27 Ağustos Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Haberler

Üç günde 20 milyar dolar eridi

Marketing Türkiye
23 Mayıs 2012
2 dk okuma

Facebook hisseleri, yüzde 11 düşüşle başladığı haftaya değer kaybıyla devam etti. NASDAQ borsasının dünkü kapanışında hisselerin yüzde 8.9 değer kaybetmesi, Facebook’un piyasa değerinden 8.3 milyar doları silerken, şirketin üç günde piyasa değeri yaklaşık 20 milyar dolar azaldı. Ntvmsnbc.com’da yer alan habere göre Facebook’un Cuma günü işlem görmeye başlayan hisselerinde yaşanan değer kaybı, yatırımcıların öfkesini giderek artırıyor. Yatırımcılar, değer kaybının hisselere aşırı değer biçilerek halka arz edilmesinden kaynaklandığını savunurken, Cuma günkü açılışta milyonlarca işlemin iptal edilmesine neden olan teknik aksaklığa yönelik inceleme devam ediyor. NASDAQ borsasının dünkü kapanışında 31 dolara inen Facebook hisseleri, Cuma günü işlem görmeye başladığı 38 dolardan yüzde 18’lik bir düşüş yaşadı. Cuma günü 104.1 milyar dolar piyasa değeri olan Facebook’un mevcut değeri, 84.9 milyar dolara indi. Borsa kapanışından sonra devam eden işlemlerde, hisseler 25 sent daha düşerek 30.75 dolara indi.

Wall Street Journal’ın (WSJ) konuya yakın kaynaklardan elde ettiği bilgiye göre, Facebook halka arzında baş sigortacı olan Morgan Stanley (MS) ve Goldman Sachs (GS), Facebook’un halka arzdan bir ay önce mobil cihazlardaki kullanımının giderek arttığına dair rapor sunması üzerinde finansal tahminlerini değiştirdi. ABD Menkul Kıymetler Borsası’nın kuralları kapsamında, bankalar rol alacakları halka arzların öncesinde kamu araştırması yapamasa da, analistlerin yatırımcılarla olan görüşmeleri bir diğer sigortacı kurum J.P. Morgan Chase & Co. (JPM) şirketinin de halka arza olan finansal bakışını değiştirdiğini ortaya koydu. Sonuç olarak, halka arzdan bir gün önce hisse değerlerinin tavan fiyatı artırarak 38 dolara çekildi.

WSJ’ye konuşan analitler, hisse değerlerinin belirlenmesinde atılan adımların normal olmadığını belirtirken, New York merkezli araştırma şirketi Hudson Square Research analisti Daniel Ernst, “Hisse değerlerinin son günde yukarı çekilmesinin, hisseleri halka arzın esaslarından kopardığını” ifade etti.

NASDAQ CEO’su Bob Greifeld, dün yaptığı açıklamada Facebook’un halka arzında yaptıkları hataları kabul ettiklerini söyledi. Greifeld, yatırımcılara, “Bugüne kadar karşılaştıkları en büyük işlemin Facebook’un halka arzı olduğunu ve ilk günkü işlem hacminin yönetim kapasitelerini aştığını” ifade etti. Yaşanan gecikme, işlemlerin gecikme esnasında iptal edilen milyonlarca eski işlemler karışmasına ve NASDAQ’ın alım ve satım işlemlerini eşleyen sisteminin çökmesine neden olmuştu. İlk gün yaşanan aksaklığın ardından, dünkü işlemlerde bazı yatırımcıların beklediklerin daha düşük veya daha fazla hisseye sahip olduklarını belirtmesi, işlemlerde belirsizliğe neden oldu. İkinci günün ardından, öfkeli yatırımcılar NASDAQ’ı mahkemeye verdi. New York Güney Bölge Mahkemesi’ne yapılan başvuruda, “Nasdaq, bazı işlemlerin saatlerce gerçekleştirilememesine, talep edilmesine rağmen bazı işlemlerin de iptal edilememesine neden oldu” ifadesi kullanıldı. NASDAQ, konu hakkında açıklama yapmazken, bir yetkili, “Eğer yaşanan teknik  hatanın boyutunu bilseydik ilk gün halka arzın fişini çekerdik” dedi.

1 Seda Sayan, eğitim platformunun yüzü oldu: "Kosinüs teoremi bebeğim"
Seda Sayan, eğitim platformunun yüzü oldu: “Kosinüs teoremi bebeğim”
2 Orta sınıfın yeni lüksleri
Orta sınıfın yeni lüksleri
3 Çin’in YouTube’u Bilibili dünyaya açılıyor: Rotasında Türkiye de var
Çin’in YouTube’u Bilibili dünyaya açılıyor: Rotasında Türkiye de var
4 Avrupa’nın en pahalı hava yolu şirketleri belli oldu: Listede THY de var
Avrupa’nın en pahalı hava yolu şirketleri belli oldu: Listede THY de var
5 Sosyal medyada “fiyat için DM” dönemi bitiyor: 82 işletmeye 8,2 milyon TL ceza
Sosyal medyada “fiyat için DM” dönemi bitiyor: 82 işletmeye 8,2 milyon TL ceza
Güncel Haberler
Proemtia aylık 1 milyar TL işlem hacmini aştı: 2026 hedefi 10 milyar TL
Proemtia aylık 1 milyar TL işlem hacmini aştı: 2026 hedefi 10 milyar TL
Haftanın marka-ajans iş birlikleri (21-27 Ağustos)
Haftanın marka-ajans iş birlikleri (21-27 Ağustos)
Loewe, logoyu tasarımın kendisine dönüştürdü
Loewe, logoyu tasarımın kendisine dönüştürdü
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Haftanın marka-ajans iş birlikleri (10-16 Temmuz)
Haberler
Haftanın marka-ajans iş birlikleri (10-16 Temmuz)
Sena Tufan
16 Temmuz 2026
Çocuklar yapay zekayı yetişkinlerden üç kat hızlı benimsiyor
Araştırma
Çocuklar yapay zekayı yetişkinlerden üç kat hızlı benimsiyor
Nafizcan Önder
5 Temmuz 2026
OpenAI'nin influencer kampı sosyal medyada "distopya" tartışmasını başlattı
Haberler
OpenAI’nin influencer kampı sosyal medyada “distopya” tartışmasını başlattı
Sena Tufan
3 hafta önce
Alibaba’dan yapay zeka yatırımları için 10,2 milyar dolarlık hisse satışı
Haberler
Alibaba’dan yapay zeka yatırımları için 10,2 milyar dolarlık hisse satışı
Marketing Türkiye
3 gün önce
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.