Kör testten geçen Saka Su bir ödül daha kaptı!
Uluslararası Tat ve Kalite Enstitüsü’nün (ITQI) düzenlediği lezzet ve kalite ödüllerinde, Saka Su bir kez daha 3 yıldızlı “ Üstün Tat Ödülüne ” layık görüldü .Tat ve Kalite Enstitüsü’nün (ITQI) 1961 yılından bu yana her yıl düzenlediği lezzet ve kalite ödüllerinde, Saka Su ikinci kez bu ödülü aldı. “iTQi”’dan en büyük ödülü alan Saka, Brüksel’de 3 yıldızla taçlandırıldı. Saka, 2011 yılında üretim koşulları, tadı ve ambalajı açısından 120 kişilik şef ve 12 kişilik içecek uzman grubunun kör test incelemesinden geçerek, içecek kategorisinde 3 yıldızlı ödülü alan ilk Türk firması olmuştu. Saka markası ile ikinci kez bu ödülü almaktan büyük gurur duyduklarını belirten Yıldız Holding İçecek Grubu Başkan Yardımcısı Ali Sözen, bundan sonra yarışma kuralları kapsamında 3 yıl üst üste 3 yıldız alan firmalara verilen Kristal ödülü almayı hedeflediklerini söyledi. 8,22’lık yüksek pH seviyesi ve doğal minerali ile Saka’nın, Türkiye’de sağlıklı su tüketim kavramını yerleştirme konusunda önemli adımlar attığını, artık tüketicilerin bu özelliği aramaya başladığını belirten Sözen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’nin Avrupa Birliği standartlarına uygun doğal mineralli suyu Saka, dünyadaki tüm su markaları içinde pH seviyesi en yüksek olanlar arasında yer alıyor. 2004 yılında Sakarya Hendek’te kurulan Saka, AB uyum yasaları çerçevesinde 5686 sayılı Doğal Mineralli Su Yönetmeliğine uygun olarak ilk Doğal Mineralli Su belgesini alan firmadır.