7 Ekim Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
TurkNet, FIRST® Robotics Competition’ın teknoloji destekçisi oldu
Haberler

TurkNet, FIRST® Robotics Competition’ın teknoloji destekçisi oldu

Sena Tufan
28 Şubat 2025
2 dk okuma
Marketing Türkiye'yi Google kaynaklarınıza ekleyin.

TurkNet, “Net Gençlik” hareketi ile devlet üniversiteleri kampüs ve teknoparklara girerken, lise öğrencileriyle de FIRST® Robotics Competition (FRC)’de buluşuyor.

TurkNet, lise öğrencileriyle teknoloji turnuvalarından “FIRST® Robotics Competition” (FRC) kapsamında bir araya geliyor. Bu yıl FRC’ye 4. kez destek sağlayan TurkNet, gençlere internet desteği sağlayacak.

“30 yıldır internetin demokratikleşmesi için çalışıyoruz”

İş birliği toplantısında konuşan TurkNet CEO’su Cem Çelebiler, “İçinde bulunduğumuz fiber dönüşüm çağında, iş yapış şekillerimiz başta olmak üzere, hayatın her alanında oyunun kuralları yeniden yazılıyor. Bu yeni oyunda, yüksek hızda, kaliteli ve kesintisiz erişilebilir internet artık çok daha önemli” dedi. “Biz bu dönüşümün sadece destekçisi ve takipçisi değiliz; aynı zamanda oyun kurucularından biriyiz. 30 yıldır internetin demokratikleşmesi için çalışıyoruz. Sektörün sıkıntıları ve tüketicide sebep olduğu kaygılar var. Bizim işimiz bunları bulup çözüme ulaştırmak. Biz interneti sınırlar koyan değil; özgürleştiren, eşitleyen, demokratik bir evren olarak görüyoruz. Bunun için sektöre ait bilinen doğruların dışına çıkmaktan, ezberleri bozmaktan ve özgün olmaktan korkmadık, korkmayacağız da.”  

“Unicorn adayı genç girişimcilerin yanındayız”

Geleceği şekillendirmenin yolunun eğitimden geçtiğini hatırlatan Çelebiler, sözlerini şöyle sürdürdü: “Gençlerin kurumlardan en büyük beklentisi eğitime destek. Bunun için de geleceğin teknolojilerini üreten gençlerimizin dünya standartlarında internete erişmesi önemli. Altyapımızın uygun olduğu tüm devlet üniversiteleri, kampüsler ve teknoparklarda, harika işler çıkaran unicorn adayı genç girişimcilerimizin yanındayız. Lise çağındaki arkadaşlarımızı da FIRST® Robotics Competition kapsamında destekliyoruz.”

“Türkiye, FRC bünyesinde en hızlı büyüme gösteren ülke”

Fikret Yüksel Vakfı Başkanı Alex Burchard ise şöyle konuştu:

“Fikret Yüksel Vakfı olarak, Türkiye’de FIRST programlarını düzenleyerek ülkemizin gençlerini günümüz dünyasının sorunlarını çözmeye hazırlıyoruz. Türkiye’nin, FRC bünyesinde en hızlı büyüme gösteren ülke konumunda olmasından dolayı büyük gurur duyuyoruz. Bunun yanı sıra, dünya genelinde FRC programında ortalama yüzde 30 olan kadın katılım oranına ve küresel STEM iş gücünde yüzde 30 kadın oranına kıyasla yüzde 47’lik bir kadın katılım oranına sahibiz. Dahası, bu takımlara ev sahipliği yapan okullar ve topluluklar yüzde 42 oranında kadınlardan oluşuyor.”

FRC ile bu yıl robotlar “derin”e dalacak

Lise öğrencilerinin bilim, teknoloji ve mühendislik gibi alanlarındaki yeteneklerini, takımlar halinde ürettikleri robotlar ile sergileyecekleri 2025 FIRST® Robotics Competition Türkiye (FRC), Fikret Yüksel Vakfı tarafından 4-9 Mart tarihleri arasında 4 turnuva şeklinde İstanbul Fuar Merkezi Hol 9-10’da ve 14-16 Mart tarihlerinde ilk kez olmak üzere Ankara’da gerçekleştirilecek.

30 yılı aşkın süredir Amerika’da devam eden FIRST® Robotics Competition etkinliği, 2018 yılından itibaren Fikret Yüksel Vakfı tarafından Türkiye’de düzenleniyor. Etkinliğin amacı, lise çağındaki gençlere takım ruhu, yardımlaşma ve sürece odaklanarak birlikte kazanmayı öğretmek. Bu yıl 9 ülkeden 6 bin 700 gencin katılacağı turnuva, REEFSCAPE teması kapsamında lise öğrencilerini, bilim, teknoloji, mühendislik, sanat ve matematik (STEAM) becerilerini kullanarak denizaltı ekosistemlerini keşfetmeye ve korumaya davet ediyor.

featured TurkNet
1 Estée Lauder Companies Türkiye’den meme kanseri farkındalığına sanatla destek
Estée Lauder Companies Türkiye’den meme kanseri farkındalığına sanatla destek
2 Yerelden globale yayılan etki: "Paha Biçilemez" anların ekonomisi...
Yerelden globale yayılan etki: “Paha Biçilemez” anların ekonomisi…
3 Yapı Kredi World, 35 yılda 35 milyon hayata eşlik etti...
Yapı Kredi World, 35 yılda 35 milyon hayata eşlik etti…
4 McDonald’s’ın menüsünde bu kez dava var: Yapay zekayla fiyat sabitleme iddiası
McDonald’s’ın menüsünde bu kez dava var: Yapay zekayla fiyat sabitleme iddiası
5 Yıllık izinlerde 20, 25 ve 30 gün formülü Meclis’te
Yıllık izinlerde 20, 25 ve 30 gün formülü Meclis’te
Güncel Haberler
Estée Lauder Companies Türkiye’den meme kanseri farkındalığına sanatla destek
Estée Lauder Companies Türkiye’den meme kanseri farkındalığına sanatla destek
Yerelden globale yayılan etki: "Paha Biçilemez" anların ekonomisi...
Yerelden globale yayılan etki: “Paha Biçilemez” anların ekonomisi…
Yapı Kredi World, 35 yılda 35 milyon hayata eşlik etti...
Yapı Kredi World, 35 yılda 35 milyon hayata eşlik etti…
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Seda Sayan, eğitim platformunun yüzü oldu: "Kosinüs teoremi bebeğim"
Haberler
Seda Sayan, eğitim platformunun yüzü oldu: “Kosinüs teoremi bebeğim”
Sena Tufan
21 Ağustos 2026
Mülakat korkusu iş fırsatlarının önüne geçiyor: Her 7 genç adaydan biri başvurmaktan vazgeçiyor
Haberler
Mülakat korkusu iş fırsatlarının önüne geçiyor: Her 7 genç adaydan biri başvurmaktan vazgeçiyor
Nafizcan Önder
5 Eylül 2026
Haftanın marka-ajans iş birlikleri (14-20 Ağustos)
Haberler
Haftanın marka-ajans iş birlikleri (14-20 Ağustos)
Sena Tufan
20 Ağustos 2026
Yumoş’tan ferah, renkli ve deneyimsel bir uçuş hikayesi
Haberler
Yumoş’tan ferah, renkli ve deneyimsel bir uçuş hikayesi
Advertorial
1 Eylül 2026
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.