“Yerel Mutfak Global Lezzet” projesi Giresun lezzetleriye devam ediyor
Hilton İstanbul Bosphorus’un geçtiğimiz Mart ayında başladığı ve ilk iki durağıyla yoğun ilgi gören “Yerel Mutfak, Global Lezzet” projesi Anadolu’nun yöresel lezzetlerini tanıtmaya devam ediyor.
Hilton İstanbul Bosphorus, 11-12-13 Ekim 2018 tarihlerinde Lalezar’ın mutfağını Giresun Şeyhli Mahallesi Güzelleştirme ve Kalkındırma Derneği kadınlarına teslim ediyor ve Karadeniz’in yaşayan ve yaşatan şehri Giresun’un birbirinden özel lezzetlerini İstanbullular ile buluşturuyor.
Giresun’daki Şeyhli köyü kadınlarının hazırlayacakları menü içerisinde; sırgan çorbası, mendek çorbası, kıymalı yufka, pazılı pişi, fırın mısır ekmeği, bazlama, melevcen, kiraz kavurması, sakarca mücveri, pancar diplesi, soğanlı kuzu kavurma, mezgit kızartma, Giresun tatlısı ve fındıklı incir gibi birbirinden lezzetli yöresel yemekler bulunuyor.