4 Aralık Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
“NO SYSTEM IS SAFE” bildirimi panik yarattı: İş Bankası ve Fenerbahçe'den hacklenme iddialarına ilk yanıt geldi!
Haberler

“NO SYSTEM IS SAFE” bildirimi panik yarattı: İş Bankası ve Fenerbahçe’den hacklenme iddialarına ilk yanıt geldi!

Nafizcan Önder
3 Eylül 2025
2 dk okuma

Bugün birçok kullanıcı, mobil cihazlarında alışılmadık bir bildirimle karşılaştı. İş Bankası’nın dijital ödeme platformu Nays, Domino’s Pizza, LC Waikiki ve Fenerbahçe SK uygulamalarında aynı anda beliren “NO SYSTEM IS SAFE” başlıklı bildirimler sosyal medyada kısa sürede gündem oldu.

Kullanıcıların aktardığına göre, bu bildirimin ardından bazı uygulamalarda kısa süreli erişim sorunları da yaşandı. Uygulamaların çökmesi veya verilerin sızdırıldığına dair bir bulguya rastlanmasa da, farklı markaların uygulamalarında aynı anda benzer mesajın görülmesi “organize bir siber saldırı ihtimalini” gündeme taşıdı.

“NO SYSTEM IS SAFE” bildirimi panik yarattı: İş Bankası ve Fenerbahçe'den hacklenme iddialarına ilk yanıt geldi!

Şu ana kadar saldırıyı üstlenen herhangi bir kişi ya da grup bulunmuyor. Ancak bildirimin dört farklı markanın uygulamasından aynı anda gönderilmesi, sistemsel bir açığın birden fazla platformu etkilemiş olabileceğini düşündürüyor. Uzmanlar, bunun tek bir markaya değil, ortak bir servis sağlayıcıya yapılan müdahaleden kaynaklanmış olabileceğine dikkat çekiyor.

İş Bankası: “Sorun üçüncü taraf kaynaklı”

Kamuoyunda oluşan yoğun merak ve endişe üzerine Türkiye İş Bankası’ndan açıklama geldi. Banka, Nays uygulamasının güvenli şekilde çalışmaya devam ettiğini vurgulayarak bildirimin nedenini şöyle açıkladı:

“Nays uygulamamız sağlıklı bir şekilde çalışmaya devam etmekte olup, aksaklık, kullanıcılara mesaj gönderen, çok sayıda kurum ve kuruluşa hizmet veren bir şirketin uygulamasında yaşanan sorundan kaynaklanmaktadır. Söz konusu uygulama yetkisiz mesaj gönderimine kapatılmıştır. Konuyla ilgili çalışmalarımız devam etmektedir.”

pic.twitter.com/EFIJhuJp2C

— İş Bankası (@isbankasi) September 3, 2025

Bu açıklama, saldırının doğrudan Nays altyapısını değil, uygulamalar aracılığıyla bildirim göndermeyi sağlayan harici bir servis sağlayıcısını hedef aldığını ortaya koyuyor.

Fenerbahçe: “Tarafımızca gönderilmedi”

Fenerbahçe Spor Kulübü de resmi uygulaması üzerinden paylaşılan bildirimin kendilerine ait olmadığını açıkladı. Kulüp, konunun uzman ekipler tarafından titizlikle incelendiğini duyurdu.

“Kulübümüzün resmi uygulaması da dahil olmak üzere bazı dijital platformlarda, bir dış müdahale sonucu tarafımızca gönderilmeyen bildirimler paylaşılmıştır. Konuya ilişkin gerekli incelemeler başlatılmış olup, süreç ilgili uzmanlarca titizlikle takip edilmektedir.”

Kamuoyuna Duyuru 

Kulübümüzün resmi uygulaması da dahil olmak üzere bazı dijital platformlarda, bir dış müdahale sonucu tarafımızca gönderilmeyen bildirimler paylaşılmıştır.

Konuya ilişkin gerekli incelemeler başlatılmış olup, süreç ilgili uzmanlarca titizlikle takip… pic.twitter.com/UnJ14QvZev

— Fenerbahçe SK (@Fenerbahce) September 3, 2025

Siber Güvenlik Alarmı

Olay, dijital platformların siber saldırılara karşı ne kadar kırılgan olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Özellikle bankacılık, perakende ve spor gibi farklı sektörlerde faaliyet gösteren uygulamaların aynı anda hedef alınması, kullanıcı verilerinin güvenliği konusundaki endişeleri artırdı.

Yetkililerin açıklamalarına rağmen saldırının boyutu ve olası etkileri şimdilik netlik kazanmış değil. Önümüzdeki süreçte hem uygulama sahiplerinden hem de yetkili kurumlardan gelecek açıklamalar, siber saldırının kapsamını ve olası risklerini ortaya koyacak. 

featured Siber saldırı
1 The TECH Summit'te kayıtlar devam ediyor! Geleceği deneyimlemeye hazır mısınız?
The TECH Summit’te kayıtlar devam ediyor! Geleceği deneyimlemeye hazır mısınız?
2 3 gün, 58 farklı oturum, 84 konuşmacı ve eşsiz bir deneyim... İşte The TECH Summit 2025'in programı!
3 gün, 58 farklı oturum, 84 konuşmacı ve eşsiz bir deneyim… İşte The TECH Summit 2025’in programı!
3 Müşteri deneyiminin en iyi markaları The TECHX Awards’ta ödüllendirilecek
Müşteri deneyiminin en iyi markaları The TECHX Awards’ta ödüllendirilecek
4 The TECH Summit'in destekçileri belli oldu!
The TECH Summit’in destekçileri belli oldu!
5 The TECH Summit oturumlarını mobil app'ten seçin!
The TECH Summit oturumlarını mobil app’ten seçin!
Güncel Haberler
Türkiye’nin En İtibarlı İş Ortakları B2B Excellence Awards’da ödüllerine kavuştu
Türkiye’nin En İtibarlı İş Ortakları B2B Excellence Awards’da ödüllerine kavuştu
The TECH Summit'in ilk günü yapay zeka gündemiyle dolu dolu geçti
The TECH Summit’in ilk günü yapay zeka gündemiyle dolu dolu geçti
YouTube'ta Kasım ayının en çok izlenen gazetecileri...
YouTube’ta Kasım ayının en çok izlenen gazetecileri…
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

MMA Global, "Marketing + Media Alliance" adıyla yeni bir döneme girdi
Haberler
MMA Global, “Marketing + Media Alliance” adıyla yeni bir döneme girdi
İrem Alimoğlu
21 Ekim 2025
Türkiye'de bir ilk: Birleşmiş Milletler'den Dilara Koçak'a "Gıda Şampiyonluğu" ödülü
Haberler
Türkiye’de bir ilk: Birleşmiş Milletler’den Dilara Koçak’a “Gıda Şampiyonluğu” ödülü
İrem Alimoğlu
20 Ekim 2025
Beyaz yaka çalışanlar mavi yakaya geçişin yollarını arıyor
Haberler
Beyaz yaka çalışanlar mavi yakaya geçişin yollarını arıyor
Sena Tufan
2 Ekim 2025
İngiltere'de binlerce kişi Johnson & Johnson'a "kanser riski" sebebiyle dava açtı
Haberler
İngiltere’de binlerce kişi Johnson & Johnson’a “kanser riski” sebebiyle dava açtı
İrem Alimoğlu
16 Ekim 2025
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2025 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.