22 Ocak Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Markanın çalıntı olduğu öne sürülmüştü: Patiswiss’ten o iddialara yanıt geldi!
Haberler

Markanın çalıntı olduğu öne sürülmüştü: Patiswiss’ten o iddialara yanıt geldi!

Sena Tufan
30 Nisan 2024
2 dk okuma

İsviçre merkezli Patiswiss AG şirketinin, Türkiye merkezli Patiswiss şirketine ihlal davası açtığı belirtilmişti. O iddialara yanıt veren Patiswiss, “Türkiye’de İsviçre merkezli şirketçe tarafımıza karşı açılmış bir dava veya başlatılmış hukuki bir işlem bulunmamaktadır” açıklamasında bulundu.

Küflü çikolata kriziyle bir anda gündeme oturan Patiswiss hakkında İsviçre merkezli Patiswiss AG firması, geçmiş yıllarda markaya, marka koruma ihlalinden dava açmış olduğunu belirtmişti.

İsviçreli şirket, “Patiswiss AG İsviçre’nin ticari marka korumasının ihlalleri birçok ülkede tescil edildiğinden, geçmişte birkaç kez Patiswiss Çikolata’ya karşı ticari marka kanunu kapsamında yasal işlem başlatmıştı” ifadelerini kullanarak, Türkiye merkezli şirketle aralarındaki hukuki süreçlere dikkat çekmişti.

İsviçreli şirketin iddiaları üzerine Patiswiss’in sosyal medya hesaplarından bir açıklama yapıldı. “Bahsi geçen şirketin Türkiye’de tarafımıza yönelttiği dava veya başlatmış olduğu herhangi bir hukuki işlem bulunmamaktadır” denilen açıklamada, “Bu durum Adalet Bakanlığı’na bağlı tüm adliyelerin tevzi büroları ile Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan teyit edilebilecek haldedir” diye belirtildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Bazı basın-yayın organları tarafından İsviçre merkezli bir şirketin (Patiswiss AG) yabancı dildeki açıklamasındaki ifadeler yanlış aksettirilerek, bir Türk şirketinin açıklaması beklenilmeden ve gerekli araştırmalar yapılmadan markamıza karşı yanıltıcı bilgiler içeren haberler yapılmıştır.

Öncelikle belirtmek gerekir ki bahsi geçen şirketin Türkiye’de tarafımıza yönelttiği bir dava veya başlatmış olduğu herhangi bir hukuki işlem bulunmamaktadır. Bu durum, T.C. Adalet Bakanlığına bağlı tüm adliyelerin tevzi büroları ile Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan teyit edilebilecek haldedir.

Bunun yanında bahsi geçen şirketin, Dünya ölçeğindeki marka tescil başvurularımıza karşı yönelttiği bir itiraz da bulunmamaktadır. Bu durum, Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü (WIPO) internet sitesinden teyit edilebilecek haldedir.

• “Patiswiss” markası ilk olarak 2004 yılında tescil edilmiş ve Patiswiss Çikolata Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketine devredilmiştir.

• Bu sırada butik bir çikolata imalatçısından ibaret olan Patiswiss Çikolata Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, mülkiyetinde olan “Patiswiss” marka hakkıyla birlikte 03.11.2017 tarihinde mevcut ortaklar tarafından devralınmıştır.

• Bilindiği üzere tescilli bir markanın sağladığı koruma, sadece tescilin yapılmış olduğu ülke sınırları içerisinde geçerlidir ki buna “ülkesellik ilkesi” denilmektedir. Patiswiss AG şirketinin Türkiye’de tescilli markasının varlığından ancak Batı Avrupa’ya ürünlerini ihraç etme niyeti üzerine haberdar olmuştur. Bundan sonra da İsviçre merkezli şirketin marka tescilinin bulunduğu ülkelerde, bu tescilin sağladığı korumaya uygun biçimde ve saygı çerçevesinde hareket edilmiştir.

Sosyal medyada dolaşan bilgi kirliliğini düzeltmek amacıyla doğru bilgileri toparlamak gerekirse;

• Türkiye’de İsviçre merkezli şirketçe tarafımıza karşı açılmış bir dava veya başlatılmış hukuki bir işlem bulunmamaktadır.

• Dünyanın çeşitli ülkelerinde tarafımızca gerçekleştirilen marka tescil başvurularında, İsviçre merkezli bu şirket tarafından gelen herhangi bir itiraz da bulunmamaktadır.

• Yukarıdaki açıklamalardan da anlaşılacağı üzere şirketimizin sahibi olduğu marka, 2004 yılında tescil edilip şirketin mevcut ortaklarınca 2017 yılı sonunda devralındığından dolayı, çıkan haberlerde yer alan “markanın çalıntı ve taklit olma” iddiası kesinlikle doğru değildir.

İsviçre merkezli Patiswiss AG marka koruma ihlalinden dava açmış! Patiswiss markası çalıntı mı?

featured patiswiss
1 “Yılın İnovatif Ürünleri” araştırması için başvuru süreci devam ediyor...
“Yılın İnovatif Ürünleri” araştırması için başvuru süreci devam ediyor…
2 E-ticarette fahiş fiyatlara erişim engeli
E-ticarette fahiş fiyatlara erişim engeli
3 Her ev artık birer hikâye: İlham kaynağı ise IKEA
Her ev artık birer hikâye: İlham kaynağı ise IKEA
4 Brandverse Awards başvuruları başladı!
Brandverse Awards başvuruları başladı!
5 Rekabet Kurulu, Sahibinden soruşturmasını taahhütlerle sonlandırdı
Rekabet Kurulu, Sahibinden soruşturmasını taahhütlerle sonlandırdı
Güncel Haberler
Haftanın marka ajans iş birlikleri (16-22 Ocak)
Haftanın marka ajans iş birlikleri (16-22 Ocak)
Gençlerin yüzde 83’ü bilişime eşit erişimi eğitimde temel hak olarak görüyor
Gençlerin yüzde 83’ü bilişime eşit erişimi eğitimde temel hak olarak görüyor
Bağımsız medya hem okur hem de gelir kaybediyor! Olağan şüpheliler: Google, Facebook ve X...
Bağımsız medya hem okur hem de gelir kaybediyor! Olağan şüpheliler: Google, Facebook ve X…
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

OpenAI, GPT-5.1’i tanıttı: ChatGPT artık daha kişisel, daha anlaşılır ve çok daha “insansı”
Haberler
OpenAI, GPT-5.1’i tanıttı: ChatGPT artık daha kişisel, daha anlaşılır ve çok daha “insansı”
Nafizcan Önder
14 Kasım 2025
PR ölür mü? Issız acun kalır mu?
Haberler
PR ölür mü? Issız acun kalır mu?
Marketing Türkiye
7 Kasım 2025
Hava ve karayolu ulaşımında yılın en pahalı biletleri açıklandı: Tek bilet "262 bin 306 TL!"
Haberler
Hava ve karayolu ulaşımında yılın en pahalı biletleri açıklandı: Tek bilet “262 bin 306 TL!”
Sena Tufan
2 hafta önce
Tüketici frene basmıyor ama alışverişte vites düşürüyor
Haberler
Tüketici frene basmıyor ama alışverişte vites düşürüyor
İrem Alimoğlu
3 hafta önce
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.