28 Haziran Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Big Bang’de toplanan destek, bir önceki yıla göre 2 kattan fazla arttı!
Haberler

Big Bang’de toplanan destek, bir önceki yıla göre 2 kattan fazla arttı!

Sena Tufan
20 Aralık 2024
3 dk okuma

İTÜ Çekirdek’in bu yıl “The Next Wave’’ mottoyla hazırladığı Big Bang Startup Challenge 13’üncü kez gerçekleşti. Geçen yılki yatırım tutarını iki kattan fazla artıran Big Bang bu yıl 2,85 milyar TL’lik yeni bir rekor elde etti. Etkinlikte, girişimciler 7 farklı sektörel dikey sahnesinde teknolojilerini yerli ve yabancı yatırımcıların beğenisine sundu.

İTÜ Çekirdek tarafından bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Big Bang Startup Challenge, bu yıl “The Next Wave” mottosuyla TOP 50 girişimin ilham veren hikayelerini sahneye taşıdı. İlk gün 7 farklı sektörel dikeyde sunumların gerçekleştirildiği etkinliğin ikinci gününde ise merakla beklenen yatırımlar sahibini buldu. 2023’te 1,28 milyar TL’lik ödül, nakit ve yatırımın duyurulduğu Big Bang’in kendi rekorunu kırdığı bu yılda ise rakam 2 kattan fazla artarak 2,85 milyar TL’ye çıktı. Geliştirdikleri teknolojilerle büyük beğeni toplayan ve yatırımcıları etkileyerek ilk beşte yer almaya hak kazanan girişimler ise sırasıyla; Pomeco, Sensed AI, Waste Log, Aylara Güç Çözümleri ve Genoride oldu.

Girişimcilere sunduğu desteğin yanı sıra yatırımcı kimliğini bu yıl da devam ettiren İTÜ ARI Teknokent, Big Bang sahnesinde sunum yapan 50 girişim arasından Exar’a 25 bin dolar, Fire-Stopper’a 25 bin dolar ve Pomeco’ya ise 25 bin dolar değerinde yatırım yaptı. Bunun yanı sıra İTÜ Çekirdek girişimlerinden Bita Enerji, Büyütech, Optimimax, Tekno Sürüm, Elaves, Counterfake, Weartechclub, TailorCast, Glance AI, Tumurly, Hergele, Meetgate, Nativia, Remora, Rumitech ve RepG girişimlerinin yatırımları da Big Bang 2024 sahnesinde duyuruldu. Etkinlikte ayrıca 2024 içerisinde yatırım almış toplam 99 İTÜ Çekirdek girişiminin yatırımları da kutlandı.

“Birlikte geliştirme ve birlikte başarma”

Big Bang’in ilk gününde, İTÜ ARI Teknokent’in 22 yıllık yolculuğunu; oluşum, gelişim, değişim ve dönüşüm hikayesini katılımcılarla paylaşan İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Attila Dikbaş, “Dünyanın en iyi teknoparkı olma vizyonuyla, Türkiye’nin teknolojisinin global arenada hak ettiği yerde olabilmesi için hep birlikte, inovasyon odaklı bir yaklaşımla çalışıyoruz’’ cümlesinin ardından etkinliğin ilk gününün değerlendirmesini yaptı ve açılış konuşmasını yapmak üzere sözü İTÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Mandal’a bıraktı.  

İTÜ Çekirdek, 2024’te 7 binin üzerinde başvuru aldı

İkinci günün açılış konuşmasını “Bilim, Teknoloji ve Yenilik Ekosisteminde Durum Değerlendirmesi: Güçlükler, Potansiyeller ve Fırsatlar” başlığıyla yapan İTÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Mandal, “Günümüzde Ar-Ge ve yenilik süreçlerinde dönüşümün önemiyle birlikte geliştirme odaklı nitelikli bilgi ve nitelikli insan kaynağı gereksinimi önemini artırıyor. Altıncı Yenilik Dalgası olarak tanımlanan yeşil ve dijital dönüşümün iş modellerini kökten değiştirmesi de sürdürülebilir yaşam tarzları ve daha temiz enerji sistemlerini sunması bekleniyor. Bu noktada İstanbul Teknik Üniversitesi olarak Ar-Ge ve yenilik birikimlerimizi ‘Birlikte geliştirme ve birlikte başarma’ yaklaşımları kapsamında harekete geçiriyoruz’’ dedi.

250 yıllık onurlu ve başarılı geçmişini İTÜ ARI Teknokent ile taçlandırıyor

İTÜ ARI Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Gülsün Sağlamer ise yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Big Bang’in yıllar içerisinde büyüyerek geniş bir ilgi yelpazesinde beklenen bir etkinliğe dönüşmüş olması bizim için büyük bir mutluluk. Katılımcıların çoğunu gençlerin oluşturması, gelecekle ilgili beklentilerimizi katlanarak artırıyor. Bugün İstanbul Teknik Üniversitesi, 250 yıllık onurlu ve başarılı geçmişini İTÜ ARI Teknokent ile taçlandırıyor. İTÜ Çekirdek’in 2024’te 7 binin üzerinde başvuru alması, İTÜ ARI Teknokent’in başarılarının önemli bir göstergesi.”

Big Bang sahnesinin enerjisi, Sertab Erener konseriyle zirve yaptı

Sunuculuğunu M. Serdar Kuzuloğlu’nun yaptığı Big Bang Startup Challenge’ta bu yıl iki keynote konuşmacı ilham verici konuşmalarıyla girişimlere yeni ufuklar açtı. Big Bang’in ilk gününde D4 Venture’ın Partneri Memduh Karakullukçu “Yapay Zekâ: Big – Tech’ten Girişimcilere ABD’den Çin’e Güç Hiyerarşilerini Rekabete Açan Teknoloji” başlıklı konuşmasıyla izleyicilerin karşısına çıktı. Etkinliğin final gününde ise Global Teknoloji Lideri Ayşegül İldeniz, “Gelecekte Koşmak’’ başlıklı konuşmasını gerçekleştirdi. LEDDrummers ekibi de sahne şovuyla katılımcılara unutulmaz dakikalar yaşatırken etkinliğin finali, Sertab Erener konseriyle zirve yaptı. 90’lardan bugüne en sevilen şarkılarını katılımcıların eşliğiyle seslendiren Erener, bitmeyen enerjisini Big Bang’in coşkusuyla buluşturdu.

Big Bang’de toplanan destek, bir önceki yıla göre 2 kattan fazla arttı!

Marketing Türkiye ve İTÜ Çekirdek’ten dünyada bir ilk!

Big Bang Start Up Challenge featured itü çekirdek
1 Genna Reklam'ın Kurucusu A. Selim Tuncer hayatını kaybetti
Genna Reklam’ın Kurucusu A. Selim Tuncer hayatını kaybetti
2 İkinci el araç fiyatları yükselişe geçti. Peki ortalama fiyatlar ne kadar oldu?
İkinci el araç fiyatları yükselişe geçti. Peki ortalama fiyatlar ne kadar oldu?
3 Araştırma: Elektrikli mi yoksa hibrit mi almalı? Kararsızlar buraya!
Araştırma: Elektrikli mi yoksa hibrit mi almalı? Kararsızlar buraya!
4 ÖTV düzenlemesi Meclis'ten geçti: Hangi değişiklikler geliyor?
ÖTV düzenlemesi Meclis’ten geçti: Hangi değişiklikler geliyor?
5 Mayıs ayının dijital medya şampiyonları
Mayıs ayının dijital medya şampiyonları
Güncel Haberler
Genç kuşak çalışanların gözünden en iyi iş yerleri!
Genç kuşak çalışanların gözünden en iyi iş yerleri!
Çalışanlar, yapay zeka kullandığını yöneticilerinden neden gizliyor?
Çalışanlar, yapay zeka kullandığını yöneticilerinden neden gizliyor?
Küresel elektrikli araç satışı 17 milyona ulaştı
Küresel elektrikli araç satışı 17 milyona ulaştı
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

KFC, ağız bakımına adım attı: Tavuklu diş macunu!
Haberler
KFC, ağız bakımına adım attı: Tavuklu diş macunu!
Sena Tufan
4 Nisan 2025
Mayıs ayının dijital medya şampiyonları
Haberler
Mayıs ayının dijital medya şampiyonları
Nafizcan Önder
7 gün önce
Reklam dünyası "tükenmişlik sendromu"nun pençesinde!
Haberler
Reklam dünyası “tükenmişlik sendromu”nun pençesinde!
İrem Alimoğlu
18 Mayıs 2025
YouTube’da seyahat zamanı: Zirvedeki "gezginler" belli oldu!
Haberler
YouTube’da seyahat zamanı: Zirvedeki “gezginler” belli oldu!
Nafizcan Önder
17 Nisan 2025
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.