24 Temmuz Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Haberler

Şirketlerin yüzde 83’ü siber tehditlere hazır değil

Marketing Türkiye
1 Nisan 2014
2 dk okuma

Şirketlerin yönetim kurulu ve icra kurulu üyeleriyle yapılan “Yöneticiler Siber Tehditlere Hazır Mı?” konulu araştırmanın sonuçları açıklandı. Economist Intelligence Unit ve Arbor Networks iş birliğiyle gerçekleştirilen araştırmaya göre, katılımcıların yüzde 77’si son iki yıl içinde bir siber tehditle karşı karşıya kaldı, bunların yüzde 38’inin bir müdahale planı yoktu. En sık karşılaşılan olaylar ise yüzde 28,6 ile kazaen veri kaybı, yüzde 26,7 ile çalışan kaynaklı veri kaybı, yüzde 18,1 ile çalışanın nitelikli veri hırsızlığı olarak sıralanıyor. Tüm bunlar yüzde 45,8 oranında rutin denetimler sırasında anlaşılırken, otomatik algılama sistemlerinin uyarısı ile fark edilen siber olayların oranı yüzde 34,7 olarak tespit edildi.

Kurumlar ve servis sağlayıcıları için online hizmetleri engelleme amaçlı saldırılar (DDoS saldırıları) ve siber tehditlere karşı gelişmiş koruma çözümleri sunan Arbor Networks, Economist Intelligence Unit ile iş birliğinde 2014’te gerçekleştirilen “Yöneticiler Siber Tehditlere Hazır Mı?” konulu araştırmanın sonuçlarını açıkladı. Kuzey Amerika, Avrupa, Asya Pasifik bölgesinden, 19 sektörü temsilen yönetim kurulu ya da icra kurulu üyesi konumundaki 360 üst düzey yöneticinin katılımıyla gerçekleştirilen araştırma, çarpıcı rakamlar ortaya koydu.

Araştırmaya göre dünya genelindeki işletmelerin yalnızca yüzde 17’si bir siber tehdide karşı tamamen hazır. Bir müdahale planı bulunan bu işletmeler, süreci tipik olarak BT departmanları aracılığıyla yönetiyor; yine de çoğu bilişim hukukçuları, adli bilişim uzmanları ve emniyet güçlerinden de yararlanıyor. İşletme liderlerinin yüzde 41’i potansiyel tehditlerin daha net şekilde tespit edilmesinin, kendilerini daha iyi hazırlamalarına yardımcı olacağını düşünüyor.

Siber güvenliğin itibara etkisi büyük

Araştırmaya katılan üst düzey yöneticilerin üçte ikisi bir siber güvenlik tehdidi karşısında etkin şekilde pozisyon almanın şirketlerinin itibarını artırabileceğini söylüyor. Sonuçlar, güvenlik riskleri ve tehditlerine karşı kuruluşların yüzde 80’inin bir müdahale planı ve ekibi oluşturmayı hedeflediğini ortaya koydu. Bir başka önemli çıktı da, herhangi bir BT güvenliği sorunuyla karşılaşan şirketlerin, sorunla karşılaşmayan şirketlere oranla bir uzmandan destek alarak hazırlık yapma düşüncesinin iki misli arttığı oldu.

Araştırmaya katılanların yüzde 57’si yasal olarak bir zorunluluk olmadıkça BT güvenliğiyle ilgili sorunlarını kamuoyuna açıklamadıklarını ortaya koydu. Bu alandaki en iyi uygulamaların yaygınlaşması ve kendi müdahale yöntemlerini karşılaştırmak amacıyla bilgi paylaşımına açık olan şirketler ise ancak üçte bir oranında kaldı.

1 Zara'nın "ölüm pantolonu" sosyal medyada gündem oldu
Zara’nın “ölüm pantolonu” sosyal medyada gündem oldu
2 İş dünyasında haftanın atamaları (11-17 Temmuz)
İş dünyasında haftanın atamaları (11-17 Temmuz)
3 KPMG Raporu: Yapay zeka iklimi kurtarırken kendi enerji krizini mi yaratıyor?
KPMG Raporu: Yapay zeka iklimi kurtarırken kendi enerji krizini mi yaratıyor?
4 2026 FIFA Dünya Kupası'na damga vuran isimler: En çok konuşulan oyuncular açıklandı!
2026 FIFA Dünya Kupası’na damga vuran isimler: En çok konuşulan oyuncular açıklandı!
5 Türkiye'de yapay zeka hangi giyim markalarını öneriyor?
Türkiye’de yapay zeka hangi giyim markalarını öneriyor?
Güncel Haberler
Tahsildaroğlu peynirlerinde listeria tespit edildi: Bakanlık ilgili partiyi piyasadan toplattı
Tahsildaroğlu peynirlerinde listeria tespit edildi: Bakanlık ilgili partiyi piyasadan toplattı
120 İngiliz milyonerden hükümete çağrı: "Bizi daha fazla vergilendirin"
120 İngiliz milyonerden hükümete çağrı: “Bizi daha fazla vergilendirin”
Dijital yayıncılıkta yeni eşik: YouTube RTÜK denetimine girebilir
Dijital yayıncılıkta yeni eşik: YouTube RTÜK denetimine girebilir
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

İkonik markaların dönüşüm cesareti!
Haberler
İkonik markaların dönüşüm cesareti!
Nafizcan Önder
2 gün önce
İş dünyasında haftanın atamaları (13-26 Haziran)
Haberler
İş dünyasında haftanın atamaları (13-26 Haziran)
Nafizcan Önder
4 hafta önce
Volkswagen krizinde yeni perde: Alman hükümeti devrede
Haberler
Volkswagen krizinde yeni perde: Alman hükümeti devrede
Nafizcan Önder
3 hafta önce
İş dünyasında haftanın atamaları (23 Mayıs - 5 Haziran)
Haberler
İş dünyasında haftanın atamaları (23 Mayıs – 5 Haziran)
Nafizcan Önder
5 Haziran 2026
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.