar yönetimi, marka stratejisi ve tüm paydaş iletişimini bütüncül bir yaklaşımla yönetecek. Vakfın toplumsal fayda odağındaki çalışmalarının görünürlüğünü artırmaya ve etki alanını genişletmeye yönelik yenilikçi iletişim stratejilerinin geliştirilmesine öncülük edecek.
İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü mezunu olan Gökduman, kariyerine 2004 yılında halkla ilişkiler ve iletişim danışmanlığı şirketi A&B İletişim’de başladı. Hill & Knowlton’da yaklaşık beş yıl görev yaptıktan sonra 2010 yılında Sabancı Vakfı’na katılan Gökduman, 2014 – 2021 yılları arasında Vakfın Kurumsal İletişim Müdürü olarak görev yaptığı dönemde Vakfın iletişim stratejisinin güçlendirilmesinde aktif rol üstlendi. Son olarak, Sentries License Source bünyesinde Genel Müdür olarak kariyerine devam eden Gökduman, bu görevin ardından yeniden Sabancı Vakfı’na katıldı.
Samsung Electronics Türkiye’de Başkanlık görevine Billy Kim atandı

Samsung Electronics Türkiye’de üst düzey bir atama gerçekleşti. 20 yılı aşkın süredir Samsung Electronics bünyesinde başta Türkiye olmak üzere Güney Kore, İngiltere ve ABD’de kilit pozisyonlarda görev alan Billy Kim, Mart 2026 itibarıyla Türkiye Başkanlığına atandı.
Samsung Electronics Türkiye, başkanlık görevine Billy Kim’in atandığını duyurdu. Billy Kim, başkanlık bayrağını bu yıl Jeff Jo’dan devralırken, Samsung Electronics Türkiye çatısı altında 2011-2014 yılları arasında mobil ürün grubundan sorumlu olarak görev almıştı. Bu dönemde başta Galaxy S3 lansmanı gibi başarılı projeleri olmak üzere Türkiye’de akıllı telefon pazarında Samsung’un liderliğini elde etti. Görevinin ardından geçen süre zarfında şirketin İngiltere, Güney Kore ve ABD ülke ofislerinde İnsan Kaynakları ve Mobil İş Birimi Stratejik Direktörlüğü görevlerini üstlenen Kim, son olarak Samsung Electronics ABD bünyesinde Kurumsal Başkan Yardımcısı görevini yürütüyordu.
Eğitimini ABD New York’ta bulunan Syracuse Üniversitesi’nde Pazarlama ve Muhasebe alanlarında MBA derecesiyle tamamlayan Billy Kim, yüksek teknoloji sektörlerinde 20 yılı aşkın deneyimiyle çok kanallı satışları ve çeşitli küresel pazarlarda ürün pazarlamasını yönlendirme konusunda uzman kimliğiyle Samsung Electronics Türkiye’ye katkı sağlayacak.
Farklı ülkelerde edindiği tecrübeyle dinamik pazar ihtiyaçlarına uyum sağlamaya odaklanan Kim, Samsung Electronics Türkiye’nin globalde etkinliğini artırma ve satış ve pazarlama alanındaki üstün performansını geliştirme çalışmalarına da liderlik edecek.
Elçin Kitapçı, Burgan Bank Hazine, Sermaye Piyasaları ve Finansal Kurumlar Genel Müdür Yardımcısı oldu

Finansal yönetim ve bilanço stratejileri alanında uzun yıllara dayanan deneyime sahip olan Elçin Kitapçı, 6 Nisan 2026 itibarıyla Burgan Bank Hazine, Sermaye Piyasaları ve Finansal Kurumlar Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı. Kitapçı, önümüzdeki dönemde bankanın bilanço yönetimi, sermaye piyasaları ve finansal kurumlara yönelik stratejik yapılanmasının güçlendirilmesine liderlik edecek.
Worcester Polytechnic Institute’ta Biyoteknoloji lisans eğitimini 2003 yılında tamamlayan Elçin Kitapçı, yüksek lisansını 2007 yılında Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nde yaptı. Kariyerine aynı yıl Finansbank’ta Aktif Pasif Yönetimi ve Faiz Türevleri alanında başlayan Kitapçı, ilerleyen yıllarda aktif pasif yönetimi, fon transfer fiyatlaması ve iştirak koordinasyonu gibi kritik alanlarda farklı yöneticilik roller üstlendi. 2020 yılında direktörlük görevine getirilen Kitapçı, son olarak QNB Bank Hazine Bilanço Yönetimi Direktörü olarak görev yaptı. Kariyeri boyunca bilanço yönetimi ve finansal yapıların optimizasyonuna odaklanan çalışmalara liderlik etti.
Saat&Saat yeni üst yönetim atamalarıyla gelecek vizyonunu güçlendiriyor


Saat&Saat, büyüme stratejisi ve kurumsallaşma vizyonu kapsamında üst yönetim yapılanmasını güçlendirmeye yönelik önemli adımlar atıyor. Bu kapsamda, Nisan ayı itibariyle Saat&Saat’e Genel Müdür Yardımcısı olarak katılan, farklı sektörlerde edindikleri kapsamlı deneyim ve liderlik bakış açılarıyla öne çıkan Tuğba Gilan ve Can Kalafat, aynı zamanda İcra Kurulu Üyesi olarak görev alacak.
Boğaziçi Üniversitesi Kimya Mühendisliği mezunu olan Tuğba Gilan, MBA derecesini Kanada’da tamamladı. Kariyerine ilaç sektöründe başlayan Gilan, satış ve pazarlama alanlarında üstlendiği farklı sorumlulukların ardından Eczacıbaşı bünyesinde portföy yönetimi ve pazarlama alanlarında yönetsel roller üstlendi. Sonrasında Abdi İbrahim’de uluslararası pazarlarda pazarlama ve analitik süreçlerin yönetimini üstlenen Gilan, Karaca’da Uluslararası Pazarlar, Portföy ve Kategori Geliştirme ile Planlama alanlarından sorumlu Direktör olarak görev yaptı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen Avrupa Birliği destekli bir projede Global Pazarlama Takım Lideri olarak görev alan Gilan; farklı sektörlerde edindiği deneyimle global pazarlama, portföy yönetimi, ürün ve kategori stratejileri ile markaların uluslararası büyüme ve globalleşme süreçlerinin yönetimi alanlarında güçlü bir uzmanlık geliştirdi. Saat&Saat’te marka yönetimi, tedarik ve stok planlama, ürün geliştirme ve yurt dışı pazarlar gibi kritik alanlardan sorumlu olacak olan Gilan, uçtan uca değer zinciri yönetimi, operasyonel mükemmeliyet ve global büyüme odağıyla şirketin kurumsal yapılanmasına katkı sağlayacaktır.
Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği mezunu olan Can Kalafat, kariyeri boyunca satış, pazarlama, strateji ve operasyon yönetimi alanlarında üstlendiği kritik rollerle dikkat çekti. P&G’de Satış, Pazarlama ve E-ticaret Direktörlüğü görevlerini üstlenen Kalafat, veri odaklı karar alma, stratejik planlama ve dijital dönüşüm süreçlerinde önemli bir deneyim kazandı. Ardından J&J’de İş Birimi Direktörü ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Kalafat, yönettiği iş birimlerinde sürdürülebilir büyüme ve operasyonel verimlilik odaklı çalışmalara liderlik etti. Saat&Saat bünyesinde Pazarlama, E-Ticaret, Müşteri Hizmetleri ve CRM departmanlarından sorumlu olacak olan Kalafat, stratejik ve müşteri odaklı büyüme, dijitalleşme ve entegre kanal yönetimi alanlarında şirketin kurumsal yapısının daha da güçlendirilmesine katkı sağlayacak.
IC Hotels’in Genel Müdürü Ceyhan Keskün oldu

Turizm sektörünün güçlü markalarından IC Hotels, üst düzey yönetim kadrosunu yeni bir atamayla güçlendirdi. Sektörün deneyimli isimlerinden Ceyhan Keskün, IC Hotels Genel Müdürü olarak göreve başladı.
IC Holding’in turizmde 20 yıla yaklaşan deneyimiyle Antalya bölgesinde 3 oteliyle faaliyet gösteren IC Hotels, yeni dönem hedefleri doğrultusunda deneyimli yönetim kadrosunu yeni bir atamayla güçlendirdi. Turizm sektöründe uzun yıllara dayanan deneyime sahip olan Ceyhan Keskün, IC Hotels Green Palace, IC Hotels Santai Family Resort ve IC Hotels Airport otellerini bünyesinde bulunduran IC Hotels’in Genel Müdürü oldu.
Bilkent Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümünden mezun olan Ceyhan Keskün, kariyeri boyunca turizm sektörünün farklı kademelerinde görev aldı. 2010–2024 yılları arasında Voyage Belek Golf & Spa Hotel’de Genel Müdür olarak görev yapan Keskün, son olarak Megasaray Hotels bünyesinde Turizm Koordinatörü olarak çalıştı.
