8 Nisan Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Endüstriyel reklamcılar, 81 ilde kurtarma ekibi kurmak için kolları sıvadı
Haberler

Reklamcılar, 81 ilde kurtarma ekibi kurmak için kolları sıvadı

Marketing Türkiye
4 Nisan 2023
2 dk okuma

Açıkhava ve Endüstriyel Reklamcılar Derneği (ARED), 11 şehri etkileyen deprem felaketinden sonra tüm sektör temsilcilerinin donanım ve yetkinliklerini kullanmak için harekete geçti. ARED Başkanı Şahin Acar, “Sektör üyelerimizin teknik yeterliliğinin ve üstün kabiliyetlerinin farkındayız.  Bu potansiyeli afet dönemleri için harekete geçireceğiz. Dayanışma ve sorumluluk bilinciyle ve AFAD koordinasyonu ile ARED yönetiminde tüm illerde eğitim ve koordinasyonla afetlere hazırlık yapma kararı aldık” dedi.

Açıkhava ve Endüstriyel Reklamcılar Derneği (ARED), 11 şehri etkileyen deprem felaketinden sonra yaraları sarmak ve olası afetlere hazırlık yapmak için kolları sıvadı. Depremin ilk günlerinden itibaren sektör paydaşlarıyla, üyesi olduğu uluslararası FESPA federasyonu ve diğer yurt dışı bağlantılarının desteğiyle barınma konusunda “Konteyner Kentlerimizi Birlikte İnşa Edelim” kampanyası başlatarak çadır ve konteyner kent kurulumu yapan ARED, şimdi de gönüllü kurtarma ekiplerini oluşturmak için harekete geçti. 

AFAD koordinasyonuyla eğitilecekler

Deprem felaketi, endüstriyel reklamcılık sektörünün sahip olduğu yetkinlik ve donanımın olası afetler için oynayacağı hayati rolü ortaya koydu. Sektör temsilcilerinin kullandığı ekipmanlar ve çalışanların özellikle montaj gibi aşamalardaki uzmanlıkları afet dönemlerinde ihtiyaç duyulan kişiler olabileceklerine ilişkin farkındalık yarattı. 

Sektörün bu alandaki potansiyelini öne çıkaran ARED, dayanışma bilinciyle tüm illerde afet durumları için “Gönüllü Kurtarma Ekipleri”ni kurmak üzere eğitimlere başlama kararı aldı. 

Proje kapsamında AFAD koordinasyonuyla ARED yönetiminde gönüllü şirketlerle tüm şehirleri kapsayacak şekilde kurtarma ekipleri için eğitim süreci başlayacak. Başvuruları almaya başlayan ARED, eğitimlerden sonra her şehirde akredite ve uzman ekiplerle afetlere hazır olacak.

Tüm sektörü kapsayacak

Sektör olarak sorumluluk bilinci ve gönüllülük esasıyla olası afetlere daha hazır bir Türkiye için çalıştıklarını belirten ARED Başkanı Şahin Acar şöyle konuştu: “Etkin ekipmanlarla çalışan, gerektiğinde yüksek riskli işlerde yer alan yapıya sahip bir sektörü temsil ediyoruz. Arama-kurtarma anlamında bilinçlendirilmiş sektör çalışanlarının, felaket günlerinde ülkemiz için önemli aktörler olacağının farkındayız. ARED yönetimi ve ekibinden başlayarak tüm sektör mensuplarımızı kapsayacak bir eğitim çalışması başlatıyoruz. Sektörümüzü harekete geçirerek bu projeyle tüm Türkiye’yi kapsayacak ve daha güvenli bir gelecek için çalışacağız.”

Depremin ardından çalışanların şirketlerinden beklentileri değişti!

featured
1 Brandverse Awards başvuruları 14 Nisan'da sona eriyor!
Brandverse Awards başvuruları 14 Nisan’da sona eriyor!
2 Boyner'den perakende sektörüne yeni soluk: COMMUNITÉ
Boyner’den perakende sektörüne yeni soluk: COMMUNITÉ
3 Okuyucu trafiği erirken medya nasıl ayakta kalacak?
Okuyucu trafiği erirken medya nasıl ayakta kalacak?
4 Kişisel bakımda parfümeri payı tırmanıyor: 10 yılda 5 katına çıktı!
Kişisel bakımda parfümeri payı tırmanıyor: 10 yılda 5 katına çıktı!
5 24 yıllık hasretin ardından "sonunda geldik!"
24 yıllık hasretin ardından “sonunda geldik!”
Güncel Haberler
Ritüelden endüstriye: Türk kahvesi
Ritüelden endüstriye: Türk kahvesi
Mart ayının en çok izlenen gazetecileri
Mart ayının en çok izlenen gazetecileri
Brandverse Awards'ta geri sayım başladı: Başvurularda son dönemece girildi...
Brandverse Awards’ta geri sayım başladı: Başvurularda son dönemece girildi…
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

"Türkiye Ağız Sağlığı Haritası" açıklandı: Toplumun yarısı günde iki kez dişlerini fırçalamıyor!
Haberler
“Türkiye Ağız Sağlığı Haritası” açıklandı: Toplumun yarısı günde iki kez dişlerini fırçalamıyor!
Marketing Türkiye
4 hafta önce
Basketbol efsanesi Shaquille O’Neal, Turkcell’in 5G kampanyasının yüzü oldu
Haberler
Basketbol efsanesi Shaquille O’Neal, Turkcell’in 5G kampanyasının yüzü oldu
Gülben Dikmen
2 hafta önce
Lahmacun Endeksi açıklandı: En ucuz lahmacun hangi şehirde?
Haberler
Lahmacun Endeksi açıklandı: En ucuz lahmacun hangi şehirde?
Gülben Dikmen
5 gün önce
Orta Doğu’daki gerilimler Marketing Türkiye C Level Club’da tartışıldı: Hangi sektörler nasıl etkilenecek?
Haberler
Orta Doğu’daki gerilimler Marketing Türkiye C Level Club’da tartışıldı: Hangi sektörler nasıl etkilenecek?
Marketing Türkiye
3 hafta önce
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.