11 Eylül Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Can Holding'e operasyon: Habertürk ve Show TV’ye el konuldu
Haberler

Can Holding’e operasyon: Habertürk ve Show TV’ye el konuldu

İrem Alimoğlu
9 saat önce
2 dk okuma

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Can Holding yöneticileri Mehmet Şakir Can, Kemal Can ve Kenan Tekdağ’ın da aralarında bulunduğu 10 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Soruşturma çerçevesinde Habertürk ve Show TV’ye el konuldu.

Savcılıktan yapılan açıklamada, Can Holding bünyesindeki şirketler üzerinden suç örgütü kurulduğu, bu örgüt aracılığıyla nitelikli dolandırıcılık, vergi kaçakçılığı ve kara para aklama faaliyetleri yürütüldüğü belirtildi. Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ve mali denetim birimlerinin raporlarına dayandırılan açıklamada, kaynağı belirsiz yüksek tutarda para girişlerinin çeşitli şirketler arasında aktarılıp izlerinin gizlenmeye çalışıldığı, sahte belgelerle vergi yükümlülüğünün azaltıldığı tespit edildiği kaydedildi.

Açıklamada, holding yapısı altında kurulan çıkar amaçlı suç örgütünün Mehmet Şakir Can ve Kemal Can liderliğinde hareket ettiği, aynı alanlarda çok sayıda şirket kurarak denetim mekanizmalarını zorlaştırdığı ve yönetim kurullarındaki değişikliklerle sorumluluğu örgüt üyeleri arasında dağıtarak yaptırımlardan kaçmaya çalıştığı ifade edildi. Ayrıca, ticari faaliyeti olmayan şirketlerde gerçeği yansıtmayan sermaye artırımları yapıldığı, suçtan elde edilen gelirlerin sisteme sokulduğu vurgulandı.

Soruşturmada, suç örgütünün eğitim, medya, finans ve enerji gibi stratejik sektörlerde şirket alımları ve yatırımlarını yasa dışı gelirlerle finanse ettiği, böylece hem ekonomik gücünü artırmayı hem de kamuoyu nezdinde meşruiyet kazanmayı hedeflediği ortaya konuldu. MASAK raporlarıyla incelenen mali hareketlerin, yasa dışı kazançların farklı sektörlere yönlendirilerek hem aklandığını hem de ekonomik hayatta sahte bir itibar yaratılmaya çalışıldığını gösterdiği aktarıldı.

Operasyon kapsamında 121 şirkete ait mal varlıklarına el konuldu ve TMSF kayyum olarak atandı. 10 şüpheli hakkında gözaltı kararı uygulanırken, soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğü belirtildi.

Can Grubu, Aralık 2024’te Ciner Yayın Holding’in hisselerini devralarak Habertürk, Show TV, Bloomberg ve HT Spor’un sahibi olmuştu. Enerji, petrol dağıtım, eğitim, turizm ve sağlık gibi farklı alanlarda faaliyet gösteren grup, Energy Petrol üzerinden akaryakıt dağıtımı yaparken, dayanıklı tüketim ürünleri alanındaki iştiraki Awox ile Çerkezköy, Lüleburgaz ve Mersin’de yatırımlar gerçekleştirmişti. Grup, Mersin’deki tesiste yıllık 50 milyon adet üretim ve 2 milyar dolar ihracat hedefiyle 10 bin doğrudan, 20 bin dolaylı istihdam öngördüğünü açıklamıştı.

Kaynak: Medyascope

Can Holding featured Habertürk Show Tv
1 Togg’dan Almanya çıkarması: Kenan İmirzalıoğlu ile “Biz geldik!” mesajı
Togg’dan Almanya çıkarması: Kenan İmirzalıoğlu ile “Biz geldik!” mesajı
2 Beyaz yakalıların yeni krizi: Sessiz çatlama!
Beyaz yakalıların yeni krizi: Sessiz çatlama!
3 Temu Türkiye'deki yeni iş ortaklarını duyurdu
Temu Türkiye’deki yeni iş ortaklarını duyurdu
4 Türkiye’de sosyal medya platformlarına erişim sorunu sürüyor
Türkiye’de sosyal medya platformlarına erişim sorunu sürüyor
5 İş dünyasında haftanın atamaları (30 Ağustos - 5 Eylül)
İş dünyasında haftanın atamaları (30 Ağustos – 5 Eylül)
Güncel Haberler
Sabancı Holding 100 yaşında!
Sabancı Holding 100 yaşında!
KFC, Türkiye pazarına HD Holding’le geri dönüyor!
KFC, Türkiye pazarına HD Holding’le geri dönüyor!
Küçük ama korkutucu! Pop Mart, Chucky blind box serisini tanıttı
Küçük ama korkutucu! Pop Mart, Chucky blind box serisini tanıttı
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Microsoft Word'e yapay zeka dokunuşu: Metinler artık sesli özetlenebilecek
Haberler
Microsoft Word’e yapay zeka dokunuşu: Metinler artık sesli özetlenebilecek
İrem Alimoğlu
11 Ağustos 2025
Türkiye İş Bankası’ndan kültürel mirasın izinde örnek destek
Haberler
Türkiye İş Bankası’ndan kültürel mirasın izinde örnek destek
Marketing Türkiye
28 Temmuz 2025
OpenAI, ChatGPT’nin kişilik ekibini yeniden yapılandırıyor
Haberler
OpenAI, ChatGPT’nin kişilik ekibini yeniden yapılandırıyor
İrem Alimoğlu
3 gün önce
"Media First" ile 6 milyon organik izlenme: Lenovo ve Alara X'ten medya dünyasında yapay zeka devrimi
Haberler
“Media First” ile 6 milyon organik izlenme: Lenovo ve Alara X’ten medya dünyasında yapay zeka devrimi
Advertorial
30 Temmuz 2025
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2025 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.