30 Nisan Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
TBWAIstanbul’a yeni CEO
Haberler

TBWA\Istanbul’a yeni CEO

Marketing Türkiye
23 Kasım 2018
2 dk okuma

TBWA\Istanbul’un sürdürülebilir başarısında büyük pay sahibi olan Genel Müdürü CEO’luğa terfi etti.

TBWA\Istanbul’un Genel Müdürü Burcu Kayımtu  Grup CEO’luğuna yükseldi. Kayımtu yeni pozisyonunda ajansın CCO’su İlkay Gürpınar ve CSO’su Toygun Yılmazer’le yakından çalışmaya devam edecek ve TBWA\Worldwide International Başkanı Cem Topçuoğlu’na doğrudan bağlı olacak.

Yeni unvanı duyurulan Kayımtu geçen hafta New York’ta Stevie Awards-Women in Business Awards’da EMEA Yılın Kadın Yöneticisi (Female Executive of the Year / EMEA) seçildi ve yetenek gelişimi, cinsiyet eşitliği ve sosyal değişim konularındaki inovatif geliştirme yöntemleri konularındaki başarıları takdirle ödüllendirildi. Kayımtu ayrıca Reklamcılık, Pazarlama ve Halkla İlişkiler alanlarındaki etkisiyle Female Executive of the Year in Business Services (Sektörde Yılın Kadın Yöneticisi) Gümüş Ödülü ile Woman of the Year (Yılın Kadını) Gümüş’ü ve Most Innovative Woman of the Year (Yılın En Yenilikçi Kadını) Bronz’unun da sahibi oldu.

‘‘TBWA Grup Istanbul CEO’su olmak ve bunu geçen hafta aldığım Women in Business Ödülleri’yle birlikte kutlamak bir gurur’’ diyen Kayımtu, sözlerine şöyle devam etti: “TBWA’de, inovasyonu, yaratıcılığı ve ölçülebilir başarıyı müşterilerimiz ve kendimiz için en büyük öncelik olarak görüyoruz. Bu temel değerlerle hareket edebileceğim, hem Türkiye reklam sektöründe hem de uluslararası platformlarda yeni çalışma sistemlerine ve yetenek yönetimine şekil vereceğimiz bir dönem olmasını diliyorum. Tüm ekip arkadaşlarımla birlikte içinde yaşadığımız kültürde pozitif değişiklikler yapmak ve bunu yaparken sosyal fayda sağlamaya odaklanmak en büyük amacım.”

Kayımtu müşteri ilişkilerinde işe başladıktan 10 yıl sonra, 30 yaşında Genel Müdürlük’e yükseldiği  TBWA\Istanbul’a 2002 yılında katıldı. O zamandan itibaren ajansın birçok uluslararası ve yerel başarılarına ortak oldu.

Şu anda Reklamcılık Derneği Yönetim Kurulu yönetiminde yer alan Kayımtu, Türkiye’nin ‘’Woman to Watch/Women Making a Difference / 2015’’ listesinde 13 profesyonel kadını arasında yer aldı ve “Inspiring Woman of the Year- 2017” seçildi.

Kayımtu aynı zamanda sektörde cinsiyet eşitliğine yönelik çalışmalara da katılıp TBWA’in Take the Lead Programı’nın bir parçası olarak liderlik pozisyonlarında kadınların sayısının 2020 yılında uluslararası kapsamda %20 oranında yükselmesini amaçlayan birçok girişimde bulundu. TBWA\For Good, Kayımtu’nun liderliği altında 2015’te Türkiye’de lansman yaptı ve 2018 yılında UNDP ile Sosyal Fayda Zirvesi’ni hayata geçirdi. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), sivil toplum örgütlerini, Support-to-Life ve UNICEF ile ortak projeleri geliştirmeye devam ediyor.

Burcu Kayımtu’nun CEO’luğa terfisi ile ilgili olarak TBWA\Worldwide International Başkanı Cem Topçuoğlu “Burcu, kariyeri boyunca özverili çalışmasıyla dikkat çekti. TBWA\Istanbul müşterileriyle daima sağlam ve sürdürülebilir ilişkiler kurup ekibiyle birlikte markaların büyüme hedeflerini hep bir üst seviyeye taşıdı. Türk reklam sektörünü ileri taşımak için azimle çalıştı ve çalışmaya devam ediyor. O, gerçek bir takım oyuncusu. İlkay (CCO) ve Toygun’la (CSO) bir arada, son beş yılda TBWA\Istanbul’u Türkiye reklam pazarının zirvesinde tutmayı başardı. Hakimiyet alanını geliştiren Burcu, öngörüsü ve gayreti sayesinde ajansın dijital kapasitesini, etkinlik alanlarını geliştirdi. Gruba kazandırdığı yeni üst seviye yetenekle de 2017-2018 yıllarında büyük bir değişimi gerçekleştirdi. Daha nice başarılı işlere imza atacağına yürekten inanıyorum. Burcu’nun gelişmesini izlemekten ve TBWA network’ündeki en güçlü ajanslarımızdan birine liderlik edecek olmasından dolayı heyecan duyuyorum’’ dedi.

1 Yapay zeka rüzgarı milyarder sayısını katlayacak
Yapay zeka rüzgarı milyarder sayısını katlayacak
2 Nike yeniden yapılanma kapsamında 1400 çalışanıyla yollarını ayırmaya hazırlanıyor
Nike yeniden yapılanma kapsamında 1400 çalışanıyla yollarını ayırmaya hazırlanıyor
3 FIFA ile YouTube anlaştı: Dünya Kupası'nın merkez üssü artık YouTube olacak...
FIFA ile YouTube anlaştı: Dünya Kupası’nın merkez üssü artık YouTube olacak…
4 Teknoloji devleri için “haber vergisi” dönemi başlıyor
Teknoloji devleri için “haber vergisi” dönemi başlıyor
5 Köklü marka olmak için "tarihi" olmak yeter mi?
Köklü marka olmak için “tarihi” olmak yeter mi?
Güncel Haberler
Dijital pazarlamanın görünmeyen dinamikleri: Kimlik, sürdürülebilirlik ve yapay zeka
Dijital pazarlamanın görünmeyen dinamikleri: Kimlik, sürdürülebilirlik ve yapay zeka
Liderler için "veriye doğru soruyu sorma çağı" başladı
Liderler için “veriye doğru soruyu sorma çağı” başladı
Yapay zeka felaketi: 9 saniyede tüm veritabanını sildi
Yapay zeka felaketi: 9 saniyede tüm veritabanını sildi
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Bir kahve, bir gelecek: "Çekirdek"ten eğitimde fırsat eşitliği
Sürdürülebilirlik
Bir kahve, bir gelecek: “Çekirdek”ten eğitimde fırsat eşitliği
Nafizcan Önder
2 gün önce
Karaca’dan kapsayıcı tasarım hamlesi: “Karaca For All” koleksiyonu için Galataport’ta dikkat çeken konumlandırma
Haberler
Karaca’dan kapsayıcı tasarım hamlesi: “Karaca For All” koleksiyonu için Galataport’ta dikkat çeken konumlandırma
Sena Tufan
1 hafta önce
Türk oyun şirketi 1 milyar doları aşan değerlemeyle satıldı
Haberler
Türk oyun şirketi 1 milyar doları aşan değerlemeyle satıldı
Gülben Dikmen
20 Şubat 2026
Medyada yapay zeka alarmı: Verimliliği artırırken güveni azaltıyor!
Haberler
Medyada yapay zeka alarmı: Verimliliği artırırken güveni azaltıyor!
Nafizcan Önder
4 hafta önce
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.