28 Nisan Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
TikTok'un ABD adresi Oracle oldu!
Haberler

TikTok’un ABD adresi Oracle oldu!

Duygu Su Ocakoğlu
15 Eylül 2020
2 dk okuma

Haftalardır heyecanla takip ettiğimiz ve TikTok’un ABD operasyonlarının ahvaline dair fikir yürüttüğümüz süreç sonuçlandı. 15 Eylül’e kadar Başkan Trump’ın kararıyla ABD’den çıkması beklenen TikTok’a Oracle sahip çıktı! ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin’in Oracle’ın TikTok’u satın aldığını belirttiği açıklamasını onaylayan Oracle, TikTok’un “güvenilir bir teknoloji sağlayıcısı” olduğunu belirtti.

Steven Mnuchin, CNBC’ye verdiği röportajda, ABD yönetiminin bu hafta içinde söz konusu işlemi gözden geçirmeyi planladığını belirtti; “Biz sadece bizim açımızdan, kodun güveni, Amerikan halkının verilerinin güveni ve telefon bilgilerinin güveni açısından emin olmak durumundayız. Teknik ekibimiz Oracle ile yapılacak bir sonraki müzakereleri dört gözle bekliyor”.

Son söz Trump’ta!

Steven Mnuchin, ABD yönetiminin Microsoft veya Oracle’in TikTok’un ABD operasyonlarını satın alması konusunda tam güvene sahip olduğunu dile getirdi. Ancak Microsoft’un çıkışıyla birlikte Steven Mnuchin, ABD Hazine Bakanlığı ve ABD Yabancı Yatırım Komitesi’nin öncelikle Oracle ile TikTok arasındaki iş birliği planını değerlendirip önerilerin Başkan Trump’a sunulup ardından onunla bir değerlendirmenin daha yapılacağını ifade etti.

AXIOS’ta yer alan habere göre, söz konusu anlaşmada Oracle ulusal güvenlik sorunlarını ele alıyor olacak. Steven Mnuchin, iki taraf arasındaki iş birliği planının TikTok’u ABD merkezli bir şirkete dönüştürmeyi ve 20 bin yeni istihdam getirmeyi de içerdiğini açıkladı. Medyada yer alan haberlere göre, söz konusu iş birliği, Apple ve China Cloud Guizhou şirketi arasındaki ‘veri uyumu’ iş birliğine benziyor.

Diğer yandan, South China Morning Post’ta önceki gün yer alan haberde, TikTok’un algoritma kaynak kodunu Amerikalı alıcılara satmayacağını ancak TikTok’un ABD teknolojik ekibinin yeni algoritmalar geliştirebileceği bildirildi. Çin, ağustos sonunda ihracat yasaklarına veya kısıtlamalarına tabi olan gözden geçirilmiş bir teknoloji kataloğu yayınladı. Bu, ByteDance’ın TikTok’un bir Amerikan şirketine satışına devam etmek için hükümetten bir lisans almak zorunda kalabileceği anlamına geliyor. VOA’da yer alan habere göre, Trump yönetimi ByteDance’in TikTok’un ABD operasyonlarını satması için son tarihi 20 Eylül olarak belirledi.

Çin geri çekilmiyor

Öte yandan Çin Dışişleri Bakanlığı, Çinli bir şirket olarak TikTok’un zorla satılmasına karşı çıktıklarını açıkladı. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin, dün TikTok’un Microsoft’a satılıp satılmayacağına dair soruya verdiği yanıtta, TikTok’un ABD’de karşılaştığı durumun “tipik bir hükümet zoruyla satış” işlemi olduğunu kaydetti.

Çinli sözcü Wang Wenbin, “adil ve eşit muamele ile ‘interneti temizleme’ söylemlerinde bulunan bazı Amerikalı siyasetçilerin, hiçbir kanıt sunamadan, ulusal güvenlik kavramını genelleştirip, devlet gücünü kötüye kullanarak, birtakım alanlarda üstünlük sahibi yabancı işletmelere baskı yaptığına” işaret etti.

ABD’li siyasetçilerin “zorbalığını ve ekonomik hegemonyacılığını yansıtan” bu olaya kararlılıkla karşı çıktıklarını vurgulayan sözcü, Çinli işletmelerin kendi meşru haklarını korumalarını desteklediklerini ve uluslararası ticaret ile ekonomi kurallarını savunmaya devam ettiklerini belirtti.
Kaynak: Çin Ulusal Radyosu

bytedance çin Oracle TikTok Trump
1 Sabancı Holding CEO’su CarrefourSA'yı neden sattıklarını açıkladı
Sabancı Holding CEO’su CarrefourSA’yı neden sattıklarını açıkladı
2 Araştırma: Türkiye’de evden çalışma talebi, uygulamanın üç katı
Araştırma: Türkiye’de evden çalışma talebi, uygulamanın üç katı
3 “Şiddet Varsa Reklam Yok” çıkışı sosyal medyada ne kadar konuşuldu?
“Şiddet Varsa Reklam Yok” çıkışı sosyal medyada ne kadar konuşuldu?
4 Drake’ten sıra dışı lansman: Albüm çıkış tarihi dev buz bloğunun içinden çıktı
Drake’ten sıra dışı lansman: Albüm çıkış tarihi dev buz bloğunun içinden çıktı
5 Türk halkı ABD/İsrail–İran savaşı hakkında ne düşünüyor, kimi destekliyor?
Türk halkı ABD/İsrail–İran savaşı hakkında ne düşünüyor, kimi destekliyor?
Güncel Haberler
n11’den 5 yılda 5 kat büyüme hedefi: 1 milyar dolarlık yatırım planı açıklandı
n11’den 5 yılda 5 kat büyüme hedefi: 1 milyar dolarlık yatırım planı açıklandı
Reklam Özdenetim Kurulu’nda yeni dönem: Başkanlığa Esra Tapban atandı
Reklam Özdenetim Kurulu’nda yeni dönem: Başkanlığa Esra Tapban atandı
İş dünyasında "sessiz evrim" ve "yıkıcı devrim" aynı anda yaşanıyor
İş dünyasında “sessiz evrim” ve “yıkıcı devrim” aynı anda yaşanıyor
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

İş dünyasında haftanın atamaları (21-27 Mart)
Haberler
İş dünyasında haftanın atamaları (21-27 Mart)
Nafizcan Önder
27 Mart 2026
n11’den 5 yılda 5 kat büyüme hedefi: 1 milyar dolarlık yatırım planı açıklandı
Haberler
n11’den 5 yılda 5 kat büyüme hedefi: 1 milyar dolarlık yatırım planı açıklandı
Marketing Türkiye
9 saat önce
İstanbulluların alışveriş rotası: Marka sadakati zayıflıyor, fiyat ön plana çıkıyor
Haberler
İstanbulluların alışveriş rotası: Marka sadakati zayıflıyor, fiyat ön plana çıkıyor
Gülben Dikmen
14 Şubat 2026
Bu sayıyı algoritmalar da öneriyor: Marketing Türkiye Şubat sayısı yayında!
Haberler
Bu sayıyı algoritmalar da öneriyor: Marketing Türkiye Şubat sayısı yayında!
Nafizcan Önder
2 Şubat 2026
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.