23 Ocak Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
whatsapp
Haberler

Rekabet Kurulu WhatsApp’a idari para cezası verilmesini talep etti…

Seda Başpınar
11 Ekim 2022
1 dk okuma

Rekabet Kurulu, 2021’in Ocak ayında açtığı soruşturma kapsamında WhatsApp’ın veri paylaşma zorunluluğu kararını durdurmuştu. Kurul, son olarak şirket yetkililerini savunmasını dinledi. Birol Küle Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Meta ve paydaş şirketlerinin temsilcileri ile Rekabet Kurulu uzmanları katıldı.

Kurula karşı savunmasını yapan WhatsApp’ın şirket yetkilileri, 2016 yılında başladığı tespit edilen veri paylaşımının amacının daha fazla netlik ve şeffaflık sağlamak olduğunu dile getirdi. İnceleme tespitlerin sonucuna ilişkin heyet görüşüyle birlikte ise WhatsApp ve çatı şirketi Meta’nın idari para cezası ve verilerin birleştirilmesine son verilmesi talep edildi. Soruşturmaya ilişkin kararın 15 gün içerisinde açıklanması bekleniyor.

Toplantıda okunan heyet görüşünün tamamında şu ifadelere yer verildi:

“Facebook ekonomik bütünlüğünün; kişisel amaçlı sosyal ağ hizmetleri, tüketici iletişim hizmetleri ve çevrim içi görüntülü reklamcılık hizmetleri pazarlarında hakim durumda olduğu, Facebook’un temel hizmetler olarak adlandırılan Facebook, Instagram, WhatsApp ve Messenger hizmetlerinden topladığı verileri birleştirmek suretiyle kişisel amaçlı sosyal ağ hizmetleri ile çevrim içi görüntülü reklamcılık hizmetleri pazarlarında rakiplerinin faaliyetlerini zorlaştırmak ve pazara giriş engeli yaratmak suretiyle rekabetin bozulmasına yol açtığı ve dolayısıyla 4054 sayılı Kanun’un 6’ncı maddesini ihlal ettiği, bu nedenle Facebook’a 4054 sayılı Kanun’un 16’ncı maddesinin 2’nci fıkrası ve ‘Rekabeti Sınırlayıcı Anlaşma, Uyumlu Eylem ve Kararlar ile Hakim Durumun Kötüye Kullanılması Halinde Verilecek Para Cezalarına İlişkin Yönetmelik’ hükümleri uyarınca idari para cezası verilmesi gerektiği, ihlali sonlandırmak ve pazardaki etkin rekabetin tesis edilmesini temin etmek için Facebook’un; Facebook, Instagram, WhatsApp ve Messenger hizmetlerinden toplanacak olan verilerin birleştirilmesine son vermesi ve bu verileri teknik olarak ayırması, her bir temel hizmet kapsamında elde edilen verinin kullanımını, yalnızca ilgili temel hizmetin iyileştirilmesi ve aynı hizmet kapsamında sunulan çevrim içi reklamcılık pazarı bakımından kullanılabilir olacak şekilde sınırlandırması, her bir temel hizmet kapsamında elde edilen veriyi, ayrı bir veri tabanında saklaması gerektiği sonuç ve kanaatine ulaşılmıştır.”

Kaynak: Hürriyet

Meta, yeni ücretli özellikler getirmeyi planlıyor

featured
1 “Yılın İnovatif Ürünleri” araştırması için son başvuru tarihi 31 Ocak!
“Yılın İnovatif Ürünleri” araştırması için son başvuru tarihi 31 Ocak!
2 E-ticarette fahiş fiyatlara erişim engeli
E-ticarette fahiş fiyatlara erişim engeli
3 Brandverse Awards başvuruları başladı!
Brandverse Awards başvuruları başladı!
4 Türkiye’nin mutfak alışkanlıkları şaşırttı: Riskli davranışlar artık "normal"!
Türkiye’nin mutfak alışkanlıkları şaşırttı: Riskli davranışlar artık “normal”!
5 Halit Ergenç Toyota için kameraların karşısına geçti, izleyenler ikiye ayrıldı
Halit Ergenç Toyota için kameraların karşısına geçti, izleyenler ikiye ayrıldı
Güncel Haberler
Yüzlerce haber, binlerce paylaşım, milyonlarca etkileşim: Tarkan konserleri neden bu kadar konuşuldu?
Yüzlerce haber, binlerce paylaşım, milyonlarca etkileşim: Tarkan konserleri neden bu kadar konuşuldu?
"Yeni yıl yeni kararlar" Google aramalarına da yansıdı
“Yeni yıl yeni kararlar” Google aramalarına da yansıdı
“Yılın İnovatif Ürünleri” araştırması için son başvuru tarihi 31 Ocak!
“Yılın İnovatif Ürünleri” araştırması için son başvuru tarihi 31 Ocak!
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Reklam dünyasına yeni oyuncu: Wild İstanbul
Haberler
Reklam dünyasına yeni oyuncu: Wild İstanbul
Nafizcan Önder
2 gün önce
İş dünyasında haftanın atamaları (6-12 Aralık)
Haberler
İş dünyasında haftanın atamaları (6-12 Aralık)
Nafizcan Önder
12 Aralık 2025
Bu da oldu: Nike, çorbacı açtı!
Haberler
Bu da oldu: Nike, çorbacı açtı!
Sena Tufan
18 Kasım 2025
Perakendede idari para cezaları artırıldı
Haberler
Perakendede idari para cezaları artırıldı
Nafizcan Önder
22 Aralık 2025
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.