26 Kasım Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Geçtiğimiz ay sosyal medyayı en iyi kullanan markalar açıklandı
Haberler

Geçtiğimiz ay sosyal medyayı en iyi kullanan markalar açıklandı

Marketing Türkiye
9 Şubat 2020
2 dk okuma

Türkiye’de binlerce marka, tüketicilere ulaşmak için sosyal medyanın gücünü kullanırken, bu markaların sosyal medya performansı da ayrı bir merak konusu. Sosyal medya marka endeksi SocialBrands, her ay açıkladığı sıralamayla bu sorunun yanıtını veriyor. Markaların sosyal medya performansını istatistiksel verilere göre tarafsız olarak değerlendiren SocialBrands, Ocak ayının sonuçlarını açıkladı.

1-31 Ocak dönemine ait verilere göre English Home, gösterdiği etkili sosyal medya performansıyla SocialBrands Ocak ayı Top100 listesinin zirvesinde yer aldı. Takipçilerinden yüksek etkileşim toplayan English Home, Ocak ayının en başarılı markası oldu.

Netflix’in takipçileriyle kurduğu güçlü bağ, iletilerindeki etkileşimi yüksek tutarken, dizi ve filmler hakkında ürettiği eğlenceli içerikler onu listenin en başarılı ikinci markası yaptı. Listede üçüncü sıradaki Madame Coco ise sosyal medyada düzenlediği ödüllü kampanyalarıyla ve ürün tanıtım içerikleriyle takipçilerinin ilgisini canlı tutmayı başardı.

Ocak ayında sosyal medyada en çok dikkat çeken paylaşımlar

Elazığ’da yaşanan deprem sosyal medyanın gündeminde büyük yer tuttu. Felaket sonrasında yurdun dört bir yanında yardım kampanyaları başlatılırken bu çağrıya sessiz kalmayan markalar sosyal medya takipçilerinden yoğun ilgi gördü. Kamil Koç ve Metro Turizm’in ücretsiz Elazığ seferleri düzenlemesi ve MNG Kargo’nun Elazığ’a giden yardımları ücretsiz gönderileceğini bildirmesi sosyal medya kullanıcıları tarafından destekle karşılandı.

Ayrıca, Koç Holding’in Mustafa Koç’un ölüm yıldönümü için hazırladığı video ve Burger King’in takımlar için özel hazırladığı taraftar menüleriyle ilgili içerikler yüksek etkileşime ulaştı.

SocialBrands, 48 bin marka hesabından 1 milyon 782 bin iletiyi inceledi

SocialBrands her ay olduğu gibi Ocak ayında da markaların performanslarını 30’dan fazla istatistiksel kritere göre değerlendirdi. Bu değerlendirmeler sırasında markalara ait 48 bin 654 hesaptan paylaşılan 1 milyon 782 bin ileti ve 1 milyar 417 milyon kullanıcı etkileşimi SocialBrands algoritması tarafından incelendi.

SocialBrands Ocak ayı listesinde ilk 10’da yer alan diğer markalar ise sırasıyla şöyle oldu: Ziraat Bankası, Türk Hava Yolları, İnci Akü, Zen Pırlanta, Nef, Re/Max Türkiye ve Baykar Savunma.

SocialBrands Veri Analitiği Ödülleri

Sosyal medyanın son bir yıllık performans sonuçlarını hep birlikte öğreneceğimiz SocialBrands Veri Analitiği Ödülleri, BoomSonar ve Marketing Türkiye iş birliği ile düzenlenen Social Media Awards Turkey’in ana bölümlerinden birini oluşturuyor. Yarışmanın başvuru gerektirmeyen bu bölümünde, 1 Mart 2019–1 Mart 2020 döneminin SocialBrands puanları incelenerek her kategorinin en başarılı markaları düzenlenen törende ödüllendiriliyor.

SocialBrands Veri Analitiği Ödülleri ve Social Media Awards Turkey hakkında detaylı bilgi için www.socialmediaawardsturkey.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

1 The TECH Summit'e kayıtlar başladı! Geleceği deneyimlemeye hazır mısınız?
The TECH Summit’e kayıtlar başladı! Geleceği deneyimlemeye hazır mısınız?
2 YouTube’un en çok izlenen “çocuk kanalları”
YouTube’un en çok izlenen “çocuk kanalları”
3 3 gün, 58 farklı oturum, 84 konuşmacı ve eşsiz bir deneyim... İşte The TECH Summit 2025'in programı!
3 gün, 58 farklı oturum, 84 konuşmacı ve eşsiz bir deneyim… İşte The TECH Summit 2025’in programı!
4 Beymen Tersane-Galleries of Luxury kapılarını açtı!
Beymen Tersane-Galleries of Luxury kapılarını açtı!
5 “Tam istediğin gibi” bir ödeme deneyimi: Tami 1 yaşında!
“Tam istediğin gibi” bir ödeme deneyimi: Tami 1 yaşında!
Güncel Haberler
Epica Awards 2025'in kısa listeleri belli oldu: Türkiye'den 3 iş 6 kategoride finale kaldı...
Epica Awards 2025’in kısa listeleri belli oldu: Türkiye’den 3 iş 6 kategoride finale kaldı…
Black Friday'de en çok ne satılıyor?
Black Friday’de en çok ne satılıyor?
Zenginler Norveç’ten kaçıyor! Peki neden?
Zenginler Norveç’ten kaçıyor! Peki neden?
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Marketing Türkiye C Level Club üyeleri, kadim halkların izinde Rize’nin gizemli topraklarını keşfetti
Haberler
Marketing Türkiye C Level Club üyeleri, kadim halkların izinde Rize’nin gizemli topraklarını keşfetti
Marketing Türkiye
21 Ekim 2025
Z kuşağı, "doomscrolling"i azaltıyor; markalarla gerçek hayatta buluşuyor
Haberler
Z kuşağı, “doomscrolling”i azaltıyor; markalarla gerçek hayatta buluşuyor
İrem Alimoğlu
4 hafta önce
Meta Connect 2025’te strateji net: Sürekli bağlılık dönemi başlıyor
Haberler
Meta Connect 2025’te strateji net: Sürekli bağlılık dönemi başlıyor
Nafizcan Önder
18 Eylül 2025
Yapay zekayı geliştirenler, yakınlarına "uzak durun" diyor!
Haberler
Yapay zekayı geliştirenler, yakınlarına “uzak durun” diyor!
İrem Alimoğlu
3 saat önce
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2025 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.