26 Mayıs Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Çalışanlar artık geleneksel hediyeler istemiyor!
Haberler

Çalışanlar artık geleneksel hediyeler istemiyor!

Nafizcan Önder
16 saat önce
2 dk okuma

Pluxee, kurumsal hediyeleşmenin yoğun olduğu bayram gibi özel dönemlerde çalışan beklentilerine ışık tutan veriler paylaştı. Pluxee’nin Akademetre ile 26 ilde farklı sektörlerden toplam 500 çalışanla gerçekleştirdiği araştırmaya göre çalışanların yüzde 60’ı özel günlerde desteklenmenin çalışan deneyimini iyileştiren ve kurumlarına olan bağlılıklarını artıran önemli bir faktör olduğunu paylaşıyor. Ayrıca çalışanlar, işverenleri tarafından özel günlerde geleneksel hediyeler yerine kişiselleştirilebilir, özgürce kullanmaya olanak tanıyan, esnek çözümler bekliyor.

Pluxee’nin çalışan beklentilerine yönelik paylaştığı verilere göre, çalışanlar işverenlerinin özel günlerde onları hatırlamasını ve kişiselleştirilebilir çözümlerle onları desteklemesini bekliyor. Çalışanlar, geleneksel hediyeler yerine diledikleri noktada özgürce kullanabilecekleri hediye kartı gibi dijital çözümleri tercih ediyor. Çalışanların yüzde 60’ı, hediye kartı benzeri jestlerin, kurumlarına olan bağlılıklarına doğrudan olumlu etkisi olduğunu belirtiyor.

Çalışanlar artık geleneksel hediyeler istemiyor!

Çalışanlar geleneksel hediyeden uzaklaşıyor, dijital çözümler bekliyor

İşverenlerinden daha anlamlı ve iş hayatlarının ötesinde de onları destekleyecek çözümler bekleyen çalışanlar, artık tercihlerini fiziksel hediyeler yerine özgürlük sunan dijital hediye kartlarından yana kullanıyor. Kuşak fark etmeksizin bu beklenti dikkat çekici seviyeye ulaşmış durumda: X kuşağı çalışanların yüzde 79’u dijital çözümler beklediğini paylaşırken bu oran Z kuşağında yüzde 92’ye çıkıyor.

Günümüz çalışanı tercih hakkı istiyor

Dijitalleşme ve iş hayatına yeni kuşakların dahil olmasıyla birlikte çalışan beklentilerinin değiştiğini ve sürdürülebilir başarı hedefleyen kurumların, çalışanlarını anlamaları, onları doğru çözümlerle onları desteklemeleri gerektiğini belirten Pluxee Türkiye İş Geliştirme, Ürün ve İş Ortaklıkları Genel Müdür Yardımcısı Berna Şamiloğlu, sözlerine şu şekilde devam etti: “Bugünün çalışanı sadece hediye değil; anlam, esneklik ve tercih hakkı istiyor. Pluxee Türkiye olarak, biz bu dönüşümün merkezindeyiz. Araştırmalarımızdan çıkan çok net bir tablo var: Kuşak ayırt etmeksizin, çalışanlar artık işverenlerinden onları gerçekten anlayan, özgürlük tanıyan çözümler bekliyor. İşverenlerin çalışanlarını özel günlerde hatırlaması artık bir jest değil; stratejik bir memnuniyet aracı. Biz de Pluxee Türkiye olarak bu beklentilere kulak veriyor; hem çalışanları mutlu edecek hem de işverenlerin, İK ve satın alma profesyonellerinin operasyonel yükünü azaltacak, verimlilik ve tasarruf sağlayacak çözümler sunuyoruz.”

İş hayatında öncelikler değişiyor: “Maaş tamam ama esneklik ve iyi yaşam da şart!”

featured
1 Yeni nesil sekülerler: Seküler yaşayıp dindar ölmek!
Yeni nesil sekülerler: Seküler yaşayıp dindar ölmek!
2 Türkiye’nin gençlik markaları
Türkiye’nin gençlik markaları
3 Tavsiye şampiyonu markalar!
Tavsiye şampiyonu markalar!
4 adidas, müşterilerin verilerinin çalındığını açıkladı
adidas, müşterilerin verilerinin çalındığını açıkladı
5 Yapay zeka çağında reklam: Araç mı, ortak mı, tehdit mi?
Yapay zeka çağında reklam: Araç mı, ortak mı, tehdit mi?
Güncel Haberler
Türkiye’deki şirketler afetlere ne kadar hazır?
Türkiye’deki şirketler afetlere ne kadar hazır?
Ekonomide kuşak farkı: Gençler daha sert, daha temkinli!
Ekonomide kuşak farkı: Gençler daha sert, daha temkinli!
Türk halkı peynirden vazgeçemiyor: Her 10 kişiden 8’i her gün tüketiyor
Türk halkı peynirden vazgeçemiyor: Her 10 kişiden 8’i her gün tüketiyor
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

19 Mayıs ruhunu yansıtan kampanyalar
Haberler
19 Mayıs ruhunu yansıtan kampanyalar
Nafizcan Önder
1 hafta önce
CEO'ların yapay zeka ile imtihanı!
Haberler
CEO’ların yapay zeka ile imtihanı!
İrem Alimoğlu
2 Mart 2025
Küçük ev aletlerinden beklenti büyük!
Haberler
Küçük ev aletlerinden beklenti büyük!
Marketing Türkiye
16 Mart 2025
RTÜK Fatih Altaylı'dan "lisans" istedi, Altaylı'dan yanıt gecikmedi
Haberler
RTÜK Fatih Altaylı’dan “lisans” istedi, Altaylı’dan yanıt gecikmedi
Nafizcan Önder
28 Mart 2025
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.