
Star ve Güneş son baskısını yaptı
Ekonomik darboğaz içinde olan TürkMedya, Star ve Güneş gazetelerini kapatmaya karar verdi. Güneş, Akşam gazetesinin içinde bir ek olarak devam edecek.
TürkMedya Grubu’na ait olan Star ve Güneş gazeteleri bugün son kez basıldı. Bundan böyle Güneş, Akşam gazetesinin içerisinde 4 sayfalık bir ek olarak ticari yaşamını sürdürecek. 1999 yılında yayın hayatına başlayan ve farklı medya grupları bünyesinde yayınlarını sürdüren Star gazetesi, “Kağıda veda ediyoruz artık 24 saat sizlerleyiz” manşetiyle veda etti ve yayınlarına star.com.tr’de devam edeceğini duyurdu.
TürkMedya Grubu, Star ve Güneş gazetelerinin yanı sıra 360 TV ve 24 TV isimli televizyon kanallarına da sahip. Krizin patlak vermesiyle birlikte de TürkMedya yetkilileri, pek çok isimle yolları ayırmış, Star Matbaası ve Akşam Life eklerini de kapatmıştı. Alınan son kararla birlikte Güneş ve Star gazetelerinin kapanacağı da netleşmiş oldu.
Albayrak: “Star bitmiyor, yeniden doğuyor”
Star Gazete Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak bugünkü köşesinde gazetenin yeni yol haritasını yazdı. “Türkiye’nin yürüttüğü ‘yeni tip istiklâl mücadelesi’ne” ölümüne katkı verdikleri düşüncesini dile getiren Albayrak, “Bundan sonra günün her anında beraberiz ve bizi böyle daha çok seveceksiniz. Onun için, günlerdir ‘Star’dan kurtuluyoruz’ diye elini ovuşturan şer yelpazesinin hevesi kursağında kalacak. Çünkü Star bitmiyor, yeniden doğuyor” ifadesini kullandı.
Albayrak, “ Özgün içerik, kaliteli haber ve isabetli yorum ihtiva eden mecralar, istismarcıların tasallutundan kurtulacak ve kalitenin; karşılık bulduğu dönem mutlaka başlayacaktır. İşte o zaman, Star gibi habercilik derinliğine ve kültürüne sahip mecralar açık ara önde olacaktır” görüşünü savundu.