14 Haziran Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Ömer Barbaros Yiş yazdı: "İndirim var, indirim var!"
Haberler

Ömer Barbaros Yiş yazdı: “İndirim var, indirim var!”

Marketing Türkiye
12 Kasım 2023
3 dk okuma
Ömer Barbaros Yiş yazdı: "İndirim var, indirim var!"
Ömer Barbaros Yiş
LC Waikiki E-Ticaret Genel Müdürü

Tüm dünyada kasım ayı denin­ce ilk akla gelen, markaların ve platformların birbiriyle yarıştığı indirimler oluyor. Black Friday, Cyber Monday gibi yurt dışın­da periyodik olarak çok uzun yıllardır gerçek­leştirilen özel indirim dönemlerinin ülkemizde uygulanmaya başlanması 10 yıl kadar önceye uzanıyor. Özellikle kasım indirimlerinin ülke­mizde ilgi görmesiyle birlikte, başta online satış platformları olmak üzere hemen her markanın bu döneme özel kampanyalarla tüketicilerin il­gisini çekmek üzere yarıştığını görüyoruz. Tabii bu da markaların müşterilerin indirim mesajları arasında markaları ayrıştırmasını zorlaştırıyor. Bu dönemde ancak müşterisine özel fırsatlarla indirim dönemine erken giren platformlar ve markalar rakiplerinden ayrışabiliyor. Bu plat­formlardan biri de lcwaikiki.com…

Dünyayı etkileyen enflasyonist ortam, ürün fi­yatlarının yükselmesine ve insanların alım gü­cünün düşmesine neden oluyor. Müşterilerinin iyi giyinmesini sağlamak misyonuyla hareket eden bir marka olarak onların cebini düşünme­yi de sorumluluğumuz olarak görüyor bunun için de indirimlerimizi sürekli kılıyoruz. Biz de özellikle bu yılki indirimlerin tüketicilerin alım gücüne destek olması adına çok daha önemli ol­duğunu düşünüyoruz.

Bu enflasyonist ortamda fiyatların artmasının dışında bir de gerek dünyada gerekse ülkemizde akıllı fiyatlama stratejisi makyajıyla uygulanan kandırmaca indirim uygulamaları karşımıza çıkıyor. Bu indirimler, ürünün ilk fiyatını yu­karı çekerek, hedeflenen kar marjlarını yüksek indirimlerle yakalamaya dayanıyor. Eğer kam­panyadaki her üründe “yüzde 50’nin üzerine ek indirimler” gibi tanıtımlar görüyorsanız burala­ra her zaman şüpheyle yaklaşmanızı öneririm. Çünkü ilk fiyatlar hep yüksek konulur ve sonra üzeri çizilir. Açıkçası bu indirim modeli bize hiç etik gelmiyor. Çünkü bizim için her işte olduğu gibi indirimin de dürüst olanı makbul.

Yılın 12 ayı fırsat sunuyoruz

Peki, bu tarz indirimleri ilk fiyatları yüksek belir­lemeden yapmak mümkün mü?

Evet, bunu seçili ürünlerde yapmak mümkün. Az kalan ve ürün ömrünün sonuna gelen stoklu ürünler yüksek indirimle satışa sunulabilir. Böy­lece satıcı hem stoklama maliyetinden kurtul­muş olur hem de yeni ürünlere yer açılır. Mesela bizde ilk fiyat neyse hep odur asla değiştirilmez, ilk fiyata dokunmak yasaktır, dürüst fiyatlama bizim kırmızı çizgimiz.

lcwaikiki.com olarak sizin indirim stratejiniz na­sıl diye soracak olursanız, biz sezon sonu indiri­mi yapmak yerine yılın 12 ayında da müşterisine birbirinden farklı fırsatlar sunmayı tercih eden bir platformuz. Bu da ihtiyaç olan zamanda indirimi misafirlerimizle buluşturmamızı sağlı­yor. Bunun sonucu da yüksek satış adetlerinin yanı sıra ilk defa bizi tercih eden müşteri sayı­sının artışı olarak bize yansıyor. Aslında özetle, misafirlerimizin bize olan ilgisi bu indirimleri vermemizi mümkün kılıyor. Müşterilerimizin ilgisi olmasa, bu kadar uzun süreli indirimleri yapmamız mümkün olmazdı.

Ömer Barbaros Yiş yazdı: "İndirim var, indirim var!"

“İndirime bahane aradığımız günler”

Bunu nasıl yapıyorsunuz derseniz; az önce de bahsettiğim gibi seçili ürünlerle bunu gerçekleş­tirmek mümkün. Seçili ürünlerde net sepet in­dirimleri, belirli günlerde ikincisi 1 TL, bir alana bir bedava, maymun oyunuyla kupon kazanma ve süreli indirim kuponları gibi kampanyaları­mızı sürekli devreye alıyoruz. Belirli bir sepet tutarında geçerli bu uygulamalar hem sepet bü­yüklüğünü sağlayarak birim gönderim maliyet­lerimizi aşağı çekiyor hem de bu indirim kupon­larını verebilmemizi mümkün kılıyor.

İndirimleri sadece Kasım ile sınırlı tutmamanın bir diğer avantajı da Nisan ve Ekim aylarında özellikle sepet indirimine girecek ürünleri yine bu aylarda daha agresif kuponlar kullanarak Kasım ayında görülen satış hacmini bu iki ayda da yakalamak oluyor. Biz bu indirim günlerine, “indirime bahane aradığımız günler” diyoruz. Nisan ve Ekim aylarında aldığımız bu aksiyon­lar hem daha az maliyetli medya planları yap­mamızı sağlıyor, hem de bize ciddi pazar payı kazandırıyor.

Bu yıl bir ilki gerçekleştireceğiz

Bir süredir lcwaikiki.com’da farklı markaların ürünlerini de müşterilerimizle buluşturuyoruz. Bu yıl platformumuzdaki diğer markaları da in­dirimli fiyatlarla misafirlerimize sunmanın he­yecanını yaşıyoruz.

Lcwaikiki.com’da amacımız müşteri deneyimin­de mükemmeliyeti sağlamak. Bunun için tesli­matları geciktirmeden, hataları minimuma indi­rerek, hata yaptıysak da muhakkak telafi ederek misafirlerimizin aile bütçelerine desteğimizi bu indirim döneminde de devam ettireceğiz. Müş­terilerimiz bizi tercih ettikçe, biz de kampanya­larımızı artırarak alışveriş deneyimini iyileştir­meyi sürdüreceğiz.  

featured
1 YouTube'da en çok izlenen teknoloji kanalları...
YouTube’da en çok izlenen teknoloji kanalları…
2 Dünya Kupası tahmininde yeni aktörler: Ekonomistler kimi işaret ediyor?
Dünya Kupası tahmininde yeni aktörler: Ekonomistler kimi işaret ediyor?
3 Sosyal medyanın zirvesindeki markalar belli oldu…
Sosyal medyanın zirvesindeki markalar belli oldu…
4 Dijitalde "Daha 17" fırtınası: 3 günde 10 milyon barajını aşarak rekora koşuyor!
Dijitalde “Daha 17” fırtınası: 3 günde 10 milyon barajını aşarak rekora koşuyor!
5 AI “junior” düşmanı mı?
AI “junior” düşmanı mı?
Güncel Haberler
E-ticaretin en iyileri Marketing Türkiye Temmuz–Ağustos sayısında!
E-ticaretin en iyileri Marketing Türkiye Temmuz–Ağustos sayısında!
Şirketlere eko-anksiyeteyi azaltmak için 5 öneri
Şirketlere eko-anksiyeteyi azaltmak için 5 öneri
Sektör yaratan markalar...
Sektör yaratan markalar…
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

2,2 saniyelik dikkat çağında fark yaratmak mümkün mü?
Haberler
2,2 saniyelik dikkat çağında fark yaratmak mümkün mü?
Marketing Türkiye
25 Nisan 2026
Disney 1000 kişiyi işten çıkarma kararı aldı
Haberler
Disney 1000 kişiyi işten çıkarma kararı aldı
Marketing Türkiye
15 Nisan 2026
OpenAI, “gerçek projeler” için 100 dolarlık ChatGPT planını devreye aldı
Haberler
OpenAI, “gerçek projeler” için 100 dolarlık ChatGPT planını devreye aldı
Nafizcan Önder
13 Nisan 2026
İş dünyasında gücün yeniden tanımı: İnsan + makine
Haberler
İş dünyasında gücün yeniden tanımı: İnsan + makine
Marketing Türkiye
20 Nisan 2026
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.