
Trendyol’da yaz rüzgarı: Plaj ürünleri ve klimalara yoğun talep
Türkiye’nin önde gelen e-ticaret platformu Trendyol, yaz aylarında tüketicilerin en çok tercih ettiği ürünleri açıkladı. Haziran-Ağustos döneminde plaj ürünlerinde yüzde bin 500’e varan, klima siparişlerinde ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 70’in üzerinde artış görüldü.
Yazın gelmesiyle birlikte Trendyol’da elbise, sandalet, terlik, şort, mayo, güneş kremi ve iklimlendirme ürünleri (klima, vantilatör) en çok talep gören kategoriler arasında yer aldı. Haziran öncesi üç ayın ortalamasıyla karşılaştırıldığında vantilatör satışları yüzde 500’ün üzerinde yükseldi. Ayrıca pareo, deniz ayakkabısı ve plaj çantası gibi yaz sezonuna özgü ürünlere olan ilgi yüzde bin 500’ün üzerinde arttı.
Geçen yıla göre en yüksek artışlar ise yüzde 27 ile anne, bebek ve çocuk kategorilerinde kaydedildi. Bu kategorileri otomobil ve motosiklet, hobi ve eğlence ile giyim, kozmetik ve kişisel bakım takip etti.
Yaz döneminde öne çıkan ürünler arasında tekli elektrikli ocak, uydu alıcılı akıllı televizyon ve 12 bin BTU kapasiteli klimalar bulunuyor. Televizyon ve beyaz eşya siparişleri geçen yılki seviyeleri korurken, klima taleplerinde ciddi bir artış yaşandı.