17 Eylül Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
birlik beraberlik
Köşe Yazıları

Reklamcılar Derneği Başkanı Banun Erkıran: Daha iyisini yapmak için kendimizle hesaplaşalım

Marketing Türkiye
6 Mart 2023
2 dk okuma
Marketing Türkiye'yi Google kaynaklarınıza ekleyin.

Yaşadığımız bu büyük deprem felaketi sadece direkt olarak etkilenen 10 güzel ilimizi değil, tüm Türkiye’mizi, yurt dışında yaşayan tüm vatandaşlarımızı ve hatta tüm milletleri derinden yaraladı. Hayatını kaybeden her bir yurttaşımıza Allah’tan rahmet, ailelerine sabır ve baş sağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Tabii ki ateş en çok düştüğü yeri yakar ama bu felaketin hepimizin kalbine bir kor gibi düştüğünün, yüreğimizin ve aklımızın her daim bu büyük felaketten etkilenen insanlarımız da olduğunun bilinmesi isterim.

Reklamcılar Derneği Başkanı Banun Erkıran
Banun Erkıran
Reklamcılar Derneği Başkanı

Yaşadığımız tarifsiz acıya rağmen bugün bizlere düşen gücümüzü yeniden toplamak olmalı. Yaraları sarmak ve bir daha böyle yaralar almamak için kendimize karşı dürüst olmak ve yanlışlarımızı düzeltmek zorundayız. Bu hesaplaşma bizi kalkınmaya, ilerlemeye, gelişmeye, daha iyi yaşamaya ve yaşatmaya odaklı olmalı. Gün birlik ve beraberlik günüdür.

Bu eşsiz coğrafyanın insan ve kurumlarının en büyük gücünün dayanışma olduğu biliyoruz. Kamusal anlamda tüm kurum ve kuruluşların çabalarına ek olarak Türkiye çapında bireylerin, STK’ların ve en güçlü şekilde markaların destekleri, olabilecek en hızlı şekilde bölgeye ulaştı. Birçok marka gerek iş alanları gerekse iş alanları dışında yardımlarda bulundu ve bulunuyor. Türkiye genelinde, markaların etki alanlarının büyüklüğünü bir kez daha deneyimliyor ve bu zorlu süreçte reklam sektörü olarak sürekliliğinin olması gerektiğini düşünüyoruz. Doğru planlama, doğru yöntemler ve uygulamalarla hareket etmemiz gerektiği çok önemli bir gerçek. Bir diğer önemli nokta ise bu desteklerin devamlılığının sağlanabilmesi için finansman yaratmak. Güçlü finansmanı ve ekonomiyi sağlayabilecek en önemli faktörlerin başında da güçlü ve büyüyen kurum ve kuruluşlar, yani markalar bulunuyor. Değer yaratan sağlıklı şirketlerin sayılarının artması, mevcutta bulunanların da gelişmesi, topluma farklı fayda ve hizmetler sunarak büyümesi, daha güçlü bir ekonominin oluşması için kritik. Reklam ve pazarlama sektörü ise bu faydanın merkezinde bulunuyor.

Gün birlik ve beraberlik günü…

Elbette hepimiz çok üzgünüz. Elbette hepimiz için çok zor. Ama bugün yapabileceğimiz en önemli katkı işimize dört elle sarılmak, daha iyisini ve daha çoğunu yapmaya çalışmak. Reklam ve pazarlama endüstrisi olarak her zaman ana hedeflerimiz arasında milli gelire sağladığımız (yüzde 6,73) katkıyı artırmak, reklam ve medya yatırımlarının milli gelirde yarattığı değeri (1 TL’lik yatırımın milli gelirde yarattığı değer 19,4 TL) ve istihdama sağladığı katkıyı (602 bin 704 kişi) büyütmek bulunuyor. Reklamcılar Derneği olarak üyelerimizle beraber kısa dönemde elimizden gelen tüm desteği veriyoruz. Uzun dönemde ise neler yapabileceğimizle ilgili farklı konu başlıklarında çalışmalarımız devam ediyor. Yakın zamanda sektörle paylaşmayı hedefliyoruz.

Şimdi hep birlikte yapmamız gereken en önemli şey, büyük bir dayanışmayla değer yaratacak sürdürülebilir projeler, ürünler, teknolojiler tasarlamak ve hayata geçirmek olmalı. Her zamanki gibi reklamverenler, reklam ajansları, medya planlama ajansları, yayıncılar, sektörün tüm paydaşları el ele verip daha da çok çalışacağız. Bizler toplum adına sorumlu davranan markaların ve projelerin oluşmasına ne kadar büyük destek verirsek hem sosyal hem de ekonomik olarak ülkemize daha büyük katkı sağlayabiliriz. Şimdi birlik ve beraberliğimizi yüksek tutarak tüm gücümüzü gösterme vaktidir.

featured
1 LG, çamaşır makinesini K-pop grubuna dönüştürdü
LG, çamaşır makinesini K-pop grubuna dönüştürdü
2 Markalar, katlanabilir iPhone sonrası Apple’ı diline doladı
Markalar, katlanabilir iPhone sonrası Apple’ı diline doladı
3 Yapay zeka yarışında içeriden gelen istifa: “Hayatlarımızla kumar oynuyorlar”
Yapay zeka yarışında içeriden gelen istifa: “Hayatlarımızla kumar oynuyorlar”
4 Arabalar karakterleri adidas kramponlarına taşındı
Arabalar karakterleri adidas kramponlarına taşındı
5 iPhone Duo lansmanı sonrası Samsung ve Duolingo’dan Apple’a peş peşe göndermeler
iPhone Duo lansmanı sonrası Samsung ve Duolingo’dan Apple’a peş peşe göndermeler
Güncel Haberler
Yıldız Holding’in “Senenin Yıldızları Ödülleri” 18’inci kez sahiplerini buldu
Yıldız Holding’in “Senenin Yıldızları Ödülleri” 18’inci kez sahiplerini buldu
İddia: LC Waikiki pazaryeri operasyonunu sonlandırıyor
İddia: LC Waikiki pazaryeri operasyonunu sonlandırıyor
Genç yetenekler 16. Çaylak Kampı’nda buluştu
Genç yetenekler 16. Çaylak Kampı’nda buluştu
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Nestlé Türkiye'nin yeni CEO'su Bernie Stefan oldu
Haberler
Nestlé Türkiye’nin yeni CEO’su Bernie Stefan oldu
Sena Tufan
3 gün önce
Haftanın marka-ajans iş birlikleri (28 Ağustos-3 Eylül)
Haberler
Haftanın marka-ajans iş birlikleri (28 Ağustos-3 Eylül)
Sena Tufan
2 hafta önce
Yapay zeka Türkiye'de hangi spor giyim markalarını öne çıkarıyor?
Haberler
Yapay zeka Türkiye’de hangi spor giyim markalarını öne çıkarıyor?
Sena Tufan
25 Temmuz 2026
Dev Ülker Çikolatalı Gofret, 1 milyon beğeni bekliyor
Haberler
Dev Ülker Çikolatalı Gofret, 1 milyon beğeni bekliyor
Sena Tufan
29 Temmuz 2026
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.