17 Haziran Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Yemek sektöründe yeni fırsat: Hayalet mutfak!
Haberler

Yemek sektöründe yeni fırsat: Hayalet mutfak!

Nafizcan Önder
11 Şubat 2021
2 dk okuma

Gelişen teknoloji ve özellikle 2020’de yeni normalin oluşturduğu şartlar pek çok yeni iş kolunun gelişmesine sebep olurken, mevcut sektörlerinde iş yapış şekillerinin değişmesine ve dönüşmesine neden oldu. Bu dönüşümün en çok hissedildiği sektörlerden biri de, pandemi süresince paket servis dışında hizmet veremeyen restoran sektörü oldu. Ancak restoran sektörü bu zorluğu inovatif bir yaklaşımla aşmayı planlıyor. Sektördeki dengeleri değiştirmesi beklenen bu yeni trendin adı, “Ghost Kitchen” yani “Hayalet Mutfak…”

Birkaç yıl önce Amerika başta olmak üzere birçok ülkede yaygınlaşan; ghost kitchen (hayalet mutfak), cloud kitchen (bulut mutfak), virtual kitchen (sanal mutfak), shadow kitchen (gölge mutfak), dark kitchen (karanlık mutfak) gibi farklı adlarla anılan profesyonel bir mutfağın çeşitli işletmeler ya da şefler tarafından paylaşıldığı bir iş modeli geliştirildi. Yalnızca paket servis olarak hizmet sunan bu işletmeler ve iş modeli pandeminin de etkisiyle büyük bir popülarite yakaladı.

Yemek sektöründe yeni fırsat: Hayalet mutfak!

ABD’de de restoranların pandemi sebebiyle kapatılmasının ardından zarar eden pek çok küçük işletme hayalet mutfak sistemine geçerek kira ve lojistik gibi büyük gider kalemlerinden kurtuldu. Kimi işletmeler ortak kullanımlı hayalet mutfaklara yönelirken, kimileri ise yolculuğuna tek başına devam etti. Sonuç olarak da mevcut krizi yeni iş modelleriyle fırsata dönüştürmeyi başardılar!

Hayata geçtiği ilk yıllarda Y ve Z kuşağına hitap eden “hayalet mutfaklar” korona kriziyle birlikte her kesime hitap edebilecek, işletmeci için de yarar sağlayacak bir iş modeli haline dönüştü.

Peki ya Türkiye? Ülkemizde henüz yeni gelişmekte olan bu iş modelinin nasıl bir noktaya geleceğini zamanla göreceğiz.

Son zamanlarda internet üzerinden verdiğiniz yemek siparişlerini düşünün… Gerçekten kaçında fiziksel olarak orada bulunup yemek yediniz? Verdiğiniz online siparişlerde bir restoranın boyutu, kaç masaya servis yaptığı sizin için ne kadar önemli? İşte bu sorulara verdiğiniz yanıtlar yeni trendin geleceğine dair ipuçları taşıyor.

Ghost Kitchen trend
1 Burger King, McDonald's'ı Google Haritalar'da hedef aldı
Burger King, McDonald’s’ı Google Haritalar’da hedef aldı
2 Aşkın şifresi burçlarda saklı: En çok eşleşen burçlar açıklandı!
Aşkın şifresi burçlarda saklı: En çok eşleşen burçlar açıklandı!
3 HPV aşısı için müjdeli haber: 2025 sonunda ücretsiz oluyor!
HPV aşısı için müjdeli haber: 2025 sonunda ücretsiz oluyor!
4 YouTube Rating Report: En sevilen "lezzet avcıları"
YouTube Rating Report: En sevilen “lezzet avcıları”
5 Bumerang gençler: Yuvaya dönenlerin sayısı artıyor
Bumerang gençler: Yuvaya dönenlerin sayısı artıyor
Güncel Haberler
Hopi, 19 milyon müşterisinin verilerini analiz etti: Babalar Günü ve Kurban Bayramı alışverişleri Black Friday'i geçti!
Hopi, 19 milyon müşterisinin verilerini analiz etti: Babalar Günü ve Kurban Bayramı alışverişleri Black Friday’i geçti!
Mart ayının en başarılı TV reklamları…
Mart ayının en başarılı TV reklamları…
37. Kristal Elma’da ödüller sahiplerini buldu!  
37. Kristal Elma’da ödüller sahiplerini buldu!  
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Veri kaybı yaşayan şirketlerin ömrü en fazla 2 yıl!
Haberler
Veri kaybı yaşayan şirketlerin ömrü en fazla 2 yıl!
Sena Tufan
15 saat önce
Mutfaklarda dayanıklılık, sağlık ve estetik arayışı!
Haberler
Mutfaklarda dayanıklılık, sağlık ve estetik arayışı!
Advertorial
4 hafta önce
OpenAI’den yeni nesil yapay zeka: GPT-4.1 sahneye çıktı
Haberler
OpenAI’den yeni nesil yapay zeka: GPT-4.1 sahneye çıktı
Nafizcan Önder
15 Nisan 2025
KFC'den gastronomi sınırlarını zorlayan dondurma!
Haberler
KFC’den gastronomi sınırlarını zorlayan dondurma!
İrem Alimoğlu
14 Mayıs 2025
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.