27 Mayıs Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Portakal Çiçeği Karnavalı on binlerce insanı ağırladı
Haberler

Portakal Çiçeği Karnavalı on binlerce insanı ağırladı

Marketing Türkiye
8 Nisan 2019
2 dk okuma

Bu yıl 7’ncisi düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’nda baharın gelişi portakal çiçeklerinin büyülü kokusuyla karşılandı. Karnavala yurt içi ve yurt dışından on binlerce kişi katıldı.

Türkiye’nin ilk ve tek sokak karnavalı olan Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı için on binlerce insan bir kez daha Adana’da buluştu. Kent karnaval coşkusuyla büyük bir şölen alanına dönüşürken, yerli ve yabancı binlerce kişi “hoşgörü ve dostluk” mesajını tüm dünyaya yolladılar. Karnavalın açılışını Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ilçe belediye başkanları, sanatçılar ve karnavalın fikir önderi Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt “karnaval gongunu” birlikte çalarak gerçekleştirdiler.

Baharı müjdeleyen portakal çiçekleri kokularının eşliğinde 7’nci kez düzenlenen karnavalda 100’den fazla etkinlik yer alırken, sokakları dolduranlar rengarenk giysileriyle unutamayacakları anlar yaşadılar. Hafta sonu boyunca adeta uyumayan kent haline gelen Adana’da tüm oteller doldu. Trafiğin zaman zaman durma noktasına geldiği Adana’ya karnaval için yurt içinden ve yurt dışından 100 bin kişinin geldiği tahmin ediliyor. Adanalılar ile birlikte karnavala katılımcı sayısının 1,5 milyonu aşarken insanlar sokakta yürümekte bile zorlandılar.

Bozkurt “Hoşgörü karnavalın ana teması”

7 yıldır düzenlenen karnavalın fikir önderi Toyota Türkiye CEO’su Ali Haydar Bozkurt, Adana’nın karnaval süresince hareketli ve cıvıl cıvıl bir şehir haline geldiğini belirterek “Birlikte eğlendik, birlikte güldük, birlikte baharın tazeliğini hissettik. Bu gururu yaşatan, karnavala böylesine sahip çıkan Adana halkıdır.  Ayrıca yerel ve mülki idarelerimiz de ilk günden itibaren bizleri hep desteklediler onlara da ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

 Kostümlü kortej geçişi rengarenkti

Her yıl olduğu gibi bu yıl da karnavalın “simgesi” durumundaki kostümlü kortej geçişi cumartesi günü gerçekleştirildi. Herkesin büyük heyecan ve özlemle beklediği kostümlü grupların geçiş yapacağı kortej karnavalın ilk yıllarındaki gibi şehir merkezinde yapıldı.

Okulların, sivil toplum örgütlerinin, özel ve kamu işletmelerinin, hatta futbol taraftar derneklerinden binlerce kişinin katıldığı kostümlü kortej halkın yoğun ilgisi nedeniyle 1 kilometrelik yolu saatler boyunca aşamadı.

100’den fazla etkinlik

3-7 Nisan arasında düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’nda 100’den fazla eğlenceli etkinlik gerçekleştirildi. Ünlü sanatçıların yer aldığı açılış ve kapanış konserleri, Hintli dansçıların gösterisi, Kostümlü Gösteri Grupları Korteji, Motorize Ekipler ve bandolardan oluşan karnaval korteji, Su korteji, Türkiye’nin her yerinden 300 pilot ile gelecek olan Türk Choppers MK Merkezpark’taki Motosiklet Senfonisi, Türk Riders, VosFest ve Klasik Otomobil Kulübü gösterisi, Sokak Konserleri, Yurtiçi ve yurtdışından çeşitli sanatsal sergiler, Açıkhava dans ve spor gösterileri, Söyleşiler ve tiyatro aktiviteleri, Adana Kültürünü anlatan performanslar ve sanatsal gösteriler, Portakal Çiçeği Halk Koşusu, Kostümlü koşu ve anne-baba-çocuk koşusu, Moda Tasarım yarışması, Satranç Turnuvası, Çocuk Tiyatrosu ve Çocuk Sanat Aktiviteleri, 0-5 yaş çocukar için 101 farklı oyun içeren aktivite alanı, TJK Portakal Çiçeği Karnavalı Özel Koşusu ve TJK Pony Club başta olmak üzere etkinlikler düzenlenirken, portakallı lezzetler ve kortej kostüm tasarımı gibi ödüllü yarışmalar da renkli karnaval programında yer aldı.

1 Tek kişilik yaşamlar...
Tek kişilik yaşamlar…
2 Turizmde deneyimin yeni dinamikleri Brandverse Horizons’ta konuşuldu
Turizmde deneyimin yeni dinamikleri Brandverse Horizons’ta konuşuldu
3 WIRED Türkiye yayın hayatına başladı
WIRED Türkiye yayın hayatına başladı
4 Markaların logolarında parti var!
Markaların logolarında parti var!
5 İstanbul Bilgi Üniversitesi kapatıldı...
İstanbul Bilgi Üniversitesi kapatıldı…
Güncel Haberler
Yılın inovatif ürünleri...
Yılın inovatif ürünleri…
Yılın teknoloji trendleri
Yılın teknoloji trendleri
Influencer marketing'de dengeler değişiyor: Artık güç mikrolarda...
Influencer marketing’de dengeler değişiyor: Artık güç mikrolarda…
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Gerety Awards 2026 için geri sayım başladı: Son başvuru 15 Mayıs
Haberler
Gerety Awards 2026 için geri sayım başladı: Son başvuru 15 Mayıs
Sena Tufan
3 hafta önce
The TECH Summit’ten bir ilk: 3 günlük zirvenin tüm içeriği okunabilir ve izlenebilir formatta raporladı…
Haberler
The TECH Summit’ten bir ilk: 3 günlük zirvenin tüm içeriği okunabilir ve izlenebilir formatta raporladı…
Marketing Türkiye
11 Mart 2026
Samsung’da kriz son anda önlendi: 48 bin kişilik grev askıya alındı
Haberler
Samsung’da kriz son anda önlendi: 48 bin kişilik grev askıya alındı
Nafizcan Önder
6 gün önce
Türkiye günde ortalama 3 saat 38 dakika televizyon izliyor: Peki, en çok hangi bölgeler TV izliyor?
Haberler
Türkiye günde ortalama 3 saat 38 dakika televizyon izliyor: Peki, en çok hangi bölgeler TV izliyor?
Marketing Türkiye
10 Mart 2026
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.