10 Mayıs Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Haberler

Lipton ve Vodafone Türkiye’ye etik işbirliği ödülü

Marketing Türkiye
9 Temmuz 2013
2 dk okuma

Lipton’un, çayı gelecek nesillere miras bırakmak amacıyla üç yıl önce başlattığı, çevresel, sosyal ve ekonomik projeleriyle adeta bir bölgesel kalkınma hamlesine dönüşen Sürdürülebilir Çay Tarımı Projesi, Ethical Corporation Awards’da (Etik Kuruluş Ödülleri) “Business to Business Partnership” (B2B Ortaklığı) ödülüne değer bulundu. Bu yıl dördüncüsü düzenlenen törende Lipton ödülü, Sürdürülebilir Çay Tarımı Projesi kapsamında Vodafone Türkiye işbirliğiyle geliştirilen tablet uygulamasıyla aldı.

Jüri üyeleri arasında Economist editörü Daniel Franklin, Greeenpeace direktörü John Sauven, Brunel Üniversitesi’nden Angela Ayios’un yanısıra kurumsal şirket yetkililerinin yer aldığı ödül töreni Londra’da yapıldı. Ödülü Unilever adına Unilever Dış İlişkilerden Sorumlu Global Başkan Yardımcısı Miguel Pestana, Vodafone Türkiye adına ise Vodafone Grubu’ndan Laura Crow aldı.

Uygulamayla %20’ye varan tasarruf sağlanıyor
Lipton’un Sürdürülebilir Çay Tarım projesi için Vodafone İş Ortağım tarafından özel olarak geliştirilen tablet uygulaması ile denetim süreçleri dijital ortama taşınıyor. Böylece verinin anlık ve online akışı sağlanırken iş süreçlerinde tasarruf ve verimlilik artışı kaydediliyor. Proje sayesinde sahada daha kısa sürede daha çok denetim yapılabildiği gibi, sonuçlar anında veritabanına işleniyor ve zamandan tasarruf edilirken veri girişlerindeki hata payı da önemli ölçüde azalıyor. Lipton’a ve Vodafone Türkiye’ye ödül getiren tablet uygulaması denetçilere yapılan masraflardan %17 ila %20 tasarruf sağlıyor. Uygulama, hasat dönemi dahil yılın 6 ayı aktif olarak kullanılıyor.

“Lipton, Türk çayında yeni dönem başlattı”
Lipton’un Türk çayında yeni bir dönem başlattığını kaydeden Unilever Gıdadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Mustafa Seçkin şunları söyledi: “Lipton Sürdürülebilir Çay Tarımı Projesi, Unilever Sürdürülebilir Yaşam Planı kapsamındaki en önemli projelerden biri. Lipton, Yağmur Ormanları Birliği’yle işbirliği yaparak sürdürdüğü proje kapsamında 15 bini aşkın çay üreticisine doğru çay tarımı uygulamaları eğitimi verdi. Bölgenin ilk Toprak Analizi Laboratuvarı’nın kurulması, Doğu Karadeniz’de atık sorununun çözümüne katkı, bölge kadınlarına yönelik sağlık taraması gibi ekonomik, çevresel ve sosyal çalışmalarla Rize Pazar’daki fabrikasına dünyanın önde gelen çevre kuruluşu Yağmur Ormanları Birliği’nin sertifikasını kazandırmayı başaran Lipton, bu başarıyla, Türkiye’yi Lipton çayın hem üretilip hem tüketildiği ilk ve tek Rainforest Alliance (Yağmur Ormanları Birliği) sertifikalı ülkesi haline getirdi. Lipton ambalajlarına basılan “yeşil kurbağa” damgası, Lipton çay üretiminin tüm aşamalarında çevrenin korunduğunun, çiftçi ekonomisine ve sosyal hayata önemli katkı sağladığının kanıtı oldu.”

“Tarıma değer sağlamak sürdürülebilirlik anlayışımızın önemli bir parçası”
Vodafone Türkiye Kurumsal İş Biriminden Sorumlu İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy ise konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Vodafone İş Ortağım markamız ile şirketlere özel geliştirdiğimiz teknolojilerle her ölçekteki kurumun iş sürecini kolaylaştırmayı hedefliyoruz. Sektörlerin hatta tek tek şirketlerin faaliyetlerine özel geliştirdiğimiz bu sistemler, işletmelerin müşterilerinin işlerine uzaktan tam olarak hâkim olmalarını, enerji ve insan gücünden tasarruf etmelerini sağlıyor. Bu noktada ülkemiz ekonomisinin itici gücü tarım sektöründe de böyle bir işbirliğine gitmekten mutluluk duyuyoruz. Bu çerçevede, Lipton’la geliştirdiğimiz tablet uygulamasıyla Türkiye’de çay tarımına katkıda bulunmayı hedefledik. Lipton’a özel geliştirdiğimiz uygulamayla özellikle denetim süreçlerini iyileştirerek sahada kontrol sağlıyoruz ve sunduğumuz teknolojik imkânlarla önemli tasarruflar sağlıyoruz. Uygulamayla denetmenler kâğıt üzerindeki süreçleri sisteme girmek için fazladan zaman harcamıyor, anlık gerçekleşen denetimlerle bilgilerin sisteme girilmesini sağlıyorlarve merkezden kolayca takibine imkan veriliyor. Bu sayede maliyetlerde %20’ye varan bir tasarruf elde ediliyor. Bu verimli işleyiş sayesinde sürdürülebilir çay tarımı projesinde Lipton’un tarım standartlarını iyileştirmesine ve kaliteli üretim yapabilmesine destek olmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz.”

1 Thermos 8,2 milyon ürünü geri çağırıyor: Üç kişide kalıcı görme kaybı oluşturdu
Thermos 8,2 milyon ürünü geri çağırıyor: Üç kişide kalıcı görme kaybı oluşturdu
2 Turizmde mükemmel deneyim markası yaratmanın kodları Brandverse Horizons'da ele alınacak
Turizmde mükemmel deneyim markası yaratmanın kodları Brandverse Horizons’da ele alınacak
3 KitKat’tan “bağlantıyı kesen” ambalaj: Break Mode ile dijital detoks
KitKat’tan “bağlantıyı kesen” ambalaj: Break Mode ile dijital detoks
4 Z kuşağının radarına giren 20 marka: Artık dikkat çekmenin yolu “bir tavır ortaya koymak”
Z kuşağının radarına giren 20 marka: Artık dikkat çekmenin yolu “bir tavır ortaya koymak”
5 Bosch’un "Anneler Günü" reklamı tartışma yarattı: RTÜK devrede, film yayından kaldırıldı
Bosch’un “Anneler Günü” reklamı tartışma yarattı: RTÜK devrede, film yayından kaldırıldı
Güncel Haberler
Türkiye’de ulaşılması en zor grup: Vasıflı işçiler...
Türkiye’de ulaşılması en zor grup: Vasıflı işçiler…
Tek afişte iki dünya: Markalar kuşak farkını nasıl mizaha dönüştürdü?
Tek afişte iki dünya: Markalar kuşak farkını nasıl mizaha dönüştürdü?
PR'ın "babası", manipülasyonun ustası: Edward Bernays
PR’ın “babası”, manipülasyonun ustası: Edward Bernays
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Google'ın yapay zeka aracı "Pomelli" Türkiye'de kullanıma açıldı
Haberler
Google’ın yapay zeka aracı “Pomelli” Türkiye’de kullanıma açıldı
Sena Tufan
11 Mart 2026
Deloitte, Marketing Türkiye için analiz etti: Orta Doğu'da 4 farklı senaryo tek bir raporda!
Haberler
Deloitte, Marketing Türkiye için analiz etti: Orta Doğu’da 4 farklı senaryo tek bir raporda!
Nafizcan Önder
18 Mart 2026
Bayram planlarını ekonomi belirledi: 10 kişiden 6’sı yaşadığı şehirde kalacak
Haberler
Bayram planlarını ekonomi belirledi: 10 kişiden 6’sı yaşadığı şehirde kalacak
Gülben Dikmen
19 Mart 2026
“Çalışan Ayartmama Anlaşmaları” ekonomiye nasıl zarar veriyor?
Haberler
“Çalışan Ayartmama Anlaşmaları” ekonomiye nasıl zarar veriyor?
Marketing Türkiye
4 gün önce
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.