ODAŞ’a Toplumsal Fayda Ödülü: 2024’te 2 bin 709 gönüllü çalışma saati
Toplumsal Fayda Ödülleri’nde Kurumsal Gönüllülük kategorisinde ödül kazanan ODAŞ, dayanışma kültürünü güçlendiren projeleriyle toplumda farklı kesimlere dokunacak projelere imza atmaya devam ediyor. 2024 yılında 12 farklı sosyal sorumluluk projesini hayata geçiren ODAŞ, toplamda 2 bin 709 gönüllü çalışma saatine ulaştı. Çan2 Termik Santrali’nde ise 47 gönüllü, AFAD iş birliğiyle toplam bin 80 saat arama kurtarma eğitimi alarak akreditasyon sürecini sürdürüyor.
ODAŞ, toplumsal faydaya öncelik veren sosyal sorumluluk projeleriyle öne çıkarken, çalışanlarını bu projelere aktif olarak dahil ediyor ve 2023’ten beri ODAŞ People Gönüllüleri Programı ile gönüllülük kültürünü kurumsal bir değer haline getiriyor. Gönüllülük anlayışını kapsayıcılık ve çeşitlilik perspektifiyle hayata geçiren ODAŞ, toplumun farklı ihtiyaçlarına yönelik projeler geliştirerek geniş kitlelere ulaşmayı ve sosyal sorumluluk bilincini yaygınlaştırmayı hedefliyor.
2024 yılı boyunca 2 bin 709 gönüllü çalışma saatine ulaşıldı
ODAŞ, 2024 yılı boyunca 2 bin 709 gönüllü çalışma saatine ulaşarak eğitimden sağlığa, afet bilincinden sosyal desteklere kadar önemli projeler gerçekleştirdi. KAÇUV Umut Kafe için düzenlenen etkinlikte, tek seferde en yüksek bağış miktarına ulaşılırken, bu destekle 87 kanserli çocuğun tedavi harcamalarına denk katkı sağlandı. İstanbul Maratonu’nda Tohum Otizm Vakfı adına koşan gönüllüler, bireysel bağış rekorları kırdı. Ayrıca, depremden etkilenen çocuklar için 23 Nisan’da oyuncak bağışı projesi yürütülerek Kahramanmaraş’taki çocuklara umut olundu. ODAŞ’ın sosyal projeler kapsamında başlattığı kitap bağışı kampanyasında ise Çan’da hayata geçirdikleri Köy Yaşam Merkezi’ne 100’den fazla kitap bağışlanarak gençlerin kitap okuma alışkanlığı kazanmasına katkı sağladı.
Afetlere karşı sürekli hazır olma kültürü geliştirildi
Afet bilincini artırmayı ve kriz durumlarında hızlı müdahale kapasitesini geliştirmeyi öncelik olarak belirleyen ODAŞ, 6 Şubat depreminde, 100 gönüllü madenci ekibi enkaz çalışmalarına katılarak afet dönemlerinde hızlı, etkin ve bilinçli müdahalenin önemini ortaya koydu. Bunun yanı sıra, Çan2 Termik Santrali’nde kurulan ve gönüllülerden oluşan Arama Kurtarma Ekibi, toplamda bin 80 saat eğitim alarak AFAD akreditasyon sürecine katıldı.
ODAŞ’ın gönüllülük girişimleri, Dünya Gazetesi tarafından düzenlenen Toplumsal Fayda Ödülleri’nde, Kurumsal Gönüllülük kategorisinde ödüle layık görüldü. Ödülle ilgili değerlendirmelerde bulunan ODAŞ Kurumsal İletişim Yöneticisi Yasemin Aydınlar, şu ifadelere yer verdi:
“ODAŞ People Gönüllüleri Programı, gönüllülük anlayışını şirket kültürümüzle entegre eden bir model sunuyor. Bu program, çalışanlarımızın yetenek ve tercihlerine uygun projelerde yer almasına olanak tanıyarak, geniş bir yelpazede toplumsal sorunlara çözüm üretiyor. Bu ödül, vizyonumuzun ve gönüllülerimizin bağlılığının güçlü bir göstergesi. ODAŞ olarak gönüllülük çalışmalarını kapsayıcılık ve çeşitlilik ilkeleri doğrultusunda geliştirerek, toplumsal fayda odaklı projelerde liderlik etmeye devam ediyoruz. Her yıl büyüyen bu gönüllülük ekosistemi ile hem çalışanlarımız hem de toplum için kalıcı değerler yaratmayı hedefliyoruz.”