13 Kasım Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
LinkedIn, Çin’deki varlığını azaltıyor... | Son 24 saatin gündemi
Haberler

LinkedIn, Çin’deki varlığını azaltıyor… | Son 24 saatin gündemi

Marketing Türkiye
10 Mayıs 2023
3 dk okuma
LinkedIn, Çin’deki varlığını azaltıyor... | Son 24 saatin gündemi

LinkedIn, Çin’deki faaliyetlerini aşamalı olarak sonlandıracağını ve bu kapsamda işten çıkarmalar yapılacağını duyurdu. Yoğun rekabeti gerekçe gösteren şirket ülkedeki InCareer adlı uygulamasını Ağustos ayında tamamen kaldıracak ve bu nedenle 716 çalışanın işine son verilecek.

LinkedIn CEO’su Ryan Roslanky, konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Çin stratejimizi, Çin’de faaliyet gösteren şirketlerin yurt dışında işe alma, pazarlama ve eğitim almalarına yardımcı olmaya odaklayacağız. InCareer, geçen yıl Çin merkezli güçlü ekibimiz sayesinde bir miktar başarı elde etse de şiddetli rekabet ve zorlu bir makroekonomik ortamla da karşılaştı” dedi. Ayrıca açıklamaya göre şirket satış ve pazarlama gibi çalışmaları azaltırken yerel mühendislik ve ürün ekiplerini de küçültecek.

Bank of Canada dijital Kanada doları için yeni aşamaya geçiyor

LinkedIn, Çin’deki varlığını azaltıyor... | Son 24 saatin gündemi

Bank of Canada, Merkez bankası dijital para birimi (CBDC) olarak da bilinen Kanada dolarının dijital versiyonunu çıkarmak için yeni aşamaya geçti ve halkla istişare toplantılarına başladı.

Dijital Kanada dolarının ne olduğu ve nasıl çalıştığıyla ilgili bilgi sağlamak adına bir YouTube videosu paylaşan Bank of Canada, halka istişare toplantılarına katılma çağrısı da yaptı.

Blogunda dijital Kanada dolarının kripto paradan farkını da detaylıca açıklayan Bank of Canada’nın açıklamasında şu ifadeler kullanıldı; “Kripto para birimleri günlük harcamalardan ziyade genellikle bir yatırım aracı olarak kullanılıyor. Buna karşılık, dijital Kanada dolarının değeri değişmez çünkü mevcut Kanada dolarının başka bir biçimidir ve merkez bankası tarafından nakitle aynı oranda desteklenir. Bu, 10 dijital Kanada dolarının her zaman 10 dolarlık banknotla aynı değere sahip olacağı anlamına gelir. Amacımız, tıpkı şimdi nakit para gibi hızlı ve kullanımı düşük maliyetli bir dijital Kanada doları tasarlamak.”

Twitter DM kutusu WhatsApp’a dönüyor

LinkedIn, Çin’deki varlığını azaltıyor... | Son 24 saatin gündemi

Elon Musk, birkaç ay önce gerçekleştirdiği açıklamasında Twitter’daki doğrudan mesaj sistemine uçtan uca şifreleme geleceğini belirtmişti. Gelen son haberler ise bu çalışmaların artık tamamlandığını ve platformun mesajlaşma sisteminde bir dizi yenilik olduğunu gözler önüne seriyor.

Platformda gelen bir mesajı WhatsApp’taki gibi alıntılayarak yanıtlamak daha önceleri mümkün değildi. Sadece sondaki mesajın üzerine dokunduğunuzda “yanıtla” seçeneği ile karşılaşıyordu kullanıcılar. Ayrıca mesajlara sadece birkaç emoji ile tepki verilebiliyordu. Twitter’ın yaptığı açıklamaya göre artık kullanıcılar herhangi bir mesajı tıpkı WhatsApp’taki gibi alıntılayabilecek ve herhangi bir emoji ile tepki verebilecek.

Mesajların uçtan uca şifrelendiğini kendine has üslubuyla yorumlayan Elon Musk “Kafama silah dayansa bile mesajlarınızı göremeyeceğim” derken, Twitter’ın yakın bir gelecekte sesli ve görüntülü görüşmelere de imkan tanıyacağının altını çizdi.

Tüketicinin endişesi artsa da satın aldığı ürün azalmıyor

gıda alışverişi

Giderek artan fiyatlar karşısında duyulan endişe, bir süredir tüketicinin yeni normali haline geldi. The Food Industry Association (FMI) ve The Hartman Group tarafından yapılan bir araştırma ise söz konusu gıda alışverişi olduğunda tüketicinin hala endişe duyduğunu ancak satın aldığı ürün sayısını azaltmadığını ortaya koyuyor.  ABD’li tüketicileri baz alan araştırmaya göre Ekim 2022’de tüketicilerin yüzde 41’i artan fiyatlarla başa çıkmak için marketten daha az ürün satın aldığını belirtirken Şubat 2023’te bu oran yüzde 32’ye geriledi. Diğer taraftan gıda fiyatları konusunda toplumun geneline hakim olan endişenin düzeyi yaş gruplarına göre değişiyor. Haberin devamını buradan okuyabilirsiniz.

B2B Marketing & Management Summit’in programı belli oldu…

LinkedIn, Çin’deki varlığını azaltıyor... | Son 24 saatin gündemi

B2B sektörünün Türkiye’deki en büyük zirvesi “B2B Marketing & Management Summit” için geri sayım başladı… Marketing Türkiye liderliğinde Deloitte Digital ve Kuantum Araştırma uzmanlığıyla tasarlanan zirve, bu yıl “Değer Zincirinde Yeni Açılımlar” ana temasıyla VakıfBank iş birliğiyle gerçekleştirilecek. 25 Mayıs Çarşamba günü Divan Kuruçeşme’de B2B dünyasının en iyilerini bir araya getirecek olan B2B Marketing & Management Summit’te sekiz ana başlıkta B2B sektöründeki son trendler ayrıntılarıyla paylaşılacak. Zirvenin hemen ardından gerçekleştirilecek olan “B2B Excellence Awards”ta ise “Yılın En İtibarlı İş Ortakları” ödüllerine kavuşacak.

featured
1 The Tech Summit 2025: Yapay zeka ile güçlendirilmiş gelecek nasıl olacak?
The Tech Summit 2025: Yapay zeka ile güçlendirilmiş gelecek nasıl olacak?
2 Uber, Getir için 1 milyar dolarlık teklifle masada
Uber, Getir için 1 milyar dolarlık teklifle masada
3 Amazon Türkiye açıkladı: Türk halkı indirim yorgunu...
Amazon Türkiye açıkladı: Türk halkı indirim yorgunu…
4 General Motors, 10 yıl aradan sonra Türkiye pazarına dönüyor
General Motors, 10 yıl aradan sonra Türkiye pazarına dönüyor
5 “67” (Altı-Yedi) çılgınlığı McDonald’s menüsünde!
“67” (Altı-Yedi) çılgınlığı McDonald’s menüsünde!
Güncel Haberler
Spotify’dan Türk müziğinin efsanelerine saygı duruşu: ICON Türkiye yayında!
Spotify’dan Türk müziğinin efsanelerine saygı duruşu: ICON Türkiye yayında!
Sosyal medyanın etkileşimi en yüksek influencer’ları!
Sosyal medyanın etkileşimi en yüksek influencer’ları!
Türkiye'nin en sevilen temizlik markaları...
Türkiye’nin en sevilen temizlik markaları…
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Tchibo Gold Selection ile güne altın bir dokunuş katma zamanı 
Haberler
Tchibo Gold Selection ile güne altın bir dokunuş katma zamanı 
Advertorial
23 Eylül 2025
Platformlar isyanda: Kaliforniya, reklamların sesini kısıyor...
Haberler
Platformlar isyanda: Kaliforniya, reklamların sesini kısıyor…
Nafizcan Önder
9 Ekim 2025
Türkiye’de kahve tüketim alışkanlıkları değişiyor, evde "barista" deneyimi öne çıkıyor!
Haberler
Türkiye’de kahve tüketim alışkanlıkları değişiyor, evde “barista” deneyimi öne çıkıyor!
Marketing Türkiye
10 Eylül 2025
TAYK ve BMW iş birliğiyle 30 Ağustos Kupası düzenlendi
Haberler
TAYK ve BMW iş birliğiyle 30 Ağustos Kupası düzenlendi
İrem Alimoğlu
1 Eylül 2025
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2025 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.