7 Mart Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Haberler

TEB’ten giyilebilir teknolojilere yönelik uygulama

Marketing Türkiye
19 Nisan 2014
2 dk okuma

Google Glass için Türkiye’de ilk finansal uygulamayı geliştiren Türk Ekonomi Bankası (TEB), yakın dönemde Türkiye pazarında da satışa çıkacak olan Samsung Gear 2 ve Gear 2 Neo modelleri için de Türkiye’nin ilk finansal uygulamasını geliştirdi. 

Tüm işlemlerin sesli komutlar, hareket algılayıcılar ve dokunmatik alandaki parmak hareketleriyle yönetildiği Google Glass için geliştirilen CEPTETEB uygulaması da bu özellikleri barındırıyor. Türkiye’nin ilk finansal uygulaması olan TEB Google Glass ile kullanıcılar bulundukları yere en yakın TEB ATM/Şube lokasyonlarına ve güncel kredi kartı kampanyası bilgilerine Google Glass’larının ekranlarından ulaşabilecekler. Önümüzdeki dönemde de TEB müşterilerinin sadece Google Glass’larını kullanarak TEB ATM’lerinden kartsız para çekmelerinin sağlanması planlanıyor. Ayrıca, TEB müşterilerinin Google Glass’larından güncel kredi kartı ve varlık bilgilerine ulaşmasıyla müşteri deneyimi de çok farklı bir noktaya taşınacak.

TEB, yakın dönemde Türkiye pazarında da satışa çıkması beklenen, dokunmatik ekranı  ile yönetilen, fotoğraf çekebilen, telefon üzerinden görüşme gerçekleştirmeye olanak sağlayan akıllı saat Samsung Gear 2 ve Gear 2 Neo modelleri için Türkiye’nin ilk finansal uygulamasını geliştirdi. Geliştirmesi tamamlanan uygulamanın hizmete sunulmasıyla kullanıcılar döviz, BIST, altın gibi piyasa bilgilerini takip edebilmenin yanı sıra akıllı saatleri üzerinden TEB Telefon Şubesi’ni de anında arayabilecek.
 
“Giyilebilir teknoloji yatırımlarımıza devam ediyoruz”

TEB Bireysel ve Özel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi, konuyla ilgili olarak, gelişen teknoloji ve değişen müşteri davranışlarını göz önüne aldıklarında artık mobil bankacılığı ana kanallardan biri olarak gördüklerini ifade etti. Yakın gelecekte akıllı saat ve gözlükler başta olmak üzere giyilebilir teknolojilerin günlük hayatımızda daha fazla yer alacağını belirten Mendi şunları kaydetti: “Bu yıl dünya çapında 50 milyon giyilebilir ürünün satılacağını ve bu rakamın 2018 yılında yaklaşık 500 milyona ulaşacağını öngörüyoruz. TEB olarak, stratejik önem verdiğimiz mobil bankacılık alanında başta Google Glass akıllı gözlük ve Samsung Gear 2 akıllı saat olmak üzere farklı platformlar ve servislerle giyilebilir teknoloji yatırımlarına devam ediyoruz. Teknolojiyi hizmete dönüştüren öncü banka anlayışıyla geliştirdiğimiz yenilikçi fikirlerle mobil bankacılık sektörüne değer katmayı, yeni devreye alınan her fonksiyon ve üründe müşteriler açısından en kolay ve pratik çözümleri sunmayı sürdüreceğiz.”
 
 

1 Yapay zeka beyaz yakanın “süper gücü”ne dönüşüyor
Yapay zeka beyaz yakanın “süper gücü”ne dönüşüyor
2 Savaşın gölgesinde iletişim: Pazarlama dünyası nasıl pozisyon almalı?
Savaşın gölgesinde iletişim: Pazarlama dünyası nasıl pozisyon almalı?
3 Şubat ayının en çok izlenen gazetecileri
Şubat ayının en çok izlenen gazetecileri
4 Ekonomiye pati değdi: Pet ürünleri pazarı büyüyor...
Ekonomiye pati değdi: Pet ürünleri pazarı büyüyor…
5 Yılın trendi: Topluluk yönetimi
Yılın trendi: Topluluk yönetimi
Güncel Haberler
Teknoloji şirketleri için öne çıkan 10 fırsat...
Teknoloji şirketleri için öne çıkan 10 fırsat…
İş dünyasında “pink-washing” alarmı: Söylem ve eylem uyuşmuyor
İş dünyasında “pink-washing” alarmı: Söylem ve eylem uyuşmuyor
Yapay zeka çağında "insan dokunuşu"
Yapay zeka çağında “insan dokunuşu”
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

2026’da öne çıkacak yeni seyahat akımları...
Haberler
2026’da öne çıkacak yeni seyahat akımları…
İrem Alimoğlu
11 Ocak 2026
Royal Canin’den sahte mamaya karşı QR kodlu çözüm
Haberler
Royal Canin’den sahte mamaya karşı QR kodlu çözüm
Nafizcan Önder
26 Ocak 2026
Vergi Denetim Kurulu’ndan influencer’lara net mesaj: Risk odaklı dönem başladı
Haberler
Vergi Denetim Kurulu’ndan influencer’lara net mesaj: Risk odaklı dönem başladı
Marketing Türkiye
24 Ocak 2026
“Tünelin ucunda ışık var” diyen CEO’ların sayısı azalıyor
Haberler
“Tünelin ucunda ışık var” diyen CEO’ların sayısı azalıyor
Nafizcan Önder
25 Ocak 2026
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.