27 Haziran Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Ogilvy'den Türkiye yatırımı...
Haberler

Ogilvy’den Türkiye yatırımı…

Gizem Yıldız
27 Haziran 2024
2 dk okuma

Geçtiğimiz hafta Cannes Lions Uluslararası Yaratıcılık Festivali’nde yılın network’ü seçilen Ogilvy, Türkiye’ye yatırım yapma kararı aldı. Bu kararla birlikte 4129 Grey bugünden itibaren Ogilvy ağına bağlanarak, faaliyetlerini “Ogilvy 4129” ismiyle devam ettirecek. Ogilvy, WARC tarafından dört yıl üst üste (2020-2024) “Dünyanın En Yaratıcı Network”ü, peş peşe iki kez de (2023-2024) “Dünyanın En Etkili Ajans Network”ü unvanlarını almıştı.

Tam hizmet ajansı 4129 Grey, Ogilvy network’üne katılıyor, yeni yapının CEO’luk koltuğunda Leslie Krespin yer alıyor.

Cat Report’a göre Türkiye’nin en yaratıcı ilk üç ajansından biri seçilen ve Teknosa “En Büyük Armağan”, Coca Cola “Dünya Kupası NFT”, UN Women “She Said No” gibi çalışmalarıyla 2023’e damgasını vuran 4129 Grey, bu değişiklikle birlikte lokal yeteneklerini Ogilvy network’ünün uzmanlığıyla destekleyecek, markalar ve toplum için etki yaratacak birleşik bir yapının parçası haline gelecek. Yeni adıyla Ogilvy 4129; dijital yetkinlikleri, teknoloji ve inovasyon alanlarındaki başarılı çalışmaları sayesinde Ogilvy’nin gelecek odaklı tüm müşterileri için bölgesel bir üs olarak konumlandırılacak.

Yaratıcılık, veri, teknoloji ve yapay zekâ ile desteklenen; tasarım aracılığıyla tüketici ile uzun soluklu ve değerli ilişkiler yaratmaya odaklanan Ogilvy One, bu yeni yapıyla birlikte artık Türkiye’de de faaliyete geçmiş olacak. Ogilvy PR ise networkün uzmanlığıyla daha da güçlenerek medya ve etki yaratımı konularında hizmet vermeye devam edecek.

Yeni grubun CEO’luk görevi, bugüne kadar ajansın COO’luğunu başarı ile yürüten Leslie Krespin’e teslim ediliyor. Liderlik ekibinde daha önce de olduğu gibi Sami Basut (CCO), Emre Süvari (CDO), Bora Özkan (CFO), Gül Altan Yeltik (Ogilvy PR GM), Fulya Özarı (Ogilvy One GM) ve Nurcan Yıldız (GRAM GM) yer alıyor.

4129 Grey’in Kurucusu ve CEO’su Alemşah Öztürk, bu yeni dönemde girişimcilik ve yatırım sektöründe heyecan verici fırsatlara odaklanacak. Öztürk, “4129’u kurduğumda, yenilikçilik ve yaratıcılıktan beslenen benzersiz yapımız, müşterilerimiz için fark yaratan sonuçlar ortaya koyan en iyi yaratıcı ajanslardan biri olmamızı sağladı. Bu yolculuk boyunca beni destekleyen tüm müşterilerimize ve ekibime teşekkür ederim. 17 yılın ardından ajansı, yaratıcılığı ve yenilikçiliği sürdüreceklerine gönülden inandığım arkadaşlarımın güvenilir ellerine bırakmaktan mutluluk duyuyorum” dedi.

Ogilvy EMEA CEO’su Patou Nuytemans, “Türkiye’de sektör için heyecan verici bir dönemden geçiyoruz. Derin dijital uzmanlığı, inovasyon ve tasarım alanlarındaki tecrübesi ve güçlü temeli sayesinde Ogilvy 4129’un potansiyeli çok yüksek. Ogilvy networkü olarak markalar için büyük etki yaratacak fikirlerin peşinde koşarken Türkiye ofisimiz başarılarımızda önemli bir rol oynayacak” açıklamasında bulundu.

Ogilvy 4129 CEO’su Leslie Krespin, şu ifadeleri ekledi: “Markalarımıza önemli faydalar sağlayacak olan Ogilvy ağına katılmaktan heyecan duyuyoruz. Yaratıcılık, inovasyon, halkla ilişkiler & etki yaratımı, müşteri deneyimi ve ilişki tasarımı alanlarındaki yeteneklerimizi, Ogilvy uzmanlığıyla daha da ileri taşıyarak, markalarımızı büyütecek yaratıcı fikirler ortaya koymaya devam edeceğiz.”

WPP Türkiye Ülke Müdürü Arzu Ünal ise şöyle tamamladı: “Efsane Ogilvy, tüm gücü, yaratıcılığı ve inovasyondaki uzmanlığıyla Türkiye’yi bölge için bir hizmet üssü, müşterilerimiz içinse yaratıcılık ve teknolojinin birleştiği bir merkez haline getiriyor. Ogilvy ile bu yeni dönemi dört gözle bekliyor ve WPP’nin kıymetli ve deneyimli liderlik ekibini, bu heyecan verici yolculuklarında desteklemek için sabırsızlanıyorum.”

featured ogilvy
1 2026 FIFA Dünya Kupası™ ve YouTube: Topluluk odaklı bir taraftar deneyimi
2026 FIFA Dünya Kupası™ ve YouTube: Topluluk odaklı bir taraftar deneyimi
2 Şirketlerde yaz alarmı: Kariyer sorgusu hızlanıyor, istifalar artıyor
Şirketlerde yaz alarmı: Kariyer sorgusu hızlanıyor, istifalar artıyor
3 Kasiyersiz değil, çalışansız mağaza dönemi: Tek çalışan bir humanoid robot
Kasiyersiz değil, çalışansız mağaza dönemi: Tek çalışan bir humanoid robot
4 TBWAIstanbul imzalı “Archie”, Cannes Lions 2026’da kısa listeye kaldı…
TBWA\Istanbul imzalı “Archie”, Cannes Lions 2026’da kısa listeye kaldı…
5 IKEA’dan Dünya Kupası heyecanını alışverişe dönüştüren hamle
IKEA’dan Dünya Kupası heyecanını alışverişe dönüştüren hamle
Güncel Haberler
Ankastrede yüzde 66, kanepede yüzde 64, yatakta yüzde 61! E-ticarette ev yaşamının tedarik üssüne Kayseri...
Ankastrede yüzde 66, kanepede yüzde 64, yatakta yüzde 61! E-ticarette ev yaşamının tedarik üssüne Kayseri…
Takviye edici gıda kullanımı yüzde 49,2’den yüzde 74,8’e yükseldi...
Takviye edici gıda kullanımı yüzde 49,2’den yüzde 74,8’e yükseldi…
Kadir İnanır hayatını kaybetti
Kadir İnanır hayatını kaybetti
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Mango'nun kurucusu İsak Andiç'in 2024’teki ölümüyle ilgili oğlu tutuklandı
Haberler
Mango’nun kurucusu İsak Andiç’in 2024’teki ölümüyle ilgili oğlu tutuklandı
Sena Tufan
19 Mayıs 2026
Yapay zekanın aydınlık ve karanlık yüzü
Haberler
Yapay zekanın aydınlık ve karanlık yüzü
Marketing Türkiye
4 Nisan 2026
Salt, 15 yıldır kültürel hafızayı büyütüyor
Haberler
Salt, 15 yıldır kültürel hafızayı büyütüyor
Marketing Türkiye
8 Nisan 2026
Japonya'nın dünyaca ünlü moda markası Uniqlo, Türkiye pazarına mı giriyor?
Haberler
Japonya’nın dünyaca ünlü moda markası Uniqlo, Türkiye pazarına mı giriyor?
Nafizcan Önder
20 Nisan 2026
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.