“Yoğun hayat temposunda ziyaretçilerimizin enerji kaynağıyız”
“Türkiye’nin enerjisi güzel” söylemiyle istasyonlarını tüketicilerin iç enerjilerini yenileyebileceği merkezlere dönüştürmeyi amaçlayan TOTAL, geçtiğimiz aylarda başlattığı kapsamlı iletişim çalışmasına hız kesmeden devam ediyor. TOTAL Oil Türkiye A.Ş. Akaryakıt Pazarlama ve Kurumsal İletişim Müdürü Beril Cabı Günermengi’den kampanya kapsamında yürütülen çalışmaları dinledik.
Son dönemde “Türkiye’nin enerjisi güzel!” sloganıyla bir iletişim çalışması başlattınız. TOTAL olarak “enerji” kavramına neden yoğunlaştığınızı açıklar mısınız?
Dünya üzerindeki neredeyse tüm organizmalar yaşamlarını sürdürebilmek için enerjiye ihtiyaç duyuyor. Doğrudan göz- lemleyemesek de bizi birbirimize bağlayan şey aslında enerji. Akaryakıt istasyonları da gündelik hayatımızda enerji takviyesi yapmak için en sık uğradığımız çözüm noktalarından biri. Biz TOTAL istasyonları olarak ziyaretçilerimize hayatlarını olağan akışında sürdürebilmeleri için enerji sağlıyoruz, bu sayede onların hayatlarına kısa bir süre için de olsa dokunabiliyoruz. Bu kısa süreyi de sadece araçlarının enerjisini yenilemek yerine, iç enerjilerini de yenileyerek daha büyük bir etki yaratabileceğimizi anladık. Türkiye’nin enerjisi güzel fikri bu noktadan çıktı. Türkiye’nin 7 bölgesine yayılan 500 istasyonumuz aracılığıyla her gün yüzbinlerce kişiye dokunuyoruz, çok farklı hayatlara tanık oluyoruz. Büyük şehirlerdeki beyaz yaka çalışanların da kırsal bölgelerdeki çiftçilerin de ortak noktası bitmeyen bir hayat mücadelesi. Bu ülkenin her günü dört mevsim, hayatı çok yüksek tempoda yaşıyoruz ve gün içerisinde verdiğimiz küçük molalar sayesinde bu döngüyü sürdürebiliyoruz. Biz de markamızı bu molaların ev sahiplerinden biri olarak, sağladığımız hizmetler ve sunduğumuz ürünlerle ziyaretçilerimizin hayat mücadelelerinin enerji kaynağı olarak konumladık.
Bu yeni iletişim konsepti kapsamında ne tür çalışmalar yapıyorsunuz?
Biz ülke olarak yaşadığımız güzel anlardan besleniyoruz. Ortak kutlamalarımız, ortak heyecanlarımız bizi birbirimize daha çok bağlıyor ve bu enerji sayesinde pek çok sorunun üstesinden, makro ve mikro ölçekte, birlikte gelebiliyoruz. Biz de bu güzel enerjiyi ortaya çıkaracak anların sayısını artırarak bir bakıma sponsoru olmayı hedefliyoruz. Türkiye’nin enerjisi güzel kapsamındaki ilk projemiz, 10 yılı aşkın süredir destekçisi olduğumuz Antik Kent Smyrna’da, çocuklara yönelik gezi ve atölye çalışmaları organize etmek oldu. Her ay farklı yaş, eğitim ve sosyo-ekonomik gruptan öğrenciyi Smyrna’da ağırlıyor, onlara tarihi yerinde öğretmenin heyecanını yaşıyoruz.
Engellilere yönelik bir projeniz olduğunu duyduk. Detaylarını öğre nebilir miyiz?
Hayat koşturması içerisinde enerjiye en çok ihtiyaç duyacağını düşündüğümüz işitme engelli ziyaretçilerimiz için istasyon çalışanlarımız işaret dili eği timi aldı. İlk etapta İstanbul, Ankara ve İzmir’deki 30 istasyonumuzda devreye aldı ğımız proje kapsamında, İşitme Engelliler Eğitim Faaliyetleri Derneği ile ortak olarak, işaret dili eğitimleri verdik. Kısa sürede çok daha fazla şehre yaymayı planladığımız projemizi Aralık ayının başında hayata geçiriyoruz. Önümüzdeki dönemde TV, dijital kanallar ve açıkhava kullanımlarıyla iletişimini gerçekleştirmeyi planlıyoruz.
Kullandığınız taktiksel iletişim mecralarınız nelerdir?
Ziyaretçilerimizin büyük çoğunluğunu yoldaki sürücüler oluşturduğu için, onların günlük hayatlarına istasyonlarımız dışında da dokunmak için radyo sponsorlukları gerçekleştiriyoruz. İstasyonlarımızdan yaptığımız sürpriz yayınlarla da ziyaretçilerimizi her gün dinledikleri radyo programcılarıyla bir araya getirerek benzersiz deneyimler yaşatıyoruz. Bu deneyimleri sosyal medya aracılığıyla orada olmayanlarla da paylaşıyoruz. Önümüzdeki dönemde yol haritamızda ziyaretçilerimizin istasyon deneyimlerini zenginleştirmek için geliştirdiğimiz yeni ürün ve hizmetlerimizin iletişimi var. 2019’un başında yeni ürün ve hizmetlerimizin lansman iletişimlerini gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.