19 Ekim Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Türkiye, küresel işgücü endeksinde 75 ülke arasında 42'nci sırada
Haberler

Türkiye, küresel işgücü endeksinde 75 ülke arasında 42’nci sırada

Marketing Türkiye
31 Ekim 2017
2 dk okuma

ManpowerGroup Solutions, ilk Bütünsel İşgücü Endeksi (Total Workforce IndexTM, TWI) raporunu yayınladı. Raporda, yüksek teknoloji ve katılımcılarla bire bir temas yardımıyla oluşturulan ve bu özelliğiyle türünün tek örneği olan Bütünsel İşgücü Endeksi’nin bulgularına yer verildi. Endekste uzman görüşleri benzersiz bir formülle birleştirilerek pazarların işgücü potansiyelini karşılaştırmak ve böylece şirketlerin işgücü stratejilerini iş hedeflerine uygun hale getirmesine yardımcı olmak hedeflendi. Böylece şirketler geniş kapsamlı verilerden ve ManpowerGroup Solutions’ın sektör lideri deneyiminden faydalanarak, bütün kalıcı ve geçici işgücü türlerini kapsayan kalifikasyon, maliyet, üretkenlik ve regülasyon temelli bir Bütünsel Yetenek Yönetimi yaklaşımı geliştirebilecek ve iş süreçlerine uygulayabilecek.

Bütünsel İşgücü Endeksinde (TWI) toplam 75 işgücü pazarına yönelik küresel bir analiz yapıldı ve kalifiye çalışan, üretkenlik, maliyet ve regülasyonlar açısından işverenler için en avantajlı ülkeler belirlendi. 2017 yılının en avantajlı ülkeleri arasında Yeni Zelanda, Hong Kong ve Singapur başı çekiyor. TWI sıralamaları aynı zamanda şirketlerin kısa ve uzun vadeli büyüme stratejilerinde kullanabilecekleri Büyük Veriler ve güncel içgörüler sunuyor. Ülke sıralamasında kalifikasyon, maliyet, regülasyonlar ve üretkenlik aynı önemde değerlendiriliyor ancak bu algoritma şirketlerin farklı işgücü önceliklerini yansıtacak şekilde de özelleştirilebiliyor.
Manpower Türkiye Genel Müdürü Reha Hatipoğlu, çalışma hakkında şunları söyledi: “Şirketlerin operasyon merkezi seçimlerinde kalifiye işgücüne erişim ve etkin işgücü politikası, sermayeye ve diğer ekonomik etkenlere erişim kadar önemlidir. Yeni Bütünsel İşgücü Endeksi (TWI) sayesinde bu formülü, şirketlerin kendi önceliklerine uygun şekilde geliştirebiliyoruz. İşverenler endeks verilerini ve bizim sunduğumuz içgörüleri hızlıca birleştirerek, ihtiyaç duydukları özelliklere sahip bir işgücü geliştirebiliyor. TWI’ın sunduğu küresel sıralama da gösteriyor ki hiçbir ülke, şirketlerin hızlıca operasyon başlatabilecekleri bir ortam sunmak konusunda mükemmel değil. Ancak etkili işgücü regülasyonuna, kalifikasyon ve yetenek erişimine önem veren Kanada, İrlanda, Yeni Zelanda ve Singapur gibi ülkeler bu konuda ipi göğüslüyor. Ülkemiz ise yüksek yetenek açığı ve istihdam sorunları nedeniyle listenin 42’inci sırasında yer alıyor.”
Reha Hatipoğlu, Bütünsel İşgücü Endeksinde (TWI) Türkiye’nin bu alandaki konumu hakkında şu yorumlarda bulundu: “Türkiye’de işgücü maliyeti, özellikle işverenin üzerindeki vergi yükleri nedeniyle hala diğer ülkelere göre daha yüksek. Yetenek açığı araştırmamıza göre de Türkiye’deki yetenek açığı dünya ortalamasının yaklaşık iki katı. Bu iki veri birleşince, işverenlerin Türkiye’de yatırım iştahının pek yüksek olamayacağı sonucu ortaya çıkıyor. Bunun üzerinde bir de eğitim konusunda yıllardır yapılan hatalarda ısrar edersek, bir sonraki raporda Türkiye’nin pozisyonunun daha kötü olacağını tahmin etmek hiç de zor olmaz”.

Bölgesel Sıralama:
Asya Pasifik: Bu bölgenin TWI sıralamasında en başta Yeni Zelanda, Hong Kong, Singapur, Avustralya ve Filipinler var. Dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 60’ı Asya Pasifik bölgesinde yaşıyor. Yeni beceri ihtiyaçları, güncellenen vergi politikası ve işgücü kanunları bölgedeki maliyet senaryolarından bazılarını değiştirdi ve bugün Hong Kong ve Singapur gibi bazı daha küçük pazarlar belirli beceriler sunma veya çalışma saatleri konusunda daha başarılı.

Amerika Kıtası: Listenin en başında, işgücü potansiyelinin istikrarlı olgunluğu sayesinde Kanada ve ABD var. Onları Şili, Uruguay ve Meksika takip ediyor. Güney ve Orta Amerika’daki mikro pazarlardaki değişimlerin ve büyük mevzuat değişikliklerin işe alım uygulamaları üzerinde karmaşıklığı artıran büyük etkileri olabiliyor. Küresel TWI listesinin en sonundaki ülkeler de bu kıtada yer alıyor: Paraguay, Brezilya, Honduras, Bolivya ve Venezuela.

Avrupa, Orta Doğu, Afrika: Bölgenin liste başı ülkeleri İrlanda, Birleşik Krallık, Birleşik Arap Emirlikleri, İsrail ve Danimarka. Bu ülkeler global sıralamada da 6’ncı ve 10’uncu sıralar arasında yer alıyor.  Avrupa’daki artan göç trafiği ve ücret ve mevzuat değişiklikleri yeteneklerin kıta genelindeki dağılımını ve maliyetini etkiledi. Bu gruptaki Türkiye ise 2,27 puanla 75 ülke arasında 42’inci oldu.

Bütünsel İşgücü Endeksi hakkında ayrıntılı bilgi için: www.totalworkforceindex.com

1 Yapay zekanın geleceğinde yerini Al: Sınırlı kontenjanlı AI LAB eğitimleri için hemen kayıt ol! Eğitimler 24 Ekim'de başlıyor!
Yapay zekanın geleceğinde yerini Al: Sınırlı kontenjanlı AI LAB eğitimleri için hemen kayıt ol! Eğitimler 24 Ekim’de başlıyor!
2 Sosyal medyada alkollü içki paylaşımlarına Reklam Kurulu’ndan durdurma cezası
Sosyal medyada alkollü içki paylaşımlarına Reklam Kurulu’ndan durdurma cezası
3 Ekran başına davet: En çok izlenen dizi-film tavsiye kanalları “Marketing Türkiye YouTube Rating Report”ta!
Ekran başına davet: En çok izlenen dizi-film tavsiye kanalları “Marketing Türkiye YouTube Rating Report”ta!
4 IKEA cep telefonlarına da yatak yaptı!
IKEA cep telefonlarına da yatak yaptı!
5 ChatGPT'de mesajlaşma dönemi başlıyor: “Calpico” kod adlı özellik yolda
ChatGPT’de mesajlaşma dönemi başlıyor: “Calpico” kod adlı özellik yolda
Güncel Haberler
Ekranlar artık hiç kapanmıyor: Süre 6 saati aştı!
Ekranlar artık hiç kapanmıyor: Süre 6 saati aştı!
Sağlık ürünleri tercihinde “güven” reçetesi: Doktor tavsiyesi hala en belirleyici faktör...
Sağlık ürünleri tercihinde “güven” reçetesi: Doktor tavsiyesi hala en belirleyici faktör…
Markalar, Z kuşağının 2010'lar nostaljisinden neler öğrenebilir?
Markalar, Z kuşağının 2010’lar nostaljisinden neler öğrenebilir?
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

5G frekans ihalesi tamamlandı! 2026'da kullanıcılarla buluşacak...
Haberler
5G frekans ihalesi tamamlandı! 2026’da kullanıcılarla buluşacak…
İrem Alimoğlu
3 gün önce
Haftanın marka-ajans iş birlikleri (1-7 Ağustos)
Haberler
Haftanın marka-ajans iş birlikleri (1-7 Ağustos)
Sena Tufan
7 Ağustos 2025
BtcTurk’ten şüpheli hareket alarmı: İşlemler geçici olarak durduruldu
Haberler
BtcTurk’ten şüpheli hareket alarmı: İşlemler geçici olarak durduruldu
İrem Alimoğlu
15 Ağustos 2025
İş dünyasında haftanın atamaları (13-19 Eylül)
Haberler
İş dünyasında haftanın atamaları (13-19 Eylül)
Nafizcan Önder
19 Eylül 2025
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2025 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.