Vodafone Vakfı Smart Accessibility Awards başvuruları başladı
Vodafone Vakfı tarafından bu yıl ikinci kez düzenlenen ve “dışarıda bırakılanlara ulaşma” misyonu kapsamında, toplumsal hayatın olanaklarından eşit şekilde yararlanamayan engelli ve yaşlı bireylerin hayatını kolaylaştırmaya yönelik en başarılı girişimleri ödüllendiren Vodafone Vakfı Smart Accessibility Awards başvuruları başladı. Vodafone Vakfı’nın Avrupa Yaşlanma Platformu (AGE Platform) ve Avrupa Engelli Forumu (EDF) işbirliğiyle hayata geçirdiği Smart Accessibility Awards; Vodafone’un coğrafi, maddi, demografik ve sosyolojik engelleri kaldırarak, toplumun tüm kesimlerini mobil devrimin sunduğu sınırsız olanaklar ile buluşturmak yolunda yürüttüğü çalışmaların önemli bir kanadını temsil ediyor.
Son başvuru 15 Ekim, büyük ödül 200 bin Euro!
Sosyal Katılım, Bağımsız Yaşam, Mobilite ve Refah olmak üzere dört kategoride düzenlenen yarışmada 15 Ekim’de başvuruların tamamlanmasının ardından, 15 Ekim-9 Kasım tarihlerinde AGE Platform Europe, Avrupa Engelli Forumu, Vodafone Grubu ve Vodafone Vakfı temsilcilerinden oluşturulan jüri tarafından bir ön değerlendirme yapılacak. Aralık ayında yapılacak finallerde ise ‘’final jüri’’si değerlendirmelerde bulunacak. Bu değerlendirmelerde her kategoriden kullanıcı ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılayan, engelli ve yaşlı bireylerin hayatına en yüksek faydayı sağlayacak 3’er girişimci kısa listeye girme hakkı kazanarak Aralık ayının başında İspanya’da gerçekleşecek büyük finalde, her bir kategori için ödülün 50.000 Euro olduğu toplamda 200.000 Euro’luk ödül için yarışacak. Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel: “Türkiye’den girişimcilerin de toplum hayatında fark yaratan uygulamalarıyla yarışmaya başvurmalarını diliyoruz.”
Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ündelik yaşantının dinamiklerini kökünden değiştiren mobil teknolojilerin, fırsat eşitliğinin anahtarı konumunda olduğunun; aynı eşitliğin engelliler, yaşlılar gibi topluma katılımı sınırlanan bireylere de sağlanması gerektiğinin altını çizdi. Süel, şöyle konuştu: “Günümüzde mobil iletişim teknolojileri içinde, toplumun karşı karşıya olduğu sorunların çözümleri barındırıyor. Biz mobil iletişim teknolojileri konusunda 30’u aşkın ülkeden beslenen bilgi birikimine sahip global bir şirketin işitraki olarak, bu büyük potansiyeli ülkemizde daha fazla bireye ulaştırmak, akıllı telefon devrimini mümkün olan en geniş ölçekte erişilebilir kılmak üzere çalışıyoruz. Bunu yaparken, ülkemizin sosyal ihtiyaç haritasını göz önünde bulunduruyor; sosyo-ekonomik açıdan mobil teknolojilere erişimi kısıtlı birey ve grupların önündeki engelleri kaldırmaya odaklanıyoruz. Bugüne kadar engelli bireyleri toplumsal hayata dâhil etmek, yaşantılarında yeni kapılar açmak yolunda Türkiye Vodafone Vakfı olarak hayata geçirdiğimiz Düşler Akademisi çatısı altında önemli adımlar attık. Smart Accessibility Awards, engelli ve yaşlı bireyler başta olmak üzere toplumun dışarıda bırakılan tüm kesimleri için mobil teknolojilere erişimi kolaylaştırmak, sosyal hayata eşit katılım sağlamak ve daha da önemlisi, toplumda bu anlamda bir bilinç yaratmak adına önemli bir adımı temsil ediyor. Mobil devrimin insan ve toplum hayatı üzerindeki dönüştürücü etkilerini erişilebilir kılmak yolunda mihenk taşı konumundaki bu yarışmanın dünyanın dört bir yanında yaşam kalitesini artıracak yeni uygulama ve girişimler için ilham kaynağı olmasını ve Türkiye’den girişimcilerin de bu büyük amaca hizmet edecek uygulamalarıyla yarışmaya başvurarak, Vodafone’un ‘toplum hayatında fark yaratma’ misyonunun bir parçası haline gelmelerini temenni ediyoruz.”
Güncel Haberler