23 Mayıs Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Her 3 kişiden 2’si gelirini kaybetme endişesi taşıyor
Haberler

Her 3 kişiden 2’si gelirini kaybetme endişesi taşıyor

Sena Tufan
4 Ağustos 2024
2 dk okuma

BNP Paribas Cardif, Ocak-Şubat aylarında 21 ülkeden 21 bin katılımcıyla gerçekleştirdiği “Protect & Project Oneself” (Kendini Koruma ve Planlama) Araştırması’nın sonuçlarını açıkladı. Araştırmada, her 3 kişiden 2’sinin kısa veya orta vadede gelirini kaybetme endişesi taşıdığı belirlendi.

Sigorta sektöründe faaliyet gösteren BNP Paribas Cardif, Türkiye’de değişen sigorta algısı ve trendlerine ilişkin sonuçların da yer aldığı küresel “Protect & Project Oneself” (Kendini Koruma ve Planlama) Araştırması’nın sonuçlarını açıkladı. Türkiye’den araştırmaya katılan her 3 kişiden 2’si gelirini kaybetmekten endişe duyduğunu söyledi. Araştırmanın yapıldığı diğer ülkelerle kıyaslandığında, Türkiye özelinde farklı konularda endişe düzeyinin oldukça yüksek seyrettiğini belirlendi. Ayrıca, Türkiye’den ankete katılanları en çok kaygılandıran durumlar ise sırasıyla doğal afetler, kritik hastalıklar ve kazalar oldu.

Maddi kaygılarla ilgili olarak, katılımcıların yarısı ölüm, hastalık veya işsizlik gibi istenmeyen olaylar karşısında kendilerinin veya ailelerinin maddi yük altında kalacaklarını belirtti. Araştırmada, Türkiye’deki potansiyel sigorta müşterilerinin yüzde 87’si doğal afetlerden, yüzde 86’sı kritik hastalıklardan ve yüzde 84’ü ise kazalardan endişe duyduklarını aktardı. Türkiye’den araştırmaya katılanların yüzde 67 gibi büyük bir kısmı ise kısa veya orta vadede gelirlerini kaybetmekten endişe duyduklarını açıkladı. Bu oran, Türkiye’de yaşayan her 3 kişiden 2’sinin düzenli gelir açısından gelecek kaygısı taşıdığını ortaya koydu.

Kredi hayat sigortalarına olan ilgi arttı

BNP Paribas Cardif’in “Protect & Project Oneself” Araştırması, değişen sigorta algısı ve eğilimler hakkındaki sonuçlarıyla da dikkat çekti. Beklenmedik yaşam olaylarının olması halinde mevcut yaşam standartlarını koruyamayacaklarını düşünen katılımcıların, özellikle kredi hayat sigortalarına yönelik pozitif bakış açılarının arttığı gözlemlendi. Katılımcıların yüzde 71 gibi büyük bir kısmı, 2020 yılındaki pandeminin etkisiyle sağlık sigortalarına olan ilgilerinin büyük oranda arttığını ifade etti. Katılımcılar, hayat sigortaları ile beklenmedik olaylara ya da kaza riskine karşı koruma altında olduklarını düşündüklerini aktardı.

Bu bağlamda sigorta müşterilerinin yüzde 66’sının, sigortacılarından; sağlık uzmanlarıyla görüşme fırsatı, koçluk seansları teminatı, kişiselleştirilmiş kapsamlı destek programları, online bilgi ve tavsiye ile kişiselleştirilmiş dijital uygulamaya erişim gibi taleplerde bulundukları da belirlendi. Bu oran, Şubat 2023’te yaşanan deprem felaketinin etkisiyle Türkiye’de sigorta bilincinin giderek geliştiğinin bir göstergesi olarak yorumlandı.

Her 10 kişiden 8’i sigorta çözümlerine erişmekte zorlanıyor

Sigorta çözümlerine erişim konusuna incelendiğinde ise Avrupa’daki sigorta müşterilerinin yaklaşık yüzde 70’i çözümlere sahip olma sürecinde zorluklar yaşadıklarını belirtirken, bu oran Türkiye’de yüzde 80’in üzerinde seyretti. Bunun bir sonucu olarak, araştırmaya katılan tüketicilerin neredeyse yarısı, sigorta çözümü almaktan vazgeçtiğini söyledi.

Genel kanı sigortaya erişime engel olan ana faktörün fiyat olduğu yönünde olsa da araştırmada çıkan sonuç bu tezi doğrulamadı. Türkiye’deki tüketiciler; sigorta çözümlerinin içerikleri, çözümlerdeki istisnalar ve çözümlere sahip olma koşulları konularında daha çok netlik beklediklerini ifade etti.

“Batıyor” denilen Gloria Jean’s Coffees “can simidini” buldu!

BNP Paribas Cardif featured
1 Rekabet Kurumu kararını verdi: Algida dolaplarının yüzde 30’unu rakiplere ayıracak…
Rekabet Kurumu kararını verdi: Algida dolaplarının yüzde 30’unu rakiplere ayıracak…
2 Yönetim kurullarının gündemi ekonomi ve jeopolitik kriz
Yönetim kurullarının gündemi ekonomi ve jeopolitik kriz
3 Unicorn fabrikası: Türkiye oyun sektöründe nasıl vites yükseltti?
Unicorn fabrikası: Türkiye oyun sektöründe nasıl vites yükseltti?
4 Her yerde olmak yetmiyor: Marka etkisinde yeni dönem
Her yerde olmak yetmiyor: Marka etkisinde yeni dönem
5 Starbucks'tan işten çıkarma kararı: 300 çalışanla yollar ayrılıyor
Starbucks’tan işten çıkarma kararı: 300 çalışanla yollar ayrılıyor
Güncel Haberler
Türkiye’nin en çok ve en az uyuyan şehirleri hangileri?
Türkiye’nin en çok ve en az uyuyan şehirleri hangileri?
IKEA çalışanlarına “robotik bot” giydirdi: Sipariş toplama hızı yüzde 16 arttı...
IKEA çalışanlarına “robotik bot” giydirdi: Sipariş toplama hızı yüzde 16 arttı…
İş dünyasında haftanın atamaları (16-22 Mayıs)
İş dünyasında haftanın atamaları (16-22 Mayıs)
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Starbucks'tan işten çıkarma kararı: 300 çalışanla yollar ayrılıyor
Haberler
Starbucks’tan işten çıkarma kararı: 300 çalışanla yollar ayrılıyor
Marketing Türkiye
5 gün önce
Lenovo Türkiye’den “Geleneksel Kadın Gazeteciler Buluşması”nda iki müjde: Motorola geliyor, yatırımlar büyüyor
Haberler
Lenovo Türkiye’den “Geleneksel Kadın Gazeteciler Buluşması”nda iki müjde: Motorola geliyor, yatırımlar büyüyor
Günseli ÖZEN
6 Mart 2026
Nike yeniden yapılanma kapsamında 1400 çalışanıyla yollarını ayırmaya hazırlanıyor
Haberler
Nike yeniden yapılanma kapsamında 1400 çalışanıyla yollarını ayırmaya hazırlanıyor
Nafizcan Önder
4 hafta önce
Sabancı Holding CEO’su CarrefourSA'yı neden sattıklarını açıkladı
Haberler
Sabancı Holding CEO’su CarrefourSA’yı neden sattıklarını açıkladı
Marketing Türkiye
22 Nisan 2026
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.