10 Ocak Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Endüstriyel reklamcılar, 81 ilde kurtarma ekibi kurmak için kolları sıvadı
Haberler

Reklamcılar, 81 ilde kurtarma ekibi kurmak için kolları sıvadı

Marketing Türkiye
4 Nisan 2023
2 dk okuma

Açıkhava ve Endüstriyel Reklamcılar Derneği (ARED), 11 şehri etkileyen deprem felaketinden sonra tüm sektör temsilcilerinin donanım ve yetkinliklerini kullanmak için harekete geçti. ARED Başkanı Şahin Acar, “Sektör üyelerimizin teknik yeterliliğinin ve üstün kabiliyetlerinin farkındayız.  Bu potansiyeli afet dönemleri için harekete geçireceğiz. Dayanışma ve sorumluluk bilinciyle ve AFAD koordinasyonu ile ARED yönetiminde tüm illerde eğitim ve koordinasyonla afetlere hazırlık yapma kararı aldık” dedi.

Açıkhava ve Endüstriyel Reklamcılar Derneği (ARED), 11 şehri etkileyen deprem felaketinden sonra yaraları sarmak ve olası afetlere hazırlık yapmak için kolları sıvadı. Depremin ilk günlerinden itibaren sektör paydaşlarıyla, üyesi olduğu uluslararası FESPA federasyonu ve diğer yurt dışı bağlantılarının desteğiyle barınma konusunda “Konteyner Kentlerimizi Birlikte İnşa Edelim” kampanyası başlatarak çadır ve konteyner kent kurulumu yapan ARED, şimdi de gönüllü kurtarma ekiplerini oluşturmak için harekete geçti. 

AFAD koordinasyonuyla eğitilecekler

Deprem felaketi, endüstriyel reklamcılık sektörünün sahip olduğu yetkinlik ve donanımın olası afetler için oynayacağı hayati rolü ortaya koydu. Sektör temsilcilerinin kullandığı ekipmanlar ve çalışanların özellikle montaj gibi aşamalardaki uzmanlıkları afet dönemlerinde ihtiyaç duyulan kişiler olabileceklerine ilişkin farkındalık yarattı. 

Sektörün bu alandaki potansiyelini öne çıkaran ARED, dayanışma bilinciyle tüm illerde afet durumları için “Gönüllü Kurtarma Ekipleri”ni kurmak üzere eğitimlere başlama kararı aldı. 

Proje kapsamında AFAD koordinasyonuyla ARED yönetiminde gönüllü şirketlerle tüm şehirleri kapsayacak şekilde kurtarma ekipleri için eğitim süreci başlayacak. Başvuruları almaya başlayan ARED, eğitimlerden sonra her şehirde akredite ve uzman ekiplerle afetlere hazır olacak.

Tüm sektörü kapsayacak

Sektör olarak sorumluluk bilinci ve gönüllülük esasıyla olası afetlere daha hazır bir Türkiye için çalıştıklarını belirten ARED Başkanı Şahin Acar şöyle konuştu: “Etkin ekipmanlarla çalışan, gerektiğinde yüksek riskli işlerde yer alan yapıya sahip bir sektörü temsil ediyoruz. Arama-kurtarma anlamında bilinçlendirilmiş sektör çalışanlarının, felaket günlerinde ülkemiz için önemli aktörler olacağının farkındayız. ARED yönetimi ve ekibinden başlayarak tüm sektör mensuplarımızı kapsayacak bir eğitim çalışması başlatıyoruz. Sektörümüzü harekete geçirerek bu projeyle tüm Türkiye’yi kapsayacak ve daha güvenli bir gelecek için çalışacağız.”

Depremin ardından çalışanların şirketlerinden beklentileri değişti!

featured
1 The One Awards'da ilk 3'e kalan markalar belli oldu!
The One Awards’da ilk 3’e kalan markalar belli oldu!
2 2026’da pazarlamayı şekillendirecek 5 kritik medya anlaşması
2026’da pazarlamayı şekillendirecek 5 kritik medya anlaşması
3 Türkiye, ChatGPT kullanımında dünya birincisi
Türkiye, ChatGPT kullanımında dünya birincisi
4 İş dünyası yeni yıldan ne bekliyor?
İş dünyası yeni yıldan ne bekliyor?
5 Sosyal medyanın “panzehiri” Tangle sahneye çıkıyor
Sosyal medyanın “panzehiri” Tangle sahneye çıkıyor
Güncel Haberler
Gündemden hafızaya: 2025’in Z raporu
Gündemden hafızaya: 2025’in Z raporu
“Yılın İnovatif Ürünleri” araştırması için başvuru süreci başladı!
“Yılın İnovatif Ürünleri” araştırması için başvuru süreci başladı!
"Sen sensin Dimes içecek bi'şey"
“Sen sensin Dimes içecek bi’şey”
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Haftanın marka-ajans iş birlikleri (12-18 Aralık)
Haberler
Haftanın marka-ajans iş birlikleri (12-18 Aralık)
Sena Tufan
3 hafta önce
Google'dan yeni nesil yapay zeka: Gemini 3 kullanıma sunuldu
Haberler
Google’dan yeni nesil yapay zeka: Gemini 3 kullanıma sunuldu
İrem Alimoğlu
19 Kasım 2025
40 milyon aboneyi aşan Bluesky'a "dislike" butonu geliyor
Haberler
40 milyon aboneyi aşan Bluesky’a “dislike” butonu geliyor
Sena Tufan
3 Kasım 2025
İş dünyasında haftanın atamaları (13-19 Aralık)
Haberler
İş dünyasında haftanın atamaları (13-19 Aralık)
Nafizcan Önder
3 hafta önce
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.