10 Şubat Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Üssel olarak büyüyen mecra!
Haberler

Üssel olarak büyüyen mecra!

Marketing Türkiye
4 Ağustos 2021
2 dk okuma

Evlerimize kapalı kaldığımız, insanlarla aynı ortamda olma fikrinin bile bize yabancı geldiği uzun bir dönemi artık geride bırakmaya başladık. Dünyanın bazı kesimleri yüz yüze görüşmeleri engelleyen yasakları kaldırmaya ve mekanları geri açmaya başladı. Fakat ilginç bir şekilde video konferans uygulamalarının kullanımı artmaya devam ediyor.

Sensor Tower tarafından paylaşılan veriler, en iyi mobil video konferans uygulamalarının kullanımının 2020’de COVID-19 pandemisinin zirvesi sırasında görülenin ötesinde olduğunu gösteriyor.

Veriler, 2021’in ilk yarısında Zoom, Microsoft Teams ve Google Meet’in toplu aylık aktif kullanıcılarının 2020’nin ilk yarısından 2,5 kat daha fazla olduğunu ortaya koyuyor.

Video konferans uygulamalarının kullanımı artmaya devam ediyor

Pandeminin başlangıcında Zoom, Microsoft Teams ve Google Meet gibi video konferans uygulamalarında ciddi bir artış görülmesi zaten beklenmekteydi. Nitekim 2020’nin birinci çeyreğinde bu kategorideki uygulamaların kullanımı 2019’un ilk yarısındaki kullanımın yaklaşık 21 katına çıktı.

Bu dönemin sonunda, ekran yorgunluğunun kullanıcıları Clubhouse gibi başka eğlencelere yönlendirdiğiyle alakalı raporlara rağmen 2021’in ilk yarısında video konferans uygulamalarının yıl bazında yüzde 151 büyümüş olduğu görüldü.

video konferans

Mart 2020’den bu yana Zoom, Microsoft Teams ve Google Meet’in aylık aktif kullanıcılarına bakıldığında üç uygulamanın da etkileşim artırdığı görülüyor. Mart 2020’den Haziran 2021’e kadar 3,5 kattan fazla kullanıcı bu uygulamalarla etkileşim kurmuş.

Zoom, Microsoft Teams ve Google Meet, pandeminin başlangıcında 2020’nin ikinci çeyreğine göre şaşırtıcı bir şekilde düşük olmasına rağmen, son dört çeyrekte toplu olarak tutarlı benimseme oranları gördü.

Üssel olarak büyüyen mecra!

Yeni mobil kullanıcılar video konferansa akın ediyor

İndirme sayılarına bakıldığında ise oranlarda dramatik bir düşüş olduğu fark ediliyor. 2020’nin ikinci çeyreğinde 479 milyona ulaşan indirmeler 2021’in aynı döneminde 198,9 milyona gerilemiş. Bu da çok şaşılacak bir durum değil; karantinaların ve evden çalışmanın başlamasıyla video konferanslar aniden öyle mühim hale geldi ki ani bir patlamayla rekorlar kırdı. Şu an daha doymuş olan indirilmeler çok daha normal düzeyde ilerlemeye devam ediyor. Buna rağmen indirmeler hala pandemi öncesi döneme göre yüksek.

Büyüyen bir ekosistem

Zoom, Microsoft Teams ve Google Meet, son 18 ay boyunca platformlarını geliştirmeye ve yeni özellikler getirmeye devam etti. Google hem şahıs şirketleri hem de ofisler için gelişmiş çalışma sistemleri sunarken Microsoft ekiplerin uzaktan çalışma deneyimlerini iyileştirmeye çalıştı. Zoom ise bu süre boyunca özellikle çevrimiçi etkinliklerin merkezi oldu.

“Zoom, kullanıcılara 85 milyon dolar ödeyecek” haberini okumak için tıklayın!

Şu sıralar uygulamalar yüz yüze eğitim ve ofislere dönüş için hazırlıklarını sürdürüyor. Hayatımızdaki dinamikler belki yeniden değişecek olsa da video konferans uygulamaları muhtemelen artık alışkanlıklarımızın bir parçası oldu. Bunu garantiye almak ve yerini korumak isteyen uygulamalar güncellemelerle pandemi sonrası dönemde de günlük rutinlere uyum sağlamayı amaçlıyor.

featured google meet microsoft teams Sensor Tower ZOOM
1 "Yılın İtibarlıları" ödüllerine kavuştu
“Yılın İtibarlıları” ödüllerine kavuştu
2 Z kuşağı ebeveynlerinden daha az zeki olan ilk nesil!
Z kuşağı ebeveynlerinden daha az zeki olan ilk nesil!
3 YouTube'da yeni yıla en iyi başlangıç yapan gazeteciler belli oldu
YouTube’da yeni yıla en iyi başlangıç yapan gazeteciler belli oldu
4 UGG'dan viral "Tazz" terliklerine Sevgililer Günü dokunuşu
UGG’dan viral “Tazz” terliklerine Sevgililer Günü dokunuşu
5 Sosyal medyanın zirvesindeki markalar açıklandı!
Sosyal medyanın zirvesindeki markalar açıklandı!
Güncel Haberler
14 Şubat öncesi arama trendleri açıklandı: Çiftlerin sevgililer günü planları neler?
14 Şubat öncesi arama trendleri açıklandı: Çiftlerin sevgililer günü planları neler?
Tiryaki Agro, Yudum'u bünyesine kattı
Tiryaki Agro, Yudum’u bünyesine kattı
Algoritmadan kampanyaya: Reklam Kurulu’nun son kararları markalara ne anlatıyor?
Algoritmadan kampanyaya: Reklam Kurulu’nun son kararları markalara ne anlatıyor?
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Liderler için kıyafet kişisel bir tercih değil, stratejik bir iletişim aracı
Haberler
Liderler için kıyafet kişisel bir tercih değil, stratejik bir iletişim aracı
Gülben Dikmen
2 gün önce
Yayıncılıkta tarihi bir kırılma: Oscar ödülleri YouTube’a taşınıyor...
Haberler
Yayıncılıkta tarihi bir kırılma: Oscar ödülleri YouTube’a taşınıyor…
İrem Alimoğlu
18 Aralık 2025
Yeni yıl planlarında "deneyim" öne çıkıyor
Haberler
Yeni yıl planlarında “deneyim” öne çıkıyor
Sena Tufan
31 Aralık 2025
Yapay zeka yaratıcılığı köreltir mi?
Haberler
Yapay zeka yaratıcılığı köreltir mi?
Marketing Türkiye
2 hafta önce
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.