14 Kasım Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Türkiye Innovation Week 12'nci kez kapılarını açacak
Haberler

Türkiye Innovation Week 12’nci kez kapılarını açacak

Sena Tufan
30 Eylül 2025
4 dk okuma

Türkiye Innovation Week, 9-11 Ekim tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi’nde 12’nci kez kapılarını açacak. Ticaret Bakanlığı’nın desteği ve Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) ev sahipliğinde düzenlenen etkinliğin bu yılki teması “Tomorrow: Now” olacak.

Türkiye Innovation Week 12'nci kez kapılarını açacak
Mustafa Gültepe
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı

Marketing Türkiye’nin medya partnerliğinde düzenlenen Türkiye Innovation Week’in tanıtımı için 29 Eylül akşamı Fişekhane Galeri Salonu’nda bir lansman düzenlendi. Lansmanda konuşan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, Türkiye’de inovasyon kültürünü yaygınlaştırmak, yenilikçi fikirleri teşvik etmek, katma değeri yüksek üretimle ihracatın önünü açmak için attıkları önemli adımların başında Türkiye Innovation Week’in geldiğini belirtti.

Türkiye Innovation Week’i 12 yıldır kesintisiz olarak düzenlediklerine dikkat çeken Gültepe, “Bu yıl Türkiye Innovation Week’i yepyeni bir vizyonla tasarladık. Bu yılki temamız ‘Tomorrow: Now’, Yani, ‘Gelecek: Şimdi’. Bu tema bize gelecek hiç bu kadar yakın olmamış, bu kadar kapsamlı bir değişim yaratmamış ve bu kadar merakla beklenmemişti hissini veriyor. Ama artık beklemiyoruz; çünkü gelecek geldi. Artık uzak bir ihtimal değil, tam da şu anda yaşanıyor. Gelecek artık takvimlerde değil, yapay zekada ve kodlarda hayat buluyor. Bu güçlü mesajdan yola çıkarak geleceğin gereklerini bugünün iradesiyle uygulamaya geçiyoruz. Bu kapsamda İnovasyon Haftası’nı yapay zeka ekseninde yeniden kurguladık. Her yıl olduğu gibi bu yıl da temamız doğrultusunda akademiden iş dünyasına, girişimcilerden tasarımcılara ve kreatif endüstrilere kadar pek çok paydaş bir araya geliyor” dedi.

Girişimcilere ve gençlere destek

“İnovasyonun hem girişimcilikte hem de gençlerimizde nasıl bir dinamizm yarattığını biliyoruz” diyen Gültepe, “Bu kapsamda her yıl olduğu gibi farklı kategorilerde inovatif girişimcilerimize ödüller vereceğiz. Rekor düzeyde başvuru alan İnovaLİG yarışmamızın ödüllerini Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle takdim edeceğiz. Umuyoruz ki; Türkiye Innovation Week 2025, girişimcilerimizi destekleyerek ülkemizi inovasyonda dünyanın öncü ülkeleri arasına sokma hedefimize katkı sağlayacak” ifadelerini kullandı.

Geleceğin dinamiklerini bugünden harekete geçiriyoruz

Türkiye Innovation Week 12'nci kez kapılarını açacak
Kutlu Karavelioğlu
TİM Başkan Vekili

Türkiye Innovation Week’in detaylarını ise inovasyon ve sürdürülebilirlikten sorumlu TİM Başkan Vekili Kutlu Karavelioğlu açıkladı. Karavelioğlu, “Bu yılki temamız ‘Tomorrow: Now’, yarın için kurduğumuz her cümleyi bugünün iradesiyle eyleme dönüştürme çağrısıdır. İnovasyonda atacağımız her cesur adım, ülkemizin yarınını doğrudan etkiliyor. ‘Tomorrow: Now’ yaklaşımıyla, teknolojiden iş modellerine, insan odaklı yaklaşımlardan kültürel zenginliklere kadar her alanda geleceğin dinamiklerini bugünden harekete geçiriyoruz” dedi.

Collina, baskı altında adil karar almayı anlatacak

Türkiye Innovation Week’te bu yıl yapay zekanın küresel rekabet üzerindeki etkisi, devlet vizyonları ve başarı modelleri, Türkiye’nin yapay zeka atılımı, yaratıcı endüstrilerde tasarımın dönüşümü, iş ve kariyer modellerinin evrimi, milyar dolarlık AI girişimlerinin oluşturulması gibi stratejik başlıklar öne çıkan konular arasında. Ana sahnede; büyük karşılaşmaların tarafsız otoritesi Pierluigi Collina; hızlı ve adil karar alma, baskı altında soğukkanlı kalma ve oyuna yeniden dönme kabiliyetini, liderlik dünyasına tercüme ederek ziyaretçilerle paylaşacak. Cambridge Üniversitesi’nin yeni stratejik girişimi olan ve derin teknolojiye dayalı şirketlerin büyümesini hedefleyen Founders Programı’nın Genel Müdürü Gerard Grech unicorn stratejileri üzerine deneyimlerini aktaracak. Birleşik Krallık’taki unicorn sayısının katlanarak artmasını sağlayan ve İngiltere’yi ABD ile Çin’in ardından Avrupa’nın dijital lideri konumuna taşıyan kişi olarak Grech, Türkiye’nin girişimcilik ekosistemine ilham verecek.

120’den fazla konuşmacı yer alacak

Siber güvenlik uzmanı Ken Munro; sahnede gerçekleştireceği canlı “hacking” performansıyla riskleri “anlatmak” yerine uygulamalı olarak gösterecek; farkındalığı pratikle artıracak. Teknoloji ve iş dünyasının farklı alanlarından kanaat önderleri; Teknoloji yazarı Serdar Kuzuloğlu, New York Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Selçuk Şirin, Linkedin EMEA Büyüyen Pazarlar Lideri Ali Matar, Nörobilim Uzmanı Prof. Dr. Sinan Canan, Amplitude Avrupa Başkan Yardımcısı Tansu Yeğen, Klinik Psikolog ve Yazar Beyhan Budak, Axiom Space Hükümetler Arası İşlerden Sorumlu Yöneticisi Necmettin Kaymaz gibi birbirinden değerli 120’den fazla konuşmacı TIW’de sahne alacak.

İlber Ortaylı ile Inno aynı sahnede

Güne yüksek bir enerjiyle, güçlü bir başlangıç yapmak için tasarlanan Good Morning Innovation açılış panelinde ise Prof. Dr. İlber Ortaylı’yı yer alacak. Panelde Türkiye Innovation Week’in dijital karakteri Inno, tam 7 yıl sonra yeniden sahneye çıkacak.

Girişimciliği merkezine alan InnovaZone’da; TİM-TEB Girişim Evleri’nin deneyimiyle girişimciler, yatırımcılar ve kurumsal paydaşlar aynı zeminde buluşuyor. Industry Meetings, Investor Meetings ve Speed Matching uygulamalarının bulunduğu bir InnovaPoint alanı olacak. Geleceğin dilini bugünden konuşmak için üniversiteler, Teknoloji Transfer Ofisleri, Mükemmeliyet Merkezleri, Teknokent ve Teknoparklar Next Generation Zone’da bir arada geliyor. Eco Innovation Zone’da atığı değere dönüştüren çözümlerden karbon ayak izini azaltan uygulamalara, çevre dostu malzemelerden tarım ve doğal arıcılıkta verimliliği artıran teknolojilere uzanan bir ekosistem kuruluyor.

Türkiye’nin ilk kurumsal inovasyon geliştirme faaliyeti olan İnovaLİG, üniversite-sanayi iş birliği temelli mentorluk programı olan İnoSuit, TÜBİTAK tarafından yürütülen ve Dünya Bankası tarafından desteklenen Yeşil İnovasyon Teknoloji Mentörlük Programı da yine TIW’de. Bunun yanında ECOTİM programı ve GREENTİM platformu da TIW’de olacak.

TIW’de ayrıca, ilk kez geçen yıl planlanan soru cevap sahnesi bu yıl da olacak. Kültür sanat alanında fiziksel ve dijital deneyimi birbirine bağlayan “fijital” tasarımlar, interaktif uygulamalar, ileri dönüştürülmüş eserler ve yeni medya üretimleri multidisipliner bir seçki sunacak. 18 sanatçı, 9 sergi, 4 dijital enstalasyon ve 4 deneyim alanı ziyaretçileri bekliyor.

Cumhurbaşkanı ikinci gün katılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, her yıl olduğu gibi bu yıl da etkinliğe katılarak bir konuşma yapması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, etkinliğin ikinci günü teşrif edecek ve konuşmasının ardından İnovaLİG yarışmasında ödüle layık görülenlere ödüllerini takdim edecek. Ana stratejik partnerin Trendyol olan etkinliğin stratejik partnerleri; Türkiye Sigorta, İhracatı Geliştirme İGE AŞ, Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank, Türk Ticaret Bankası, Turkcell ve TEB isimlerinden oluşuyor.

Rakamlarla TIW

Türkiye Innovation Week’te geride kalan 11 yılda 570 binden fazla katılımcıyla bir araya gelindi. 10 milyon izleyiciyle, 182 milyon etkileşim sağlandı. 1.125 konuşmacı ve 1.500’ü aşkın marka misafir edildi. İnovasyon programları kapsamında 600’ün üzerinde firma ödüllendirildi. Bunun yanında TIW’in kendisi de ödül aldı. Bu zamana kadar uluslararası arenada TIW’e 17 ödül takdim edildi. Bu özel ödüller, küresel etkinlik endüstrisini etkileyen bir başarı hikayesi olarak görülüyor. Bu yıl TIW’de ayrıca 25 panel, 9 masterclass, 2 atölye, 2 hackathon ve bir çalıştay gerçekleştirilecek.

LEAD Network Türkiye’den kadın liderliği için güçlü bir adım

featured
1 The Tech Summit 2025: Yapay zeka ile güçlendirilmiş gelecek nasıl olacak?
The Tech Summit 2025: Yapay zeka ile güçlendirilmiş gelecek nasıl olacak?
2 İş dünyasında haftanın atamaları (1-7 Kasım)
İş dünyasında haftanın atamaları (1-7 Kasım)
3 Asgari ücret 2026'da ne kadar olacak?
Asgari ücret 2026’da ne kadar olacak?
4 Mavi yaka çalışan profili değişiyor: Üniversiteli oranı yükselişte
Mavi yaka çalışan profili değişiyor: Üniversiteli oranı yükselişte
5 Z kuşağı için "uzaktan çalışmak" yüksek maaştan daha değerli
Z kuşağı için “uzaktan çalışmak” yüksek maaştan daha değerli
Güncel Haberler
İş dünyasında haftanın atamaları (8-14 Kasım)
İş dünyasında haftanın atamaları (8-14 Kasım)
TELE1’den ayrılan ekipten yeni girişim: TELE2 Haber yola çıkıyor
TELE1’den ayrılan ekipten yeni girişim: TELE2 Haber yola çıkıyor
Sosyal medyanın etkileşimi en yüksek influencer’ları!
Sosyal medyanın etkileşimi en yüksek influencer’ları!
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

ChatGPT'de mesajlaşma dönemi başlıyor: “Calpico” kod adlı özellik yolda
Haberler
ChatGPT’de mesajlaşma dönemi başlıyor: “Calpico” kod adlı özellik yolda
Sena Tufan
14 Ekim 2025
O şarkı artık Spotify'ınızda çalmayacak!
Haberler
O şarkı artık Spotify’ınızda çalmayacak!
İrem Alimoğlu
3 Ekim 2025
Türkiye'nin keyif markaları
Haberler
Türkiye’nin keyif markaları
Nafizcan Önder
4 hafta önce
Google arama trendlerine göre “ders çalışmak için yapay zeka” aramaları yüzde 180 arttı
Haberler
Google arama trendlerine göre “ders çalışmak için yapay zeka” aramaları yüzde 180 arttı
Sena Tufan
20 Eylül 2025
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2025 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.