14 Ocak Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Küresel lojistik sektörü 14-17 Nisan’da Çırağan Sarayı’nda buluştu
Haberler

Küresel lojistik sektörü 14-17 Nisan’da Çırağan Sarayı’nda buluştu

Marketing Türkiye
16 Mayıs 2024
2 dk okuma

Türkiye’nin küresel lojistik sektörüne bu yıl 74,56 milyar dolar katma değer kazandıracağı öngörülüyor. Taşımacılık ve lojistik sektörüne dair düzenlenen etkinlikler ise ülkemizin bu alandaki potansiyelini ortaya koyarken, hem uluslararası arenada rekabet gücü kazandırıyor hem de global çapta yeni iş birliklerinin önünü açıyor.

Pandeminin ardından Rusya-Ukrayna savaşı ve Kızıldeniz’deki çatışmalarla birlikte uzun zamandır krizin eşiğinde duran lojistik sektörü, tüm duraksamalara rağmen büyümeye devam ediyor. Mordor Intelligence’ın açıkladığı veriler, 2024’ü 6,03 trilyon dolarla kapatması beklenen sektörün 5 yıl içinde 7,54 trilyon dolara ulaşacağına işaret ediyor.

Globaldeki konumuyla bu pastadaki en büyük paya sahip olan ülkelerden Türkiye’nin ise sektöre bu yıl 74,56 milyar dolar katma değer daha kazandıracağı öngörülüyor. Taşımacılık ve lojistik sektörüne dair düzenlenen etkinlikler ise ülkemizin bu alandaki potansiyelini ortaya koyarken hem uluslararası arenada rekabet gücü kazandırıyor hem de global çapta yeni işbirliklerinin önünü açıyor.

Dünyanın önde gelen bağımsız küresel yük yönetimi ve lojistik ağı Waco System’in yerli lojistik ve taşımacılık çözümleri şirketi ENCO öncülüğünde, Türkiye’nin ticaret, turizm, kültür ve ekonomi alanlarındaki potansiyelini sergilemek için İstanbul’da bir etkinlik düzenlendi. 14 – 17 Nisan 2024 tarihlerindeki “WACO System Topluluğu Etkinliği”nin gala yemeği ve Anadolu Ateşi’nin gösterisi Çırağan Sarayı’nda, toplantılar ise Le Méridien Istanbul Etiler’de gerçekleşti.

“Türkiye’nin kalbinde, dünya ticaretinin geleceğini şekillendirin” temalı etkinlikte, sektör profesyonellerinden kültür ve ekonomi analistlerine, medyadan influencerlara kadar geniş bir kitle ağırlandı. Etkinlikte Türkiye’nin ticaret, turizm, kültür ve ekonomi alanlarındaki potansiyeli sergilendi ve uluslararası işbirlikleri teşvik edildi.

Küresel lojistik sektörü 14-17 Nisan’da Çırağan Sarayı’nda buluştu
Küresel lojistik sektörü 14-17 Nisan’da Çırağan Sarayı’nda buluştu
Küresel lojistik sektörü 14-17 Nisan’da Çırağan Sarayı’nda buluştu
Küresel lojistik sektörü 14-17 Nisan’da Çırağan Sarayı’nda buluştu

“Türkiye’nin kritik rolünü sergiledik.”

Etkinliğin organizatörü ENCO temsilcisi Özgür Gür, konuya dair yaptığı açıklamalarında “Taşımacılık ve lojistik sektöründe küresel çapta süregelen problemler, Türkiye’nin jeopolitik konumuyla ne denli kritik bir rol üstlendiğini yeniden ortaya koydu. Biz de, lojistik sektöründe karşılaşılan zorluklara yenilikçi çözümler getirme gayesiyle işbirliği yaptığımız İngiltere merkezli Waco System ile ülkemizin potansiyelini göstermek için etkinlik düzenledik. Sektörel işbirliklerinin önemini vurgularken sürdürülebilir kalkınma ve inovasyon için dinamik bir ortam yaratıyoruz” ifadelerini kullandı.

Özgür Gür açıklamalarını ise “WACO ile yaptığımız işbirliği ile iki organizasyonun da güçlü yönlerini birleştirerek lojistik ve tedarik zinciri yönetiminde yeni bir dönem başlatmayı amaçlıyoruz. Sektörde yeni ufuklar açarak ülkemizin de globalde varlığını desteklemesini amaçlıyoruz. Tekstil alanında uzmanlaşmış, dünyanın ve Türkiye’nin sayılı markalarını taşıyan bir şirket olarak, gelecek dönemde de tıpkı sektördeki yeniliklerde olduğu gibi etkinliklere de öncülük etmeyi sürdüreceğiz” cümleleriyle sonlandırdı.

featured
1 The One Awards'da ilk 3'e kalan markalar belli oldu!
The One Awards’da ilk 3’e kalan markalar belli oldu!
2 Gümrüksüz alışveriş dönemi sona erdi!
Gümrüksüz alışveriş dönemi sona erdi!
3 Lahmacun Endeksi'nden Aralık karnesi: Zam hızı, TÜFE'yi solladı...
Lahmacun Endeksi’nden Aralık karnesi: Zam hızı, TÜFE’yi solladı…
4 YouTube’da Aralık ayının en çok izlenen gazetecileri: Kadın gazeteciler zirvede!
YouTube’da Aralık ayının en çok izlenen gazetecileri: Kadın gazeteciler zirvede!
5 WhatsApp’tan gizlilik adımı: 1 saat içinde kaybolan mesajlar geliyor
WhatsApp’tan gizlilik adımı: 1 saat içinde kaybolan mesajlar geliyor
Güncel Haberler
Cem Geyik: "Şeffaflık ve etik iş yapısı olmadan sürdürülebilirlik mümkün değil"
Cem Geyik: “Şeffaflık ve etik iş yapısı olmadan sürdürülebilirlik mümkün değil”
“Yılın İnovatif Ürünleri” araştırması için başvuru süreci başladı!
“Yılın İnovatif Ürünleri” araştırması için başvuru süreci başladı!
Apple ve Google’dan güç birliği: Siri 2026’da Gemini ile yenileniyor
Apple ve Google’dan güç birliği: Siri 2026’da Gemini ile yenileniyor
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Türkiye’de ilk: Pazarlama Danışmanlığı "Dijital İkizler" ile yeni bir döneme giriyor
Haberler
Türkiye’de ilk: Pazarlama Danışmanlığı “Dijital İkizler” ile yeni bir döneme giriyor
Nafizcan Önder
17 Kasım 2025
ŞOK Market, Dünya Trip Atma Günü'nü "Peki" ile kutladı
Haberler
ŞOK Market, Dünya Trip Atma Günü’nü “Peki” ile kutladı
Sena Tufan
3 hafta önce
“Yılın İtibarlıları”nı belirleyen The ONE Awards’ta araştırma süreci başladı...
Haberler
“Yılın İtibarlıları”nı belirleyen The ONE Awards’ta araştırma süreci başladı…
Ferruh Altun
3 hafta önce
YouTube'da Kasım ayının en çok izlenen gazetecileri...
Haberler
YouTube’da Kasım ayının en çok izlenen gazetecileri…
Sena Tufan
3 Aralık 2025
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.