8 Kasım Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Son on yılın en tehlikeli siber suç şebekesi çökertildi: İşte perde arkası...
Haberler

Son on yılın en tehlikeli siber suç şebekesi çökertildi: İşte perde arkası…

Marketing Türkiye
25 Ağustos 2021
2 dk okuma

Kaspersky’nin belgesel yapım birimi Tomorrow Unlocked, hacker: HUNTER dizisi ‘Emotet vs The World Police’in son bölümünü yayınladı. Film, son on yılın en tehlikeli botnetlerinden biri olan siber suç hizmeti Emotet’in kaldırılmasıyla sonuçlanan uluslararası operasyonun ayrıntılarını ortaya koyuyor. Hacker:HUNTER gerçek siber suç serisinin beşinci bölümü olan belgesel, Tomorrow Unlocked’ın YouTube kanalında gösterildi…

Film, Almanya, Hollanda ve Ukrayna’daki savcıların ve polis memurlarının gözünden, uluslararası polis iş birliğinin olağanüstü bir siber suç işini nasıl çökerttiğini anlatıyor. Ayrıca uluslararası alanda tanınmış siber güvenlik araştırmacıları konuya kendi geniş bir bakış açılarını ekleyerek Emotet’ten sonra neler olabileceğini tahmin etmeye çalışıyor. Belgeseldeki bir araştırmacı operasyonu özetlerken “Polis bu suçluları durdurabildi, çünkü siber suçlular gibi düşünmeye başladılar” diyor.

Emotet, ağ erişiminin metalaştırılmasında ön saflarda yer aldı ve dünya çapında meydana gelen siber suçlar için arka planda kolaylaştırıcı işlevi gördü. Bazı yönlerden Emotet 20. yüzyılın modern organize suç çetesine benziyordu. Suçları işlemek için araçlar sundular ve operasyonlarının sonraki yıllarında saldırıları asla kendileri gerçekleştirmediler. Bu da onları yakalamayı zorlaştırdı. Emotet, çeşitli yüksek değerli hedeflere ve hastaneler gibi genellikle sınır dışı kabul edilen kuruluşlara şiddetli saldırılar başlatan siber suç gruplarına kapı açtı.

İlk olarak 2014’te keşfedilen Emotet, operatörlerinin daha sonra fidye yazılımı, bankacılık Truva atları gibi çeşitli kötü amaçlı yazılımlara bulaşmaları için dünya çapında yüz binlerce cihaza erişim ve araçlar satması ve sürdürmesiyle sürekli olarak gelişerek son derece tehlikeli hale geldi. Botnet ağı spam iletilerdeki kötü amaçlı ekler yoluyla yayıldı. Bu tür bir ek açıldığında cihaza kötü amaçlı yazılım bulaşıyor ve tehditlere açık hale geliyor. Bu yaklaşım çeşitli siber aktörler arasında oldukça yaygın olsa da sahip olduğu muazzam ölçek Emotet’i öne çıkardı.

Birden fazla ülkeye yayılmış, geniş ve merkezi olmayan altyapısı nedeniyle Emotet büyük ölçüde başarılı oldu ve kaldırılması neredeyse imkansıza yakındı. En azından Europol’ün Emotet’in operasyonlarını durdurduğunu ve çetenin kilit aktörlerini tutukladığını duyurduğu Ocak 2021’e kadar. Europol tarafından onaylanan ve Avrupa ve ötesindeki çeşitli ülkelerden çok sayıda hükümet yetkilisinin yakın iş birliğiyle yürütülen operasyon, Emotet operatörlerinin tutuklanması ve başarılı olması için gerekliydi.

Yeni Hacker:Hunter filmi, Emotet’in yaptıklarını ve Emotet’in bitişine yol açan operasyonun arkasındaki hikayeyi takip ediyor, perde arkasından bakış sunuyor ve soruşturmaya öncülük eden kişilerin deneyimlerini yansıtıyor.

Belgesel Jessica Benhamou tarafından yönetilirken yapımcılığını Max Peltz ve Stephen Robert Morse üstlendi. Hacker:HUNTER serisi, Carbanak grubu ve WannaCry fidye yazılımı saldırısı hakkında dizinin ilk iki belgeselini de yöneten Hugo Berkeley tarafından yaratıldı. Künyenin tamamı IMDB’de bulunabilir.

Hacker:HUNTER Ha(ck)cine” Direktörü Jessica Benhamou, şunları söyledi: “Siber suçlar geliştikçe ve siber suçlular birlikte çalışabilme yeteneği kazandıkça, yetkililerin buna uygun yanıtlar vermesi ve tehditlerle ve bunların arkasındaki kişilerle mücadele için yakın çalışması gerektiğini görüyoruz. Bence insanlar bir siber çeteyi çökertmek için ne kadar çaba harcandığının farkında değiller. Bunu gerçekleştirmek için sınırların ötesinde ne kadar çok tutkulu ve özverili insanın birlikte çalıştığını göstermekten dolayı çok heyecanlıyım” diyor.

Çöp kutusuna attıklarınız bir siber suçlunun eline geçebilir!
featured Hacker:HUNTER Kaspersky
1 Z kuşağı, "doomscrolling"i azaltıyor; markalarla gerçek hayatta buluşuyor
Z kuşağı, “doomscrolling”i azaltıyor; markalarla gerçek hayatta buluşuyor
2 Ne PR kalacak ne de PR’cı! İletişim nereye?..
Ne PR kalacak ne de PR’cı! İletişim nereye?..
3 Sektörün dilemması: Yapay zeka mı, insan dokunuşu mu?
Sektörün dilemması: Yapay zeka mı, insan dokunuşu mu?
4 Müziğin ritmi değişiyor: Spotify hala zirvede, YouTube Music yükselişe geçti...
Müziğin ritmi değişiyor: Spotify hala zirvede, YouTube Music yükselişe geçti…
5 Ayın öne çıkan global kampanyaları (Ekim 2025)
Ayın öne çıkan global kampanyaları (Ekim 2025)
Güncel Haberler
LÖSEV, lösemi farkındalığına müzik ve dansın gücüyle dikkat çekti
LÖSEV, lösemi farkındalığına müzik ve dansın gücüyle dikkat çekti
İş dünyasında haftanın atamaları (1-7 Kasım)
İş dünyasında haftanın atamaları (1-7 Kasım)
The Tech Summit 2025: Yapay zeka ile güçlendirilmiş gelecek nasıl olacak?
The Tech Summit 2025: Yapay zeka ile güçlendirilmiş gelecek nasıl olacak?
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Apple iPhone 17 serisini tanıttı: İşte Türkiye fiyatı ve öne çıkan özellikler...
Haberler
Apple iPhone 17 serisini tanıttı: İşte Türkiye fiyatı ve öne çıkan özellikler…
İrem Alimoğlu
10 Eylül 2025
"Çocuk kozmetik markaları"nın sayısı artıyor. Sektörün yenisi: Yes Day
Haberler
“Çocuk kozmetik markaları”nın sayısı artıyor. Sektörün yenisi: Yes Day
Sena Tufan
23 Eylül 2025
James Dyson, Berlin’de Dyson'ın 11 yeni teknolojisini tanıttı
Haberler
James Dyson, Berlin’de Dyson’ın 11 yeni teknolojisini tanıttı
İrem Alimoğlu
5 Eylül 2025
Her 5 sepetten 2’sinde atıştırmalık var!
Haberler
Her 5 sepetten 2’sinde atıştırmalık var!
Sena Tufan
3 hafta önce
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2025 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.