24 Haziran Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Ömer Barbaros Yiş yazdı: "İndirim var, indirim var!"
Haberler

Ömer Barbaros Yiş yazdı: “İndirim var, indirim var!”

Marketing Türkiye
12 Kasım 2023
3 dk okuma
Ömer Barbaros Yiş yazdı: "İndirim var, indirim var!"
Ömer Barbaros Yiş
LC Waikiki E-Ticaret Genel Müdürü

Tüm dünyada kasım ayı denin­ce ilk akla gelen, markaların ve platformların birbiriyle yarıştığı indirimler oluyor. Black Friday, Cyber Monday gibi yurt dışın­da periyodik olarak çok uzun yıllardır gerçek­leştirilen özel indirim dönemlerinin ülkemizde uygulanmaya başlanması 10 yıl kadar önceye uzanıyor. Özellikle kasım indirimlerinin ülke­mizde ilgi görmesiyle birlikte, başta online satış platformları olmak üzere hemen her markanın bu döneme özel kampanyalarla tüketicilerin il­gisini çekmek üzere yarıştığını görüyoruz. Tabii bu da markaların müşterilerin indirim mesajları arasında markaları ayrıştırmasını zorlaştırıyor. Bu dönemde ancak müşterisine özel fırsatlarla indirim dönemine erken giren platformlar ve markalar rakiplerinden ayrışabiliyor. Bu plat­formlardan biri de lcwaikiki.com…

Dünyayı etkileyen enflasyonist ortam, ürün fi­yatlarının yükselmesine ve insanların alım gü­cünün düşmesine neden oluyor. Müşterilerinin iyi giyinmesini sağlamak misyonuyla hareket eden bir marka olarak onların cebini düşünme­yi de sorumluluğumuz olarak görüyor bunun için de indirimlerimizi sürekli kılıyoruz. Biz de özellikle bu yılki indirimlerin tüketicilerin alım gücüne destek olması adına çok daha önemli ol­duğunu düşünüyoruz.

Bu enflasyonist ortamda fiyatların artmasının dışında bir de gerek dünyada gerekse ülkemizde akıllı fiyatlama stratejisi makyajıyla uygulanan kandırmaca indirim uygulamaları karşımıza çıkıyor. Bu indirimler, ürünün ilk fiyatını yu­karı çekerek, hedeflenen kar marjlarını yüksek indirimlerle yakalamaya dayanıyor. Eğer kam­panyadaki her üründe “yüzde 50’nin üzerine ek indirimler” gibi tanıtımlar görüyorsanız burala­ra her zaman şüpheyle yaklaşmanızı öneririm. Çünkü ilk fiyatlar hep yüksek konulur ve sonra üzeri çizilir. Açıkçası bu indirim modeli bize hiç etik gelmiyor. Çünkü bizim için her işte olduğu gibi indirimin de dürüst olanı makbul.

Yılın 12 ayı fırsat sunuyoruz

Peki, bu tarz indirimleri ilk fiyatları yüksek belir­lemeden yapmak mümkün mü?

Evet, bunu seçili ürünlerde yapmak mümkün. Az kalan ve ürün ömrünün sonuna gelen stoklu ürünler yüksek indirimle satışa sunulabilir. Böy­lece satıcı hem stoklama maliyetinden kurtul­muş olur hem de yeni ürünlere yer açılır. Mesela bizde ilk fiyat neyse hep odur asla değiştirilmez, ilk fiyata dokunmak yasaktır, dürüst fiyatlama bizim kırmızı çizgimiz.

lcwaikiki.com olarak sizin indirim stratejiniz na­sıl diye soracak olursanız, biz sezon sonu indiri­mi yapmak yerine yılın 12 ayında da müşterisine birbirinden farklı fırsatlar sunmayı tercih eden bir platformuz. Bu da ihtiyaç olan zamanda indirimi misafirlerimizle buluşturmamızı sağlı­yor. Bunun sonucu da yüksek satış adetlerinin yanı sıra ilk defa bizi tercih eden müşteri sayı­sının artışı olarak bize yansıyor. Aslında özetle, misafirlerimizin bize olan ilgisi bu indirimleri vermemizi mümkün kılıyor. Müşterilerimizin ilgisi olmasa, bu kadar uzun süreli indirimleri yapmamız mümkün olmazdı.

Ömer Barbaros Yiş yazdı: "İndirim var, indirim var!"

“İndirime bahane aradığımız günler”

Bunu nasıl yapıyorsunuz derseniz; az önce de bahsettiğim gibi seçili ürünlerle bunu gerçekleş­tirmek mümkün. Seçili ürünlerde net sepet in­dirimleri, belirli günlerde ikincisi 1 TL, bir alana bir bedava, maymun oyunuyla kupon kazanma ve süreli indirim kuponları gibi kampanyaları­mızı sürekli devreye alıyoruz. Belirli bir sepet tutarında geçerli bu uygulamalar hem sepet bü­yüklüğünü sağlayarak birim gönderim maliyet­lerimizi aşağı çekiyor hem de bu indirim kupon­larını verebilmemizi mümkün kılıyor.

İndirimleri sadece Kasım ile sınırlı tutmamanın bir diğer avantajı da Nisan ve Ekim aylarında özellikle sepet indirimine girecek ürünleri yine bu aylarda daha agresif kuponlar kullanarak Kasım ayında görülen satış hacmini bu iki ayda da yakalamak oluyor. Biz bu indirim günlerine, “indirime bahane aradığımız günler” diyoruz. Nisan ve Ekim aylarında aldığımız bu aksiyon­lar hem daha az maliyetli medya planları yap­mamızı sağlıyor, hem de bize ciddi pazar payı kazandırıyor.

Bu yıl bir ilki gerçekleştireceğiz

Bir süredir lcwaikiki.com’da farklı markaların ürünlerini de müşterilerimizle buluşturuyoruz. Bu yıl platformumuzdaki diğer markaları da in­dirimli fiyatlarla misafirlerimize sunmanın he­yecanını yaşıyoruz.

Lcwaikiki.com’da amacımız müşteri deneyimin­de mükemmeliyeti sağlamak. Bunun için tesli­matları geciktirmeden, hataları minimuma indi­rerek, hata yaptıysak da muhakkak telafi ederek misafirlerimizin aile bütçelerine desteğimizi bu indirim döneminde de devam ettireceğiz. Müş­terilerimiz bizi tercih ettikçe, biz de kampanya­larımızı artırarak alışveriş deneyimini iyileştir­meyi sürdüreceğiz.  

featured
1 Sosyal medyanın etkileşimi en yüksek influencer’ları!
Sosyal medyanın etkileşimi en yüksek influencer’ları!
2 TEMU Türkiye pazarında!: “1 günde teslimat” dönemi başlıyor
TEMU Türkiye pazarında!: “1 günde teslimat” dönemi başlıyor
3 Z kuşağı daha az alkol tüketiyor! Peki neden?
Z kuşağı daha az alkol tüketiyor! Peki neden?
4 Bir mesajla görsel üret: ChatGPT'nin popüler özelliği WhatsApp’ta!
Bir mesajla görsel üret: ChatGPT’nin popüler özelliği WhatsApp’ta!
5 Dünyanın en iyi 10 okulu arasında Türkiye'den 3 okul var!
Dünyanın en iyi 10 okulu arasında Türkiye’den 3 okul var!
Güncel Haberler
Decathlon Türkiye CMO’su Öykü Pamuk Dolanbay: "Sporun harikaları, herkesi kapsayan bir deneyimle çoğalıyor"
Decathlon Türkiye CMO’su Öykü Pamuk Dolanbay: “Sporun harikaları, herkesi kapsayan bir deneyimle çoğalıyor”
IKEA, plastik kullanımını azaltmak amacıyla naylon poşetleri kağıt ile değiştiriyor
IKEA, plastik kullanımını azaltmak amacıyla naylon poşetleri kağıt ile değiştiriyor
57 yıllık meyve suyu markası Aroma, iflasın eşiğinde!
57 yıllık meyve suyu markası Aroma, iflasın eşiğinde!
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Haftanın marka-ajans iş birlikleri (30 Mayıs-5 Haziran)
Haberler
Haftanın marka-ajans iş birlikleri (30 Mayıs-5 Haziran)
Sena Tufan
3 hafta önce
Enerji sektöründe iletişimin vazgeçilmez normları
Haberler
Enerji sektöründe iletişimin vazgeçilmez normları
Sena Tufan
14 Mayıs 2025
Anneler Günü'nü kutlayan markalar!
Haberler
Anneler Günü’nü kutlayan markalar!
Sena Tufan
10 Mayıs 2025
İklim eyleminde güven krizi: Dünya, hükümetlerin niyetini sorgulamaya devam ediyor
Haberler
İklim eyleminde güven krizi: Dünya, hükümetlerin niyetini sorgulamaya devam ediyor
Sena Tufan
9 Nisan 2025
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.