
Multi Türkiye’nin yeni CEO’su Pınar Yalçınkaya Hacaoğlu oldu
Her yıl 160 milyon ziyaretçiye kapılarını açan perakende platformu Multi Türkiye’nin yeni CEO’su sektörde 19 yılı aşkın deneyimi bulunan Pınar Yalçınkaya Hacaoğlu oldu.
Multi Türkiye CEO’su olarak atandığı duyurulan Pınar Yalçınkaya Hacaoğlu, 2014 yılından bu yana Multi Türkiye Genel Müdürü olarak görev yapan Patrick van Dooyeweert’ten görevi 1 Eylül 2018 itibariyle devralacak. Patrick van Dooyewert, bundan böyle tamamen Multi Corporation’daki CDO/CIO görevine odaklanacak. Şirkette Multi Türkiye Kıdemli Varlık Yönetimi Direktörü olarak görev yapan Antoine Mocachen ise COO olarak atandı. Şirketin Finans Direktörü Michiel Wolters Multi İrlanda’nın Finans Direktörü olarak atanırken, Multi Türkiye’nin yeni CFO’su Lucien Smits oldu.
Sektörde 19 yılı aşkın tecrübesinin yanı sıra kiralama, varlık ve alışveriş merkezi yönetimi, satın alma ve iş geliştirme konularında kapsamlı bir birikime sahip olan Pınar Yalçınkaya Hacaoğlu, daha önce Bilkent Holding bünyesinde birçok alışveriş merkezi projesinin arazi ve iş geliştirmesi üzerine çalışmıştı. 2006’da ECE Türkiye bünyesine katılan Hacaoğlu, burada üstlendiği çeşitli yönetim görevlerinde bulunmuş, 2017 yılında şirketin CEO’su olmuştu.
Multi Corporation CEO’su Josip Kardun, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Pınar Yalçınkaya Hacaoğlu’nun Türkiye ekibimize katılmasından büyük bir mutluluk duyuyorum. Türk alışveriş merkezi sektörünün çeşitli alanlarında elde ettiği ve yıllara dayanan deneyiminin yanı sıra Türkiye pazarına dair bilgi birikimiyle de Multi için kilit öneme sahip bir ülke olan Türkiye’deki yönetim ekibimizi güçlendirmek için en doğru kişi olduğunu düşünüyoruz.”