10 Mayıs Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Her 3 kişiden 2’si gelirini kaybetme endişesi taşıyor
Haberler

Her 3 kişiden 2’si gelirini kaybetme endişesi taşıyor

Sena Tufan
4 Ağustos 2024
2 dk okuma

BNP Paribas Cardif, Ocak-Şubat aylarında 21 ülkeden 21 bin katılımcıyla gerçekleştirdiği “Protect & Project Oneself” (Kendini Koruma ve Planlama) Araştırması’nın sonuçlarını açıkladı. Araştırmada, her 3 kişiden 2’sinin kısa veya orta vadede gelirini kaybetme endişesi taşıdığı belirlendi.

Sigorta sektöründe faaliyet gösteren BNP Paribas Cardif, Türkiye’de değişen sigorta algısı ve trendlerine ilişkin sonuçların da yer aldığı küresel “Protect & Project Oneself” (Kendini Koruma ve Planlama) Araştırması’nın sonuçlarını açıkladı. Türkiye’den araştırmaya katılan her 3 kişiden 2’si gelirini kaybetmekten endişe duyduğunu söyledi. Araştırmanın yapıldığı diğer ülkelerle kıyaslandığında, Türkiye özelinde farklı konularda endişe düzeyinin oldukça yüksek seyrettiğini belirlendi. Ayrıca, Türkiye’den ankete katılanları en çok kaygılandıran durumlar ise sırasıyla doğal afetler, kritik hastalıklar ve kazalar oldu.

Maddi kaygılarla ilgili olarak, katılımcıların yarısı ölüm, hastalık veya işsizlik gibi istenmeyen olaylar karşısında kendilerinin veya ailelerinin maddi yük altında kalacaklarını belirtti. Araştırmada, Türkiye’deki potansiyel sigorta müşterilerinin yüzde 87’si doğal afetlerden, yüzde 86’sı kritik hastalıklardan ve yüzde 84’ü ise kazalardan endişe duyduklarını aktardı. Türkiye’den araştırmaya katılanların yüzde 67 gibi büyük bir kısmı ise kısa veya orta vadede gelirlerini kaybetmekten endişe duyduklarını açıkladı. Bu oran, Türkiye’de yaşayan her 3 kişiden 2’sinin düzenli gelir açısından gelecek kaygısı taşıdığını ortaya koydu.

Kredi hayat sigortalarına olan ilgi arttı

BNP Paribas Cardif’in “Protect & Project Oneself” Araştırması, değişen sigorta algısı ve eğilimler hakkındaki sonuçlarıyla da dikkat çekti. Beklenmedik yaşam olaylarının olması halinde mevcut yaşam standartlarını koruyamayacaklarını düşünen katılımcıların, özellikle kredi hayat sigortalarına yönelik pozitif bakış açılarının arttığı gözlemlendi. Katılımcıların yüzde 71 gibi büyük bir kısmı, 2020 yılındaki pandeminin etkisiyle sağlık sigortalarına olan ilgilerinin büyük oranda arttığını ifade etti. Katılımcılar, hayat sigortaları ile beklenmedik olaylara ya da kaza riskine karşı koruma altında olduklarını düşündüklerini aktardı.

Bu bağlamda sigorta müşterilerinin yüzde 66’sının, sigortacılarından; sağlık uzmanlarıyla görüşme fırsatı, koçluk seansları teminatı, kişiselleştirilmiş kapsamlı destek programları, online bilgi ve tavsiye ile kişiselleştirilmiş dijital uygulamaya erişim gibi taleplerde bulundukları da belirlendi. Bu oran, Şubat 2023’te yaşanan deprem felaketinin etkisiyle Türkiye’de sigorta bilincinin giderek geliştiğinin bir göstergesi olarak yorumlandı.

Her 10 kişiden 8’i sigorta çözümlerine erişmekte zorlanıyor

Sigorta çözümlerine erişim konusuna incelendiğinde ise Avrupa’daki sigorta müşterilerinin yaklaşık yüzde 70’i çözümlere sahip olma sürecinde zorluklar yaşadıklarını belirtirken, bu oran Türkiye’de yüzde 80’in üzerinde seyretti. Bunun bir sonucu olarak, araştırmaya katılan tüketicilerin neredeyse yarısı, sigorta çözümü almaktan vazgeçtiğini söyledi.

Genel kanı sigortaya erişime engel olan ana faktörün fiyat olduğu yönünde olsa da araştırmada çıkan sonuç bu tezi doğrulamadı. Türkiye’deki tüketiciler; sigorta çözümlerinin içerikleri, çözümlerdeki istisnalar ve çözümlere sahip olma koşulları konularında daha çok netlik beklediklerini ifade etti.

“Batıyor” denilen Gloria Jean’s Coffees “can simidini” buldu!

BNP Paribas Cardif featured
1 Thermos 8,2 milyon ürünü geri çağırıyor: Üç kişide kalıcı görme kaybı oluşturdu
Thermos 8,2 milyon ürünü geri çağırıyor: Üç kişide kalıcı görme kaybı oluşturdu
2 Turizmde mükemmel deneyim markası yaratmanın kodları Brandverse Horizons'da ele alınacak
Turizmde mükemmel deneyim markası yaratmanın kodları Brandverse Horizons’da ele alınacak
3 KitKat’tan “bağlantıyı kesen” ambalaj: Break Mode ile dijital detoks
KitKat’tan “bağlantıyı kesen” ambalaj: Break Mode ile dijital detoks
4 Bosch’un "Anneler Günü" reklamı tartışma yarattı: RTÜK devrede, film yayından kaldırıldı
Bosch’un “Anneler Günü” reklamı tartışma yarattı: RTÜK devrede, film yayından kaldırıldı
5 Kozmetik devi Estée Lauder 10 bin kişiyi işten çıkaracak!
Kozmetik devi Estée Lauder 10 bin kişiyi işten çıkaracak!
Güncel Haberler
Yapay zekanın benimsenme hızı, güven endişelerini geride bırakıyor 
Yapay zekanın benimsenme hızı, güven endişelerini geride bırakıyor 
Z kuşağı için kalite, fiyatın önüne geçti: Peki, markalar kaliteyi nasıl anlatacak?
Z kuşağı için kalite, fiyatın önüne geçti: Peki, markalar kaliteyi nasıl anlatacak?
Türkiye'nin yüzde 73'ü "yapay zekaya hazırım" diyor!
Türkiye’nin yüzde 73’ü “yapay zekaya hazırım” diyor!
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

"Filtresiz İnsanlık" çağı başladı: Kusursuzluk yoruyor, gerçeklik bağ kuruyor
Haberler
“Filtresiz İnsanlık” çağı başladı: Kusursuzluk yoruyor, gerçeklik bağ kuruyor
Nafizcan Önder
29 Mart 2026
Beyaz yakalılar için "iyi bir günün" anatomisi
Haberler
Beyaz yakalılar için “iyi bir günün” anatomisi
Sena Tufan
4 hafta önce
Sephora piste çıktı, F1 Academy'nin sponsoru oldu
Haberler
Sephora piste çıktı, F1 Academy’nin sponsoru oldu
Sena Tufan
12 Mart 2026
Ünlü yatırımcı Julien Bek, "1 trilyon dolarlık şirket" yaratmanın sırrını açıkladı...
Haberler
Ünlü yatırımcı Julien Bek, “1 trilyon dolarlık şirket” yaratmanın sırrını açıkladı…
Sena Tufan
9 Mart 2026
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.