19 Ekim Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
“NO SYSTEM IS SAFE” bildirimi panik yarattı: İş Bankası ve Fenerbahçe'den hacklenme iddialarına ilk yanıt geldi!
Haberler

“NO SYSTEM IS SAFE” bildirimi panik yarattı: İş Bankası ve Fenerbahçe’den hacklenme iddialarına ilk yanıt geldi!

Nafizcan Önder
3 Eylül 2025
2 dk okuma

Bugün birçok kullanıcı, mobil cihazlarında alışılmadık bir bildirimle karşılaştı. İş Bankası’nın dijital ödeme platformu Nays, Domino’s Pizza, LC Waikiki ve Fenerbahçe SK uygulamalarında aynı anda beliren “NO SYSTEM IS SAFE” başlıklı bildirimler sosyal medyada kısa sürede gündem oldu.

Kullanıcıların aktardığına göre, bu bildirimin ardından bazı uygulamalarda kısa süreli erişim sorunları da yaşandı. Uygulamaların çökmesi veya verilerin sızdırıldığına dair bir bulguya rastlanmasa da, farklı markaların uygulamalarında aynı anda benzer mesajın görülmesi “organize bir siber saldırı ihtimalini” gündeme taşıdı.

“NO SYSTEM IS SAFE” bildirimi panik yarattı: İş Bankası ve Fenerbahçe'den hacklenme iddialarına ilk yanıt geldi!

Şu ana kadar saldırıyı üstlenen herhangi bir kişi ya da grup bulunmuyor. Ancak bildirimin dört farklı markanın uygulamasından aynı anda gönderilmesi, sistemsel bir açığın birden fazla platformu etkilemiş olabileceğini düşündürüyor. Uzmanlar, bunun tek bir markaya değil, ortak bir servis sağlayıcıya yapılan müdahaleden kaynaklanmış olabileceğine dikkat çekiyor.

İş Bankası: “Sorun üçüncü taraf kaynaklı”

Kamuoyunda oluşan yoğun merak ve endişe üzerine Türkiye İş Bankası’ndan açıklama geldi. Banka, Nays uygulamasının güvenli şekilde çalışmaya devam ettiğini vurgulayarak bildirimin nedenini şöyle açıkladı:

“Nays uygulamamız sağlıklı bir şekilde çalışmaya devam etmekte olup, aksaklık, kullanıcılara mesaj gönderen, çok sayıda kurum ve kuruluşa hizmet veren bir şirketin uygulamasında yaşanan sorundan kaynaklanmaktadır. Söz konusu uygulama yetkisiz mesaj gönderimine kapatılmıştır. Konuyla ilgili çalışmalarımız devam etmektedir.”

pic.twitter.com/EFIJhuJp2C

— İş Bankası (@isbankasi) September 3, 2025

Bu açıklama, saldırının doğrudan Nays altyapısını değil, uygulamalar aracılığıyla bildirim göndermeyi sağlayan harici bir servis sağlayıcısını hedef aldığını ortaya koyuyor.

Fenerbahçe: “Tarafımızca gönderilmedi”

Fenerbahçe Spor Kulübü de resmi uygulaması üzerinden paylaşılan bildirimin kendilerine ait olmadığını açıkladı. Kulüp, konunun uzman ekipler tarafından titizlikle incelendiğini duyurdu.

“Kulübümüzün resmi uygulaması da dahil olmak üzere bazı dijital platformlarda, bir dış müdahale sonucu tarafımızca gönderilmeyen bildirimler paylaşılmıştır. Konuya ilişkin gerekli incelemeler başlatılmış olup, süreç ilgili uzmanlarca titizlikle takip edilmektedir.”

Kamuoyuna Duyuru 

Kulübümüzün resmi uygulaması da dahil olmak üzere bazı dijital platformlarda, bir dış müdahale sonucu tarafımızca gönderilmeyen bildirimler paylaşılmıştır.

Konuya ilişkin gerekli incelemeler başlatılmış olup, süreç ilgili uzmanlarca titizlikle takip… pic.twitter.com/UnJ14QvZev

— Fenerbahçe SK (@Fenerbahce) September 3, 2025

Siber Güvenlik Alarmı

Olay, dijital platformların siber saldırılara karşı ne kadar kırılgan olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Özellikle bankacılık, perakende ve spor gibi farklı sektörlerde faaliyet gösteren uygulamaların aynı anda hedef alınması, kullanıcı verilerinin güvenliği konusundaki endişeleri artırdı.

Yetkililerin açıklamalarına rağmen saldırının boyutu ve olası etkileri şimdilik netlik kazanmış değil. Önümüzdeki süreçte hem uygulama sahiplerinden hem de yetkili kurumlardan gelecek açıklamalar, siber saldırının kapsamını ve olası risklerini ortaya koyacak. 

featured Siber saldırı
1 Yapay zekanın geleceğinde yerini Al: Sınırlı kontenjanlı AI LAB eğitimleri için hemen kayıt ol! Eğitimler 24 Ekim'de başlıyor!
Yapay zekanın geleceğinde yerini Al: Sınırlı kontenjanlı AI LAB eğitimleri için hemen kayıt ol! Eğitimler 24 Ekim’de başlıyor!
2 İletişimde anlam ekonomisi: Görünür olmak mı, görülmeye değer olmak mı?
İletişimde anlam ekonomisi: Görünür olmak mı, görülmeye değer olmak mı?
3 Murat Ülker duyurdu: İstanbul’un ruhunu taşıyan yeni lezzet: “Ülker Çikolata İstanbul”un global lansmanı yapıldı
Murat Ülker duyurdu: İstanbul’un ruhunu taşıyan yeni lezzet: “Ülker Çikolata İstanbul”un global lansmanı yapıldı
4 Sosyal medyada alkollü içki paylaşımlarına Reklam Kurulu’ndan durdurma cezası
Sosyal medyada alkollü içki paylaşımlarına Reklam Kurulu’ndan durdurma cezası
5 Ekran başına davet: En çok izlenen dizi-film tavsiye kanalları “Marketing Türkiye YouTube Rating Report”ta!
Ekran başına davet: En çok izlenen dizi-film tavsiye kanalları “Marketing Türkiye YouTube Rating Report”ta!
Güncel Haberler
Türkiye'nin keyif markaları
Türkiye’nin keyif markaları
Ev dışı tüketimde içeceksiz sipariş ve lokanta tercihi öne çıkıyor
Ev dışı tüketimde içeceksiz sipariş ve lokanta tercihi öne çıkıyor
CEO’lar için belirsizlik yeni normal: Dönüşümün rotası yeniden çiziliyor
CEO’lar için belirsizlik yeni normal: Dönüşümün rotası yeniden çiziliyor
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Her 3 gençten 1'i ne eğitimde ne istihdamda!
Haberler
Her 3 gençten 1’i ne eğitimde ne istihdamda!
Sena Tufan
12 Eylül 2025
Starbucks'tan Güney Kore'de "kafeyi ofise çevirenler" için uyarı: "Yazıcınızla gelmeyin"
Haberler
Starbucks’tan Güney Kore’de “kafeyi ofise çevirenler” için uyarı: “Yazıcınızla gelmeyin”
İrem Alimoğlu
13 Ağustos 2025
Türkiye’de 5G için geri sayım başladı: Frekans ihalesi 16 Ekim’de
Haberler
Türkiye’de 5G için geri sayım başladı: Frekans ihalesi 16 Ekim’de
Sena Tufan
1 Eylül 2025
Apple, Siri’yi “arama motoruna” dönüştürmeye hazırlanıyor
Haberler
Apple, Siri’yi “arama motoruna” dönüştürmeye hazırlanıyor
Nafizcan Önder
4 Eylül 2025
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2025 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.