20 Mayıs Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar
    • Konkur
    • Araştırma
    • Atamalar
    • Dijital
    • Kreatif
    • KSS
    • Medya
    • Pazarlama
    • Sosyal Medya
    • Trend
    • Haberler
    • New Step
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Yemeksepeti CEO'su Nevzat Aydın'dan mektup var
Haberler

Yemeksepeti CEO’su Nevzat Aydın’dan mektup var

Marketing Türkiye
18 Mayıs 2015
2 dk okuma

Yemeksepeti kurucusu ve CEO’su Nevzat Aydın, bugün gönderdiği bir mektupla Yemeksepeti.com‘un önümüzdeki dönem stratejilerini kamuoyuyla paylaştı. Geçtiğimiz haftalarda 589 milyon dolar karşılığında Alman girişimi Delivery Hero tarafından satın alınan Yemeksepeti.com’un bu satın alma işlemi sonrası nasıl bir strateji izleyeceği merak konusuydu. Nevzat Aydın, kanaat önderlerine gönderdiği bir mektupla önümüzdeki dönemde Yemeksepeti.com’un yol haritasını açıkladı.

Mektubun tam metni şu şekilde: 

“Yemeksepeti olarak 15 yıl önce “Dünyanın en büyük mutfağı” olma hedefiyle yola çıkmıştık. Vizyonumuz yalnızca Türkiye’de değil, dünyanın ulaşabileceğimiz tüm farklı coğrafyalarında da ‘yemek’ denilince akla ilk gelen marka olmaktı. Bugün bu vizyonu hayata geçirme yolundaki en büyük adımımızı atmış bulunuyoruz.

Yemeksepeti, dünyanın en büyük online yemek sipariş platformu Delivery Hero tarafından satın alındı. Delivery Hero, 589 Milyon Dolar üzerinden değerlenen Yemeksepeti hisselerinin tamamını bünyesine kattı. Bu satın alma aynı zamanda global online yemek siparişi sektöründeki en büyük işlem olma özelliğini taşıyor.

İnsanlara “Yemeksepeti yokken ne yapıyorduk?” dedirten bir iş modeli kurmak  oldukça gurur verici. Yıllar içerisinde yerel ve global birçok farklı yatırımcı tarafından benzer teklifler aldık, fakat hep doğru zamanı ve doğru partneri bekledik. Global hedefleri, iş yapış tarzı ve kurumsal kültürü bizimle bu denli örtüşen bir iş ortağı ile yolumuza devam edecek olmaktan ötürü mutluyuz. Şimdi artık deneyim, teknik bilgi ve bize has inovatif iş yaklaşımımızı Delivery Hero ile birlikte daha geniş coğrafyalara yayma zamanı. 

Konuyla ilgili bazı önemli noktaları bilgilerinize sunmak isterim.

•    Yemeksepeti Türkiye’deki operasyonlarına aynı isimle devam edecek.
•    Ben, Yemeksepeti CEO’su olarak mevcut görevime devam edeceğim. Aynı zamanda Delivery Hero’nun yönetiminde de aktif rol üstlenerek, global anlamda şirketin büyümesine katkıda bulunacağım.
•    Bu satış ile beraber yönetim ekibi mevcut görevlerine devam ederken Delivery Hero bünyesinde yeni sorumluluklar da alacaklar. Şirket yönetim pozisyonlarında herhangi bir değişiklik olmayacak.
•    Delivery Hero, operasyonlarının bulunduğu ülke sayısını Yemeksepeti satın alımı ile 28’den 32’ye çıkarmış oldu. 
•    Yemeksepeti iş modeli, teknik bilgisi ve inovatif iş yaklaşımı ile, Delivery Hero’nun mevcut ve potansiyel pazarları için rol model olarak konumlanacak. Yemeksepeti’nin performans kriterleri Delivery Hero’nun diğer ülkeleri ile karşılaştırıldığında çok kuvvetli bir noktada ve bu haliyle bizden beklenti grubun lokomotifi olmamız. 
•    Delivery Hero bu yatırımla Yemeksepeti ve tüm Yemeksepeti iştiraklerini almış oldu. Yemeksepeti çatısı altındaki diğer markalarımız foodonclick, ifood.jo ve clickdelivery.gr de bu ortaklık bünyesine dahil oldu.

Bugüne dek bizleri her zaman destekleyen ve temsil ettiğimiz yenilikçi vizyonun tüm kamuoyu tarafından benimsenmesine çok kıymetli katkılar sağlayan sizlere Yemeksepeti adına teşekkür etmek isterim. İlerleyen dönemde de ülkemiz ve sektörümüz adına daha nice gurur verici gelişmeleri sizlerle paylaşacağımıza inanıyorum.

Saygılarımla,
Nevzat Aydın
Yemeksepeti CEO”

Mektubun görseli:

Yemeksepeti CEO'su Nevzat Aydın'dan mektup var

1 Getir deposu Rotterdam'da sanat galerisine dönüştü!
Getir deposu Rotterdam’da sanat galerisine dönüştü!
2 Effie Türkiye 2022
Effie Türkiye 2022’nin kazananları belli oldu
3 Influencerlar mı daha etkili celebrityler mi?
Influencerlar mı daha etkili celebrityler mi?
4 Tüketici metaverse'e hazır mı?
Tüketici metaverse’e hazır mı?
5 İş dünyasında haftanın atamaları
İş dünyasında haftanın atamaları
Güncel Haberler
McDonald's'a “reklamlarında hamburgerleri olduğundan büyük gösterdiği için” dava açıldı…
McDonald’s’a “reklamlarında hamburgerleri olduğundan büyük gösterdiği için” dava açıldı…
Yeni nesil CMO'lar: Total Stratejistler
Yeni nesil CMO’lar: Total Stratejistler
Haftanın marka-ajans iş birlikleri
Haftanın marka-ajans iş birlikleri
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Ümit Boyner: "Sesimizi yükseltmeyi sürdüreceğiz"
Haberler
Ümit Boyner: “Sesimizi yükseltmeyi sürdüreceğiz”
Berçem Sultan Kaya
8 Mart 2022
Cinsiyet ayrımcılığını çözmenin #KısaYoluYok
Haberler
Cinsiyet ayrımcılığını çözmenin #KısaYoluYok
Gizem Yıldız
7 Mart 2022
Her koşulda #DoğaİçinGiyin
Haberler
Her koşulda #DoğaİçinGiyin
Marketing Türkiye
3 Mart 2022
Instagram canlı yayınlarında devrimsel yenilik | Son 24 saatin gündemi
Haberler
Instagram canlı yayınlarında devrimsel yenilik | Son 24 saatin gündemi
Marketing Türkiye
16 Mart 2022
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar

Ortaklar Caddesi Murat Apartmanı No: 29/A
Mecidiyeköy, Şişli/İSTANBUL

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar
    • Konkur
    • Araştırma
    • Atamalar
    • Dijital
    • Kreatif
    • KSS
    • Medya
    • Pazarlama
    • Sosyal Medya
    • Trend
    • Haberler
    • New Step
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.