28 Şubat Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Yurt dışı seyahatlerine taksit sınırlamasına Jolly'den tepki: "Sektörde telafisi olmayan yaralar açacak..."
Haberler

Yurt dışı seyahatlerine taksit sınırlamasına Jolly’den tepki: “Sektörde telafisi olmayan yaralar açacak…”

Nafizcan Önder
2 Ağustos 2023
2 dk okuma

Geride bıraktığımız gün Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), yurt dışı harcamalarında kredi kartı kullanımıyla ilgili yeni kararı duyurmuştu. Alınan karara göre; havayolu, seyahat acenteleri ve konaklamayla ilgili yurt dışı harcamaları artık taksitlendirilemeyecek. Alınan yeni karar hızla sosyal medyada da karşılık bulurken bugün konuya ilişkin olarak Jolly’den de açıklama geldi. “Mevcut ekonomik ortamda, ortalama iki kişilik tur maliyetini tek seferde nakit olarak ödeyecek kişi sayısı çok az olduğu için, taksitlendirme seçeneği birinci tercih sebebiydi” ifadelerine yer verilen açıklamada BDDK’nın bu kararının sektöre büyük bir darbe vuracağı ve telafi edilemez yaralar oluşturacağının altı çiziliyor.

İşte Jolly’nin BDDK’nın yurtdışı seyahat taksit sınırlaması uygulaması hakkında açıklamaları:

“Bugüne dek, başta T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı olmak üzere, devletimizin aldığı tüm kararlara ve uygulamalara destek verdik. Şüphesiz, Türkiye olarak kolay bir dönemden geçmiyoruz. Bu zorlu sınavı yine elele, birlikten kuvvet doğar diyerek aşacağız. Ancak bugün itibariyle, BDDK’nın havayolları, seyahat acenteleri ve konaklama ile ilgili yurt dışı kredi kartı harcamalarında taksitlendirme sınırı getirmesi kararı ile ilgili ciddi bir hayal kırıklığı yaşamaktayız. Mevcut ekonomik ortamda, ortalama iki kişilik tur maliyetini tek seferde nakit olarak ödeyecek kişi sayısı çok az olduğu için, taksitlendirme seçeneği birinci tercih sebebiydi. Zaten bir süredir süregelen vize sorunlarına ek, BDKK’nın bu kararı sektöre büyük bir darbe vuracak ve telafi edilemez yaralar oluşturacaktır.

Bir başka üzüntümüz de Yavru Vatan Kuzey Kıbrıs’ın da bu uygulama dahilinde değerlendirilmesi olmuştur. Yıllardır Kıbrıs’ın yurtdışı olarak kabul edilmemesi ve yurt dışı uygulamaları çerçevesinde değerlendirilmemesi gerektiği noktasında görüşlerimizi dile getiriyoruz. Yavru Vatan Kıbrıs ‘a verdiğimiz ekonomik desteğin, yine bu kararla, büyük darbe yiyeceğinden ciddi endişe duyuyoruz. Göz bebeğimiz Kıbrıs’da faaliyet gösteren otellerin ve yerel halkın temel geçim kaynağının turizm ve Türkiye’ den gelen misafir sayısı olduğunun bir kez daha önemle altını çizmek isteriz.

Her açıdan şüphesiz iyi niyetle ancak farklı noktalarda yaratacağı olumsuz sonuçlar gözden kaçırılarak alınmış olabilecek bu karardan ötürü büyük endişe duyuyoruz. En kısa sürede turizm sektöründe telafi edilemez zararlara yol açacak karardan dönülmesini ve turizm sektörüne gereken motivasyonun sağlanmasını yetkili birimlerden talep ediyoruz. Unutulmamalıdır ki, bacasız sanayi turizm, Türkiye ekonomisi için çok büyük öneme sahip; Türkiye’nin büyüme ve kalkınmasına katkı sağlayan ‘olmazsa olmaz’ sektörlerden biridir.”

bddk featured Jolly
1 Ramazan’da pazarlamanın yeni kodları...
Ramazan’da pazarlamanın yeni kodları…
2 Makro karamsarlık karşısında seçici iyimserlik
Makro karamsarlık karşısında seçici iyimserlik
3 Apple’dan uygun fiyatlı iPhone ve MacBook hamlesi
Apple’dan uygun fiyatlı iPhone ve MacBook hamlesi
4 TikTok Next 2026: Pasif tüketim bitti, duygusal ve seçici etkileşim dönemi başlıyor
TikTok Next 2026: Pasif tüketim bitti, duygusal ve seçici etkileşim dönemi başlıyor
5 Şirketlerin gündemi değişiyor: İş dünyasını bekleyen 5 kritik dinamik
Şirketlerin gündemi değişiyor: İş dünyasını bekleyen 5 kritik dinamik
Güncel Haberler
Türkiye Ramazan’da en çok neyi arıyor?
Türkiye Ramazan’da en çok neyi arıyor?
Türk halkı parasını nasıl değerlendiriyor?
Türk halkı parasını nasıl değerlendiriyor?
Ofise dönüş kadınları iş hayatından uzaklaştırıyor
Ofise dönüş kadınları iş hayatından uzaklaştırıyor
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Hava ve karayolu ulaşımında yılın en pahalı biletleri açıklandı: Tek bilet "262 bin 306 TL!"
Haberler
Hava ve karayolu ulaşımında yılın en pahalı biletleri açıklandı: Tek bilet “262 bin 306 TL!”
Sena Tufan
10 Ocak 2026
Ramazan ekonomisinde alışkanlıklar değişti: Artık "koli" değil "kart" tercih ediliyor...
Haberler
Ramazan ekonomisinde alışkanlıklar değişti: Artık “koli” değil “kart” tercih ediliyor…
Gülben Dikmen
3 hafta önce
Perakendede idari para cezaları artırıldı
Haberler
Perakendede idari para cezaları artırıldı
Nafizcan Önder
22 Aralık 2025
Pantone 2026’nın rengini açıkladı: Cloud Dancer – Hızlanan dünyaya sessiz yavaşlama
Haberler
Pantone 2026’nın rengini açıkladı: Cloud Dancer – Hızlanan dünyaya sessiz yavaşlama
Nafizcan Önder
9 Aralık 2025
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.