21 Haziran Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Türkiye'de dakikada üç kez kötü amaçlı yazılım saldırısı yaşanıyor
Haberler

Türkiye’de dakikada üç kez kötü amaçlı yazılım saldırısı yaşanıyor

Gizem Yıldız
12 Ocak 2021
2 dk okuma

Şirketlerin verilerini internete mecralarına emanet etme oranı arttıkça hackerlara gün doğdu. Hatta bu yıl kötü amaçlı yazılım saldırılarında rekor seviyelere ulaştık bile diyebiliriz. WatchGuard’ın 2020 yılı için hazırladığı rapora göre Türkiye’de bir yılda 1,692,320 adet kötü amaçlı yazılım saldırısı düzenlendi. Geçen yıla göre yüzde 81 oranda artışın gerçekleştiği Türkiye’de, dakikada 3 adet kötü amaçlı yazılım saldırısı yaşandı. Gerçekleşen saldırıların birçoğunu “Truva Atı” ve “Exploit” türünde saldırılardı.

WatchGuard, 2020 yılında Türkiye’de gerçekleşen siber saldırılarla ilgili önemli istatistikleri açıkladı. WatchGuard’ın Tehdit Laboratuvarı’ndan elde edilen verilere göre, 2020 yılında Türkiye’de karşılaşılan ve engellenen kötü amaçlı yazılım saldırılarında geçen yıla kıyasla yüzde 81 artış görülüyor. Gerçekleşen 1,6 milyon kötü amaçlı yazılım saldırısına ek olarak bu yıl ağ güvenliği saldırılarında da yüzde 416 oranda ciddi bir artış olduğunu belirleyen WatchGuard, her gün artmakta ve çeşitlenmekte olan siber saldırılara karşı şirketleri ve bireysel kullanıcıları uyarıyor.

Günde 4.675 adet kötü amaçlı yazılım saldırısı gerçekleşiyor

WatchGuard tehdit merkezi tarafından hazırlanan rapora göre, 2020 yılında Türkiye’de her gün 4.675, her saat 195 ve her dakika 3 adet kötü amaçlı yazılım saldırısı gerçekleşti. Saldırıların yarım milyona yakını “Exploit” ve “Truva Atı” adlı kötü amaçlı yazılımlardı. Bir yılda bu derece artış gösteren kötü amaçlı yazılımlara karşı şirketlerin ve bireysel kullanıcıların dikkatli olması gerekiyor.

Dolandırıcılık saldırıları 2020’ye damgasını vurdu

Kötü amaçlı yazılım saldırılarının yarısına yakınını JavaScript tabanlı saldırılar oluşturuyor. Rapor, dolandırıcılık scripti Trojan.Gnaeus’un yarattığı tehdide dikkat çekiyor. Gnaeus kötü amaçlı yazılımla hackerlerin kurbanın tarayıcısının kontrolünü gizlenmiş kodla ele geçirmesine ve amaçlanan web hedeflerinden saldırganın kontrolü altındaki alanlara zorla yönlendirmesine olanak tanıyor. Bu tehditlerle mücadele etmek için ise şirketlerin, kullanıcıların bilinmeyen bir kaynaktan tarayıcı uzantısı yüklemesini engellemeleri gerekiyor. Şirketlerin tarayıcılarını en son yamalarla güncel tutmaları, reklam engelleyicileri kullanmaları ve güncellenmiş bir kötü amaçlı yazılımdan koruma motoru bulundurmaları de tehdit düzeyini önemli ölçüde azaltacaktır.

Türkiye’de ağ güvenliği saldırıları 5 kat artış gösterdi

COVID-19 beraberinde dijital ortamda faaliyet gösteren ve verilerini ağlara taşıyan şirketler, değerli verileri çalmak isteyen siber suçlular tarafından her geçen gün tehlike atında bırakılıyor. 2019 yılında 38.858 adet ağ saldırısı gerçekleşirken bu yıl ise 200.647 adet saldırının meydana geldiği raporlandı. Her saatte 23 adet ağ güvenliği saldırısı gerçekleşti ve geçen yıla oranla 5 kat artış gösterdi.  Bu saldırıların büyük bir çoğunluğu “Web Brute Force Login” olarak gerçekleşti.

1 ChatGPT sokakta: OpenAI'dan şehirleri tuvale dönüştüren kampanya
ChatGPT sokakta: OpenAI’dan şehirleri tuvale dönüştüren kampanya
2 İş ilanlarında yüzde 75’lik düşüşün anatomisi: Beyaz yaka sahneden mi çekiliyor?
İş ilanlarında yüzde 75’lik düşüşün anatomisi: Beyaz yaka sahneden mi çekiliyor?
3 Türkiye'de yapay zeka hangi kozmetik markalarını öneriyor?
Türkiye’de yapay zeka hangi kozmetik markalarını öneriyor?
4 TV+’tan FROM dizisine çarpıcı iletişim: Çıkışı olmayan kasabada "sahibinden" satılık ev!
TV+’tan FROM dizisine çarpıcı iletişim: Çıkışı olmayan kasabada “sahibinden” satılık ev!
5 Levi’s, FIFA’nın “temiz stadyum” kuralını fırsata çevirdi
Levi’s, FIFA’nın “temiz stadyum” kuralını fırsata çevirdi
Güncel Haberler
TBWAIstanbul imzalı “Archie”, Cannes Lions 2026’da kısa listeye kaldı…
TBWA\Istanbul imzalı “Archie”, Cannes Lions 2026’da kısa listeye kaldı…
Şirketlerde yaz alarmı: Kariyer sorgusu hızlanıyor, istifalar artıyor
Şirketlerde yaz alarmı: Kariyer sorgusu hızlanıyor, istifalar artıyor
Babalar Günü’nün kazananı "kız babaları"
Babalar Günü’nün kazananı “kız babaları”
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Gerety Awards 2026 jüri süreci başladı: Kısa liste 16 Haziran’da açıklanacak
Haberler
Gerety Awards 2026 jüri süreci başladı: Kısa liste 16 Haziran’da açıklanacak
Sena Tufan
3 hafta önce
Pınar Süt satılıyor mu? Markadan açıklama geldi...
Haberler
Pınar Süt satılıyor mu? Markadan açıklama geldi…
Gülben Dikmen
20 Mayıs 2026
TikTok reklamsız abonelik modelini duyurdu
Haberler
TikTok reklamsız abonelik modelini duyurdu
Nafizcan Önder
13 Mayıs 2026
İngiltere'de 2009 sonrası doğumlulara ömür boyu sigara yasağı geliyor
Haberler
İngiltere’de 2009 sonrası doğumlulara ömür boyu sigara yasağı geliyor
Nafizcan Önder
22 Nisan 2026
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.