31 Mayıs Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Türkiye'de dakikada üç kez kötü amaçlı yazılım saldırısı yaşanıyor
Haberler

Türkiye’de dakikada üç kez kötü amaçlı yazılım saldırısı yaşanıyor

Gizem Yıldız
12 Ocak 2021
2 dk okuma

Şirketlerin verilerini internete mecralarına emanet etme oranı arttıkça hackerlara gün doğdu. Hatta bu yıl kötü amaçlı yazılım saldırılarında rekor seviyelere ulaştık bile diyebiliriz. WatchGuard’ın 2020 yılı için hazırladığı rapora göre Türkiye’de bir yılda 1,692,320 adet kötü amaçlı yazılım saldırısı düzenlendi. Geçen yıla göre yüzde 81 oranda artışın gerçekleştiği Türkiye’de, dakikada 3 adet kötü amaçlı yazılım saldırısı yaşandı. Gerçekleşen saldırıların birçoğunu “Truva Atı” ve “Exploit” türünde saldırılardı.

WatchGuard, 2020 yılında Türkiye’de gerçekleşen siber saldırılarla ilgili önemli istatistikleri açıkladı. WatchGuard’ın Tehdit Laboratuvarı’ndan elde edilen verilere göre, 2020 yılında Türkiye’de karşılaşılan ve engellenen kötü amaçlı yazılım saldırılarında geçen yıla kıyasla yüzde 81 artış görülüyor. Gerçekleşen 1,6 milyon kötü amaçlı yazılım saldırısına ek olarak bu yıl ağ güvenliği saldırılarında da yüzde 416 oranda ciddi bir artış olduğunu belirleyen WatchGuard, her gün artmakta ve çeşitlenmekte olan siber saldırılara karşı şirketleri ve bireysel kullanıcıları uyarıyor.

Günde 4.675 adet kötü amaçlı yazılım saldırısı gerçekleşiyor

WatchGuard tehdit merkezi tarafından hazırlanan rapora göre, 2020 yılında Türkiye’de her gün 4.675, her saat 195 ve her dakika 3 adet kötü amaçlı yazılım saldırısı gerçekleşti. Saldırıların yarım milyona yakını “Exploit” ve “Truva Atı” adlı kötü amaçlı yazılımlardı. Bir yılda bu derece artış gösteren kötü amaçlı yazılımlara karşı şirketlerin ve bireysel kullanıcıların dikkatli olması gerekiyor.

Dolandırıcılık saldırıları 2020’ye damgasını vurdu

Kötü amaçlı yazılım saldırılarının yarısına yakınını JavaScript tabanlı saldırılar oluşturuyor. Rapor, dolandırıcılık scripti Trojan.Gnaeus’un yarattığı tehdide dikkat çekiyor. Gnaeus kötü amaçlı yazılımla hackerlerin kurbanın tarayıcısının kontrolünü gizlenmiş kodla ele geçirmesine ve amaçlanan web hedeflerinden saldırganın kontrolü altındaki alanlara zorla yönlendirmesine olanak tanıyor. Bu tehditlerle mücadele etmek için ise şirketlerin, kullanıcıların bilinmeyen bir kaynaktan tarayıcı uzantısı yüklemesini engellemeleri gerekiyor. Şirketlerin tarayıcılarını en son yamalarla güncel tutmaları, reklam engelleyicileri kullanmaları ve güncellenmiş bir kötü amaçlı yazılımdan koruma motoru bulundurmaları de tehdit düzeyini önemli ölçüde azaltacaktır.

Türkiye’de ağ güvenliği saldırıları 5 kat artış gösterdi

COVID-19 beraberinde dijital ortamda faaliyet gösteren ve verilerini ağlara taşıyan şirketler, değerli verileri çalmak isteyen siber suçlular tarafından her geçen gün tehlike atında bırakılıyor. 2019 yılında 38.858 adet ağ saldırısı gerçekleşirken bu yıl ise 200.647 adet saldırının meydana geldiği raporlandı. Her saatte 23 adet ağ güvenliği saldırısı gerçekleşti ve geçen yıla oranla 5 kat artış gösterdi.  Bu saldırıların büyük bir çoğunluğu “Web Brute Force Login” olarak gerçekleşti.

1 Her 3 kişiden 1'i Kurban Bayramı’nda şehir dışına çıkmayı planlıyor
Her 3 kişiden 1’i Kurban Bayramı’nda şehir dışına çıkmayı planlıyor
2 Kırılgan gerçeklik çağında "güven" yaratmak...
Kırılgan gerçeklik çağında “güven” yaratmak…
3 Ayın öne çıkan global kampanyaları (Mayıs 2026)
Ayın öne çıkan global kampanyaları (Mayıs 2026)
4 Influencer marketing'de dengeler değişiyor: Artık güç mikrolarda...
Influencer marketing’de dengeler değişiyor: Artık güç mikrolarda…
5 Sensodyne “Türkiye Ağız Sağlığı Haritası”nı açıkladı: Her 4 kişiden 1’i çürükle yaşıyor...
Sensodyne “Türkiye Ağız Sağlığı Haritası”nı açıkladı: Her 4 kişiden 1’i çürükle yaşıyor…
Güncel Haberler
İş dünyasının "günah keçisi" İK'nın yükselişi
İş dünyasının “günah keçisi” İK’nın yükselişi
Türkiye’de KSS’nin yönü “gençlik”e dönüyor
Türkiye’de KSS’nin yönü “gençlik”e dönüyor
Yorumun şampiyonu markalar
Yorumun şampiyonu markalar
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Nisan ayının en çok izlenen gazetecileri
Araştırma
Nisan ayının en çok izlenen gazetecileri
Nafizcan Önder
4 hafta önce
Sezen Aksu’dan yeni albüm: “Biz de Yeniden Başlarız”
Haberler
Sezen Aksu’dan yeni albüm: “Biz de Yeniden Başlarız”
Marketing Türkiye
17 Nisan 2026
Bir fincandan daha fazlası: Türk kahvesinin yaşayan hikayesi
Haberler
Bir fincandan daha fazlası: Türk kahvesinin yaşayan hikayesi
Advertorial
9 Mart 2026
Türkiye’de her yıl 1 milyon ton e-atık oluşuyor! 
Haberler
Türkiye’de her yıl 1 milyon ton e-atık oluşuyor! 
Sena Tufan
2 gün önce
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.