Türkiye pazarı, Citroen’in “yavru vatanı” oldu | Son 24 saatin gündemi
Citroen CEO’su Thierry Koskas’ın açıklamalarına göre Türkiye, Citroen için anavatanı Fransa’dan sonraki en büyük ikinci pazar haline geldi.
Şirketin Türkiye ofisini ziyarete gelen Koskas, Citroen Türkiye CEO’su Selen Alkım ile düzenlediği basın toplantısı sonrası ilgi çekici açıklamalarda bulundu. Türkiye’ye geliş nedeninin markanın ülkemizdeki ivmesi olduğunu belirten Koskas’ın açıklamasına göre Citroen’in toplam satışlarının yüzde 30’u Avrupa dışından geliyor. Bu satışların ise başlıca üç adresi; Türkiye, Hindistan ve Brezilya…
Selen Alkım ise markanın ilk 5 aydaki performansının 2023 için belirlenen satış projeksiyonlarının üzerinde seyrettiğini belirtti ve “Aslında 2025’te Türkiye olarak Citroen’in en büyük beşinci pazarı olma hedefimiz vardı, bu yıldan ikinci pazar konumuna yükseldik. Satışların şu anki performansı yıl sonunda 1.4-1.5 milyon adetlik pazar büyüklüğüne işaret ediyor” dedi.
Kaynak: Habertürk
Meta beste yapabilen yapay zeka modelini duyurdu: MusicGen!
Meta, yapay zeka ve yaratıcı dünya arasında yeni bir köprü inşa ederek metin komutlarıyla müzik üretebilen MusicGen’i duyurdu…
ChatGPT’nin sesli versiyonu diyebileceğimiz MusicGen, metin komutlarıyla yeni müzikler üretebiliyor. Kullanıcılar, istediği müzik tarzını tanımlayarak modeli kullanabiliyor. Dileyen kullanıcılar çalışmalarını mevcut bir melodi üzerinden de yürütebiliyor.
Meta’da yapay zekâ araştırmacısı Felix Kreuk tarafından paylaşılan video, MusicGen’in nasıl yeteneklere sahip olduğunu ortaya koyuyor. Videoda hâlihazırda bir müziğin eklendiği, sonrasında ise bir komut girerek bu müziğin değiştirilebildiği görülüyor.
Bir diğer videoda ise herhangi bir hazır ses kullanılmadan “akılda kalıcı melodiler, tropikal vurmalı çalgılar ve hareketli ritimler içeren plaj için uygun pop dans şarkısı” komutu yazılarak bir ses oluşturuluyor…
MusicGen’i denemek için TIKLAYIN!
Yeni CEO Twitter 2.0’dan bahsediyor
Bir süredir Twitter’daki CEO koltuğunu devretmeye hazırlanan Elon Musk, geçtiğimiz ay Linda Yaccarino ile anlaştığını duyurmuştu.
Yeni CEO Linda Yaccarino “Neden Twitter?” sorusunu bir aydır oldukça sık duymuş olmalı ki yeni görevindeki ilk açıklamasına bu soruyu yanıtlayarak başladı. İnsanların merakını gidermek için bir flood oluşturan Yaccarino, Twitter hakkındaki düşünce ve hedeflerini dile getirdi.
Twitter’ın küresel bir kent meydanı olma misyonundan bahseden Yaccarino, bunun bir vaat olmadığını belirterek “Bu bizim gerçeğimiz” dedi. Yaccarino ayrıca Twitter 2.0’a atıfta bulunarak “Hepimiz fikrimizi söyleme özgürlüğüne sahip olmalıyız” açıklamasında bulundu. Yaccarino, Twitter’dan önce Dünya Ekonomik Forumu’nda (WEF) Çalışmanın Geleceği Görev Gücü’nün Başkanı olarak görev yapıyordu.
Butterfly Chocolate’a 2 ödül birden
Butterfly Chocolate, çekirdekten bara çikolataları ile dünyanın en prestijli yarışmalarından International Chocolate Awards’da iki ödül birden kazandı. Türkiye’de bu ödülü kazanan ilk çikolata üreticisi olan Butterfly, dünya standartlarında ödüllü çikolatalarıyla 20. yılını kutlamaya devam ediyor.
Yüzde 58 Tanzanya, “Mikro Ölçekte Sade/Tek Köken Sütlü Çikolata Barları” (Micro- Batch – Plain/Origin Milk Chocolate Bars) kategorisinde Gümüş, yüzde 69 Gana Limonlu ise “Demleme ve Özel Aromalar ile Lezzetlendirilmiş Siyah Çikolata” (Dark chocolate bars with an infusion or flavouring) kategorisinde Bronz ödülü aldı.
Z kuşağının patronlara bir mesajı var: “Değer görmediğim yerde durmam…”
Z kuşağının iş dünyasına adım atmasının merakla beklendiği günler geride kaldı ve büyük bir kısmı ekosisteme dahil oldu… Nasıl ki politikadan medyaya hayatın her alanında Z kuşağının beklentilerini ve görüşlerini “yakalamak” kritik bir öncelikse iş dünyası için de durum bundan farklı değil elbette. ATA Holding ve Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) de bu noktadan referansla Z kuşağının beklentilerini mercek altına alan bir araştırma gerçekleştirdi. Ata Holding‘in Z Kuşağı çalışanları ve Bahçeşehir Üniversitesi’nde eğitimlerine devam eden Z kuşağı öğrencilerin yer aldığı araştırmanın sonuçları gösteriyor ki sloganlara karnı tok olan Z kuşağı işin en temelinde değer gördüğünü bilmek istiyor… Araştırmanın satır araları genç yeteneklerin kalbini kazanmak isteyen şirketlere ışık tutuyor…
Twitter’daki kaos toplumsal örgütlenmeyi nasıl etkileyecek?
2011 Arap Baharı sırasında binlerce Mısırlı sokaklara döküldüğünde, ellerinde yeni bir araç vardı: Twitter. #BlackLivesMatter hareketinde, ABD Kongresi’nin basılmasında ve daha pek çok toplumsal hareketin ateşlenmesinde ya da dindirilmesinde rol oynadı Twitter. Ancak şimdi Elon Musk yönetiminde büyük bir kaos yaşıyor. Peki, bu kaos toplumsal örgütlenmeyi gelecekte nasıl etkileyecek?