24 Şubat Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Subway 9,6 milyar dolara satıldı | Son 24 saatin gündemi
Haberler

Subway 9,6 milyar dolara satıldı | Son 24 saatin gündemi

Marketing Türkiye
25 Ağustos 2023
3 dk okuma
Subway 9,6 milyar dolara satıldı | Son 24 saatin gündemi

Roark Capital, Subway’i satın aldığını duyurdu. .

Subway ve Roark Capital satınalma bedelini açıklamadı ancak The Wall Street Journal firmanın nihai teklifinin yaklaşık 9,6 milyar dolar olduğunu belirtti. Aranan fiyat 10 milyar dolardı ve teklif veren diğer şirketler arasında TDR Capital ve Sycamore Partners da vardı.

Subway CEO’su John Chidsey Journal’a, Roark’un Subway’i portföyünde ayrı bir varlık olarak tutmayı planladığını söyledi.

1965 yılında Fred DeLuca ve Peter Buck tarafından kurulan Subway, Connecticut’taki tek bir sandviç dükkanından küresel bir restoran devine dönüşmüştü.

Gamescom’da “yaş lisansı” krizi…

Dünyanın en büyük oyun etkinliklerinden biri olan Gamescom, geride bıraktığımız gün Almanya’nın Köln şehrinde başladı. Hem tüm oyun dünyasını bir araya getiren hem de yeni oyunların oyunseverlerle buluşmasını sağlayan etkinlik, 27 Ağustos’a kadar sürecek.

Etkinlikte tüm dünyadan oyun geliştiricilerinin katıldığı gibi elbette ülkemizden de temsilciler stantlarını kurmuştu. Ancak Stratera Games Kurucusu Dora Özsoy’un sosyal medya paylaşımıyla birlikte etkinliğin Türkiye standı için büyük bir kriz yaşadığı öğrenildi.

Türkiye’den oyunlara yaş lisansı alınmamış.

Heyet gelip bütün ekranları, materyalleri kapattırmış.

Türkiye alanından oyunlar olarak, logolarımız hariç hiç bi şey gösteremiyoruz. pic.twitter.com/0JgbVFQDKh

— Dora Özsoy (@DoraOzsoy) August 24, 2023

Özsoy’un paylaşımına göre Türkiye’den oyunlar için yaş lisansı alınmaması nedeniyle etkinlik yetkilileri bütün ekranları ve materyalleri kapattırmış. Hal böyle olunca Türkiye’den etkinliğe katılan geliştiriciler, stantlarında oyunlarını göstermedi.

Özsoy X üzerinden yaptığı açıklamalarına konuya ilişkin olarak 1 ay öncesinde uyarıda bulunduğu WhatsApp mesajını da ekledi.

Google, Instagram’ın hikaye özelliğini arama sonuçlarına uyarlıyor

Bir Google kullanıcısı (@AssembleDebug) tesadüfen keşfettiği Google Hikaye özelliğine dair ekran görüntülerini X’te paylaştı. Son zamanlarda yaratıcılığın, görselleştirmenin ve etkileşimi artırmanın yollarını arayan Google, yeni özellikle birlikte kullanıcılarının hikaye benzeri bir formatta metin, resim veya çıkartma paylaşmalarına olanak sunacak.

Google seems to be working on adding a simple story publishing tool in the Google app.

I don't have much information about this, the only relevant and similar thing I could find was "Web Stories". #Google #Android pic.twitter.com/4PAWa2y4M5

— AssembleDebug (@AssembleDebug) August 21, 2023

Kullanıcılar Google uygulamasını varsayılan tarayıcısında görüntülerken yorum yapabilecek ve her yorum (denetleneceğini varsayıyoruz) herkes tarafından görülebilecek. Ayrıca, diğer kullanıcılar tarafından bırakılan notu beğenme veya kalp atma seçeneği de olacak; profil fotoğrafı ve isim gibi bilgiler de ziyaretçiler tarafından görülebilecek.

Bununla birlikte söz konusu özellik Arama’da görünen her sayfada, özellikle de tıbbi bilgiler içeren, pornografik veya şiddet içerikli sayfalarda kullanılamayacak.

Kaynak: Android Police

C Level Club GalataportBizTalks serisinin odağında “insan” var

Subway 9,6 milyar dolara satıldı | Son 24 saatin gündemi

Pazarlama profesyonellerini farklı konseptlerle bir araya getiren C Level Club x GalataportBizTalks serisinin beşinci buluşmasına D&R ev sahipliği yaptı. Buluşmanın gündeminde biyolog ve sinirbilim uzmanı Sinan Canan’ın son kitabı “IFA: İnsanın Fabrika Ayarları” vardı. Canan, pazarlama sektörünü “Konu insan iken, bilim de bu kadar açık ve net bir araçken bu kadar anlaşmazlık nereden geliyor?” sorusunu anlamlandırma yolculuğuna davet etti.

Kadınlar indirim marketlerini yakın takibe aldı

Subway 9,6 milyar dolara satıldı | Son 24 saatin gündemi

Enflasyonist ortamın tüm kategorilerde satın alma tercihlerini ve tasarruf alışkanlıklarını değiştirmesi sürpriz değil elbette… Ancak söz konusu mutfak alışverişi olduğunda enflasyonun etkisi daha da artıyor, sofraların tadı kaçıyor… Kemerler sıkıldıkça öğün sayısı da yemeğin tabaklardaki hacmi de sofraların rengi de değişiyor… Tüm bu değişimin net bir fotoğrafını çekiyor Marketing Türkiye adına YouGov’un gerçekleştirdiği “Enflasyonun Mutfak Alışverişine Etkileri” araştırması. Çalışmanın sonuçları özellikle kadınların fiyatları karşılaştırarak en ucuzu bulmaya ayırdığı eforun arttığını alışveriş listelerinin private label ürünlerinin hakimiyetine girdiğini gösteriyor.

featured
1 Ali Atay: Yetersiz insan olmak bana komik geliyor
Ali Atay: Yetersiz insan olmak bana komik geliyor
2 Yapay zekanın gözüne girme rehberi
Yapay zekanın gözüne girme rehberi
3 Birbirine en çok yakışan markalar
Birbirine en çok yakışan markalar
4 Terk edilmiş maymuna IKEA kucak açtı
Terk edilmiş maymuna IKEA kucak açtı
5 Google'ın yeni telefonu Pixel 10a tanıtıldı
Google’ın yeni telefonu Pixel 10a tanıtıldı
Güncel Haberler
Brandverse Awards 10. yılında jüri heyecanını Antalya’ya taşıyor!
Brandverse Awards 10. yılında jüri heyecanını Antalya’ya taşıyor!
BAFTA gecesinde Hollywood yıldızları pladis atıştırmalıkları yedi
BAFTA gecesinde Hollywood yıldızları pladis atıştırmalıkları yedi
Dünyanın ilk dijital ikinci el mağazası Roblox'ta açıldı!
Dünyanın ilk dijital ikinci el mağazası Roblox’ta açıldı!
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

WhatsApp’tan ebeveynlere yeni güvenlik kalkanı: Ebeveyn denetimi ve kullanıcı adı dönemi
Haberler
WhatsApp’tan ebeveynlere yeni güvenlik kalkanı: Ebeveyn denetimi ve kullanıcı adı dönemi
Nafizcan Önder
12 Ocak 2026
TikTok Next 2026: Pasif tüketim bitti, duygusal ve seçici etkileşim dönemi başlıyor
Haberler
TikTok Next 2026: Pasif tüketim bitti, duygusal ve seçici etkileşim dönemi başlıyor
Sena Tufan
1 gün önce
Hepsiburada, 2030’a kadar 120 bin girişimci kadını e-ticarete kazandıracak
Haberler
Hepsiburada, 2030’a kadar 120 bin girişimci kadını e-ticarete kazandıracak
Marketing Türkiye
18 Aralık 2025
Gerety Awards 2026 jürisi açıklandı: Türkiye’yi Nilgün Burcu Özdemir temsil edecek...
Haberler
Gerety Awards 2026 jürisi açıklandı: Türkiye’yi Nilgün Burcu Özdemir temsil edecek…
İrem Alimoğlu
9 Aralık 2025
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.